روند اجرایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از اعلام برنده تا زمان ورود به کاخ سفید

روند اجرایی پیچیده و هزار توی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2016 امروز به ایستگاه آخر می رسد،مردم آمریکا با شرکت در یک انتخابات گسترده و سراسری در 50 ایالت آرای خود را برای تعیین رئیس جمهوری آتی این کشور به صندوق های انتخاباتی می ریزند.

به گزارش ایسکانیوز، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی از انتخابات سراسری ، چندگانه و همزمان این کشور است که امروز یکشنبه علاوه بر تعیین رئیس جمهوری آتی ،هر 435 عضو مجلس نمایندگان نیز مشخص می شوند. در همین انتخابات، تکلیف فرمانداران 12 ایالت ، 34 کرسی از 100 کرسی سنا ، 17 شهردار شهرهای بزرگ این کشور مشخص می شود و ساکنان 43 ایالت آمریکا نمایندگان و سناتورهای مجالس ایالتی را نیز انتخاب خواهند کرد.
علاوه براین ، همزمان در 9 ایالت آمریکا همه پرسی برای قانونی شدن استفاده تفریحی و دارویی از ماری جوانا برگزار می شود.
امروز 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای رسیدن به کاخ سفید با یکدیگر رقابت می کنند. اگرچه تمام تمرکز و امکانات رسانه های اصلی و مهم و تاثیر گذار این کشور و همچنین نظام سیاسی - تبلیغاتی این انتخابات ؛ از نوامبر 2014 به طور کامل در اختیار دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون نامزدهای دو حزب جمهوریخواه و دمکرات قرار گرفت، اما چهار نفر نامزد دیگر نیز در این زمینه فعال بودند. البته غلبه سیاسی - رسانه ای دو نامزد مطرح جمهوری خواه و دمکرات سبب شد تا این چهار نامزد در فهرست افراد گمنام رقابت های این انتخابات قرار گیرند. آنها حتی در مناظره های چهارگانه نامزدها شرکت داده نشدند.
چهار نامزد دیگر شامل افراد ذیل هستند:
** گری جانسون و جیل استاین دو نامزد دیگر از حزب لیبرترین و حزب سبز آمریکا هستند که هردو این افراد نیز طبق گزارش های رسانه ای آمریکا گزینه های مطرحی نیستند.
**دَرل کسل (Darrell Castle) نامزد حزب قانون اساسی و وکیلی 68 ساله است که در برخی از ایالات آمریکا نام وی در برگه رای درج شده است. وی در نظرسنجی های سراسری و ایالتی شانسی برای رقابت با نامزدهای مطرح انتخابات ندارد.
**اوان مک مالین (Evan McMullin) نامزد مستقل و از ماموران ارشد سابق سیا 40 سال دارد و مانند درل کسل نام وی در برگه های رای برخی از ایالات آمریکا درج شده است. وی تنها در ایالت یوتا توان رقابت با ترامپ و کلینتون را دارد . وی بر اساس نتایج جدیدترین نظرسنجی ها، پس از ترامپ و بالاتر از کلینتون رتبه دوم محبوبیت را به خود اختصاص داده است.
میانگین نظرسنجی ها در آمریکا نشان می دهد که تا 24 ساعت قبل از انتخابات کلینتون سه درصد از ترامپ جلوتر بوده است. علاوه براین وی تاکنون توانسته 203 رای الکترال یا گزینشگران را به صورت قطعی در این نظرسنجی ها کسب کند. دونالد ترامپ هم 164 آرای الکترال را در این نظرسنجی ها به خود اختصاص داده است.
البته شرایط سیاسی - اجتماعی رقابت ها تاکنون به گونه ای پیش رفته است که ناظران این حوزه معتقدند،نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند شگفتی ایجاد کند و برخلاف نتایج نظرسنجی های اعلام شده باشد.
نظام انتخابات آمریکا به گونه ای است که هر ایالت به صورت مستقل رای گیری و نتایج را اعلام می کند. حوزه های رای گیری در اغلب ایالت ها از ساعت هفت صبح به وقت محلی باز می شود؛ هرچند در برخی ایالت ها از جمله مِین، نیویورک، ویرجینیا، کنتاکی، ایندیانا و... حوزه های رای گیری از ساعت شش صبح به وقت محلی (14:30 ظهر ایران) آماده رای گیری هستند.
در اغلب ایالت ها رای گیری تا ساعت 7 یا 8 شب ادامه دارد، اما ایالت هایی مانند نیویورک یا داکوتای شمالی هم هستند که زمان انتخابات را تا ساعت 9 شب اعلام کرده اند. البته به دلیل پهناوری جغرافیایی 50 ایالت آمریکا که از شرق به غرب این کشور گسترده شده است، بعضی از روستاهای ایالات شرقی آمریکا مانند 'دکس ویل ناچ' به صورت سنتی از ایالت نیوهمپشایر به محض ورود به ساعت اولیه هشت نوامبر، انتخابات را زودتر از سایر ایالت ها و خارج از زمان بندی رسمی اعلام شده آغاز می کنند.
براساس قوانین ایالتی نیوهمپشایر شهرهایی که زیر 100 رای دهنده دارند، می توانند با کسب اجازه اقدام به رای گیری در نیمه شب کرده و بلافاصله پس از اخذ آرا ، شعب رای گیری را تعطیل کنند.
حوزه های رای گیری در ایالت های غربی آمریکا، شامل واشنگتن، اورِگان و کالیفرنیا ساعت هشت شب به وقت محلی (7:30 صبح چهارشنبه به وقت ایران) بسته خواهند شد.
از آنجایی که رای گیری در آمریکا به صورت ماشینی برگزار می شود، نتایج اولیه انتخابات را معمولا کمتر از یک ساعت پس از پایان رای گیری، به صورت تدریجی، اعلام می کنند.
اعضای مجمع گزینندگان یا گزینشگران ، در تاریخ 19 دسامبر (29 آذر) در ایالت هایشان دیدار می کنند و به نمایندگی از رای دهندگان، رای خود را به صورت نمادین به فرد برنده در آن ایالت می دهند.
در اقدام نمادین دیگری، اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در تاریخ ششم ژانویه (17 دی) جلسه مشترکی برگزار و آرای گزینشگران را شمارش می کنند. سپس رئیس سنا نتیجه شمارش را به صورت رسمی اعلام می کند.
مراسم سوگند ریاست جمهوری همزما با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری باراک اوباما در ساعت 12 ظهر روز 20 ژانویه (عصر 1 بهمن) با حضور رئیس دیوان عالی برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا

303/300

کد خبر: 693257

وب گردی

وب گردی