افزایش 30 درصدی توزیع پزشکان عمومی در سراسر کشور /تاکنون 12 هزار تخت بیمارستانی ایجاد کرده ایم

وزیر بهداشت با بیان این که این دولت تاکنون 12 هزار تخت بیمارستانی ایجاد کرده است، گفت: قول دادیم 21 هزار تخت بیمارستانی را تا پایان دولت راه اندازی کنیم و  طی دو سال اخیر حداقل 40 هزار تخت بیمارستانی را  عوض کرده ایم.

به گزارش ایسکانیوز، دکتر سید حسن هاشمی با حضور در برنامه "ثریا " شبکه یک سیما با موضوع نقد و بررسی طرح تحول سلامت گفت: طبق بند ه ماده 38 برنامه پنجم، باید تعرفه خدمات درمانی مانند حقوق و سایر مزایا هر سال بازنگری شود اما حدود 23 سال این اتفاق نیفتاد و مبنای پرداخت از کتابی از یکی از ایالت‌های آمریکا بود بنابراین در شورای عالی بیمه تصویب شد که روی تعرفه‌ها بازنگری صورت گیرد.

وزیر بهداشت در پاسخ به اولین پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه علت افزایش دو نیم برابری تعرفه های بخش خصوصی و دولتی چه بوده است گفت: ای کاش بحث را از جایی شروع می کردید که این طرح چه برکات و دستاوردهایی برای مردم داشت و چه میزان رضایتمندی ایجاد کرد و این نکته را در نظر بگیرید که دولت وزارت بهداشت را با چه وضعی تحویل گرفت؟

دکتر هاشمی گفت: حدود 7 تا 10 هزار میلیارد زیرمیزی برآورد شده بود که می‌خواستیم آن رااز بین ببریم و یکی از اقدامات ارزشمندی که در این دولت با کمک نظام پزشکی و دستگاه‌های مرتبط انجام شد، از بین بردن همین موضوع بود.

دکتر هاشمی خطاب به مجری برنامه گفت: این‌ نمودارهایی که نشان می‌دهید اشتباه است و تردیدی ندارم مثل نمایشی است که دو سال پیش دادید و جامعه پزشکی را متهم به فساد کردید.

وزیر بهداشت با طرح این پرسش که در تهران کدام تخت را پیدا می‌کنید که شبی 45 هزار تومان باشد، آن هم دربیمارستانی که باید خدمات ارائه شود، گفت: تعداد 570 بیمارستان کشور در حال ورشکستگی بودند و تراز مالی آن‌ها منفی بود.

دکتر هاشمی با بیان این که ما با اجرای مرحله سوم طرح تحول سلامت برخی از خدمات را اضافه کردیم، گفت: برای انجام عمل لوزه 18500 تومان پرداخت می کردیم و این میزان رشد معقول داشته است.

وزیر بهداشت با بیان این که به مدت 4 سال کل ضریب کا جراحی ثابت مانده و تغییر نکرده بود،گفت: برای زایمان طبیعی 175 هزار تومان پرداخت می‌شود و به صورت متوسط 120 درصد تعرفه‌ها رشد داشت.

دکتر هاشمی تصریح کرد: این دولت تاکنون 12 هزار تخت ایجاد کرده و قول دادیم 21 هزار تخت را تا پایان دولت ارائه کنیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: استراتژی ما این بود که به جای نسبت نادرست دادن به بخش خصوصی و شعاردادن،‌ عمل کنیم.

وزیر بهداشت با طرح این پرسش که برای پیگیری سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، چقدر مصمم هستید؟ گفت: اولین نکته در این سیاستها تامین منابع مالی پایدار است و نمی شود یک بند از سیاست های کلی سلامت را بگویید و بقیه را نگویید.

دکتر هاشمی ضمن بیان این مطلب افزود: قیمت خدمات باید برآورد شود و سرمایه گذاری کردن بدون بازگشت سرمایه محقق نمی شود و راه آن اصلاح تعرفه ها بود.

وزیر بهداشت با بیان این که نرخ تورم سلامت با تورم عمومی متفاوت و بیشتر از آن است گفت: نرخ تورم سلامت 1.4 برابر نرخ تورم عمومی است.

دکتر هاشمی یادآور شد: بیمه تعهد کرده بود که باید برای هر تخت بیمارستانی قیمت تمام شده 280 هزار تومان را پرداخت کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اعتقاد داریم کسی که به جراحی چشم می پردازد نباید بین بخش دولتی و خصوصی تفاوتی قائل شود، گفت: بخش خصوصی مورد اقبال مردم و نرخ آن چند برابر بخش دولتی است درصورتی که نرخ آن نباید حداکثر بیش از 30 تا 40 درصد باشد و زمانی این امر محقق می شود که بخش دولتی کارآمد و قوی باشد.

دکتر هاشمی با اشاره به توسعه زیرساخت های سلامت با اجرای طرح تحول سلامت گفت: پزشکان عمومی حداقل 30 درصد بیشتر در سراسر کشور توزیع شدند و تخت های جدید بیمارستانی ایجاد و نوسازی و بهترین تجهیزات در بیمارستانها توزیع شدند.

وزیر بهداشت افزود: در طرح تحول سلامت، تمام وقتی پزشکان افزایش یافت بگونه ای که قبل اجرای این طرح، فقط 5 درصد از پزشکان طرحی در بیمارستانهای دولتی فعالیت داشتند اما امروز 100 درصد در بخش دولتی فعالیت دارند.

