تصویب چهار پروژه اقتصاد مقاومتی برای وزارت علوم

معاون پژوهش وفناوری وزیر علوم گفت: چهار پروژه اقتصاد مقاومتی برای وزارت علوم تصویب شده که مسائل نظام آمایش، دانشگاه نسل سوم، رنکینگ بین‌المللی و ارتباط با صنعت را شامل می‌شود.

به گزارش ایسکانیوز، دکتر وحید احمدی امروز در چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور که در دانشگاه خاتم برگزار شد، با بیان اینکه وضعیت خوبی در کیفیت مباحث علمی داریم، اظهار کرد: برخی می‌گویند که دچار رکود علمی شده‌ایم، اما این در حالی است که رشد علمی کم نشده است. البته وضعیت کنونی مطلوب نیست، قطعا ما باید در منطقه و دنیا به توفیقات خوبی برسیم؛ از این رو نیاز است برای تبدیل شدن به مرجعیت علمی سرمایه‌گذاری‌هایی را انجام دهیم.

معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: به عنوان مثال زمانی که صحبت از تخلف علمی می‌شود، کسی این فکر را نمی‌کند که تخلف علمی نوعی جرم محسوب می‌شود و باید با آن برخورد شود، اصل این است که باید حیثیت کشور حفظ شود و باید بدانیم تخلف در حوزه علم همچون تخلف در حوزه راهنمایی و رانندگی است.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی وزارت علوم در راستای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی است، گفت: چهار پروژه اقتصاد مقاومتی برای وزارت علوم تصویب شده که این پروژه‌ها شامل بازنگری و اصلاح نظام آموزش عالی کشور در جهت ارزش‌آفرینی و کارآفرینی، طراحی و پیاده‌سازی نظام آمایش آموزش عالی و پژوهش به منظور ماموریت‌گرا کردن موسسات آموزشی و پژوهشی کشور، تبدیل پنج دانشگاه و واحد آموزشی برتر کشور و تراز بین‌المللی و طراحی و الگوی تغییر و ارتقای دانشگاه‌ها در حل مشکلات کلان، دستگاهی و بنگاهی می‌شود.

وی ادامه داد: در واقع تبدیل دانشگاه‌ها به دانشگاه نسل سوم، نظام آمایش، رنکینگ بین‌المللی و ارتباط با صنعت محور برنامه‌های وزارت علوم در حوزه اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود که البته برخی از دوستان فکر می‌کنند که دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای همان دانشگاه کارآفرین است؛ اما این در حالی است که دانشگاه کارآفرین مسائل مربوط به نوآوری، خلاقیت و کارآفرینی است. در واقع دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که نیروی انسانی خوبی را تربیت کند.

معاون پژوهشی وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه وزارت علوم به تنهایی نمی‌تواند در مساله عدم تحقق اعتبارات سهم پژوهش اقداماتی را انجام دهد، اظهار کرد: ما مشکل مبانی، فرهنگی و نظریه‌پردازی و ارائه مدل داریم؛ اما با این وجود و با امکانات کمی که داریم در حال حرکت در مسیر جهاد علمی هستیم.

وی افزود: هنوز مشکلات اعتباری و بودجه‌ای شدیدی داریم و به تازگی بار سنگین تحریم‌ها از دوش بر ما برداشته شده است. از این رو در ارتباطات بین‌المللی با مشکل مواجه هستیم. پس چگونه می‌توانیم با این وجود حرف محکمی در عرصه بین‌المللی بزنیم.

احمدی تصریح کرد: خوشبختانه مسیری که در وزارت علوم دنبال می‌کنیم، ارتقای کیفیت و حضور فعال انجمن‌های علمی در همه قسمت‌ها است که در کمیسیون‌های شورای عتف و در انجام پروژه‌های اقتصاد مقاومتی آمادگی به سرانجام رساندن اهداف خود را داریم.

وی افزود: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با معاونین حوزه وزارت علوم منعقد کردیم که از انجمن‌ها در تمام کارگروه‌ها و کمیته‌های ارزیابی وزارتخانه استفاده کنیم.

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه اعتقاد قلبی من این است که باید از خرد جمعی که از همین انجمن‌های علمی نشأت می‌گیرد، بهره‌مند شویم که البته انجمن‌ها نیز می‌توانند در همه قسمت‌ها حضور فعال داشته باشند، افزود: وزارت علوم در زمینه‌های آمایش آموزش و پژوهش و کارآموزی تلاش‌های زیادی کرده که خوشبختانه بحث کارورزی در صنعت را نیز در قالب قراردادی با وزارت صنعت، معدن و تجارت نهایی خواهیم کرد تا بتوانیم از این طریق بحث کارآموزی دانشجویان را سامان دهیم.

منبع: ایسنا

۱۰۸

کد خبر: 689155

وب گردی

وب گردی