دکتر هاشمی خطاب به مجری برنامه ثریا گفت: اگر به جامعه پزشکی لطف دارید و می گویید که بیش از 90 درصد از آنها انسانهای شریفی هستند چرا یک برنامه مثبت برای آنها نساختید و در پی تخریب و حمله به آنها عمل کردید؟

وزیر بهداشت یادآور شد: برای عمل جراحی قلب باز یا عمل ستون فقرات که انجام آن 16 ساعت طول می کشد قبل از اصلاح تعرفه ها حداکثر 200 هزار تومان به پزشکان ، آنهم بعد از 6 ماه یا یکسال پرداخت می شد .قبل از اجرای طرح تحول سلامت، برخی از پرشکان، تعرفه را از بیماران می گرفتند اما ما گفتیم حق ندارید از بیمار پولی بگیرید.

دکتر هاشمی با بیان این که افراد متخلف در همه لباس ها و همه قشرها وجود دارند، گفت: اگر درآمد پزشکان بالا است سیستم مالیاتی را اصلاح کنید و با نظام مالیاتی صحیح می توان درآمد بالا را کنترل کرد.

دکتر هاشمی از افزایش تعداد پزشکان عمومی و متخصص در مناطق محروم در قبل از اجرای طرح تحول سلامت از 2200 نفر به 5749 نفر خبر داد و گفت: در حال حاضر پزشکان و متخصصان در 338 بیمارستان و 331 شهر محروم حضور دارند.

وزیر بهداشت ضمن اعلام این خبر گفت: قبل از اجرای طرح تحول سلامت فقط 5 درصد از پزشکان طرحی در بیمارستان ها می ماندند و بقیه مطب می زدند زیرا پول مناسبی به آنها پرداخت نمی شد و آنها از مردم می گرفتند در حالی که در حال حاضر 843 پزشک مقیم در 412 بیمارستان حضور دارند البته در بیمارستانهای کمتر از 100 تخت بیمارستانی ممکن است پزشک مقیم نباشد.

دکتر هاشمی با بیان این که اقبال پزشکان از حضور در بخش دولتی از 18 درصد به 47 درصد افزایش یافته است، گفت: تعداد زیادی از آنها مطب خود را تعطیل کردند و به بخش دولتی آمدند اما بیمه ها در پرداخت مطالبات آنها تاخیر دارند.

دکتر هاشمی در ادامه از ساخت 5080 پایگاه سلامت، 1902 مرکز جامع خدمات سلامت و 2500 خانه بهداشت جدید در قالب طرح تحول سلامت در کشور خبر داد و گفت: به ازای هر 3 هزار نفر یک مراقب سلامت بکار گرفته شده است.

وزیر بهداشت افزود: پایگاه های سلامت به ازای هر 6 تا 12 هزار و 500 نفر ایجاد شدند که در آنها 4 مراقب سلامت به مردم خدمات ارائه می دهند البته در برخی از این پایگاهها پزشکان خانواده نیز حضور دارند.

دکتر هاشمی ادامه داد: در حال حاضر در روستاها به ازای هر 1000 نفر یک خانه بهداشت با دو بهورز خانم و آقا وجود دارد و هیچ شهری نیست که خانه بهداشت نداشته باشد و برای اولین بار برای 11 میلیون نفر حاشیه نشین خدمات بهداشتی ارائه شد.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به پخش گزارشی از جنوب کرمان مبنی بر واکسن نزدن یک فرد، گفت: تعجب میکنم که چطور گشتید و این فرد را پیدا کردید و بعد از آن به سراغ مسئولان نرفتید و از آنها بپرسید.

دکتر هاشمی با بیان اینکه تا کنون 2 میلیون متر مربع از فضاهای بیمارستانی نوسازی و بازسازی شده اند، افزود: همچنین 12907 تخت جدید بیمارستانی جدید در سه سال گذشته ساخته شد .

وزیر بهداشت یادآورشد: در حوزه ساخت تخت های ویژه به اندازه 50 درصد از تخت های ویژه کل کشور در این سه سال تخت جدید ساخته شد.

دکتر هاشمی در ادامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه ثریا مبنی بر سه بار دعوت از وزیر بهداشت برای حضور در این برنامه گفت: هر وقت شما بگویید من آماده حضور در این برنامه هستم دیدم شعار این برنامه دیده بانی برای پیشرفت ایران است و پیشرفت کشور هم با بهانه گیری حل نمی شود و تعداد ما کم اما مشکلات و دشمنان ما زیاد است

وزیر بهداشت با بیان اینکه در هفته وحدت به سر می بریم گفت: باید منافع ملی را در نظر گرفت و مشکلات مردم را با تدبیر حل کرد و هر وقت که بررسی منصفانه باشد در برنامه ثریا حضور می یابم زیرا هیچ یک از ما منزه نیستیم.

دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: پیشرفت کشور با گفتن نقطه ضعف ها میسر نیست و باید نقاط قوت دولت ها را بنا به فرموده های مقام معظم رهبری و امام راحل بگوییم.

وزیر بهداشت یادآورشد: در بازدیدهایی که داشتم بارها مردم می گویند که پزشک نداریم و جمعیت آن منطقه هم 400 نفر است اما طبق قانون نمی توانیم در آن مناطق پزشک مستقر کنیم . برای شبانه روزی کردن یک مرکز درمانی باید 15 هزار نفر جمعیت وجود داشته باشد زیرا منابع کشور محدودیت دارد بنابراین در برخی از موارد باید توانایی نه گفتن را داشته باشیم.

701

کد خبر: 713209

وب گردی

وب گردی