نرم‌افزار «نما» برای تشخیص ویژگی‌های امنیتی اسکناس و ایران‌ چک طراحی شد

با همت سازمان تولید اسکناس و مسکوک، نرم‌افزار واقعیت افزوده‌ (Augmented Reality) مشخصات امنیتی ایران‌چک و اسکناس، «نما»، قابل نصب روی گوشی‌های هوشمند تحت سیستم عامل‌ اندروید و iOS، آماده استفاده عموم قرار گرفت.

به گزارش ایسکانیوز از روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به الزام های آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم در راستای معرفی فاکتورهای امنیتی موجود در اسکناس و ایران چک، بانک مرکزی با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین از جمله واقعیت افزوده اقدام به تامین نرم‌افزار «نما» (نرم‌افزار معرفی اسکناس) کرده ‌است.
این نرم‌افزار که به صورت رایگان در دسترس عموم قرار گرفته است، با بهره‌گیری از تکنولوژی واقعیت افزوده این امکان را فراهم می‌کند تا کاربران پس از نصب آن، دوربین گوشی هوشمند یا تبلت خود را بر روی اسکناس یا ایران چک قرار داده و مهمترین فاکتورهای امنیتی موجود در هر وجه آن را مشاهده کنند.
نرم‌افزار یاد شده به گونه‌ای طراحی شده است که پس از نمایان شدن نقاط درج فاکتورهای امنیتی اسکناس و ایران چک و لمس آن توسط کاربر، اطلاعات مربوطه همزمان در قالب متن، تصویر و فایل صوتی فراهم شود.
«نما» قابلیت شناسایی اسکناس‌ها و ایران‌چک‌های در جریان و چاپ شده در سال‌های اخیر از جمله اسکناس‌های پنج هزار ریالی، 10 هزار ریالی، 20 هزار ریالی، 50 هزار ریالی و یکصد هزار ریالی و ایران‌چک‌‌های 500 هزار ریالی جدید و قدیم و همچنین ایران‌چک یک میلیون ریالی را، هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین برای کاربر فراهم می‌آورد.
این نرم‌افزار تنها ابزاری تعاملی و کاربرپسند برای اطلاع رسانی مطلوب و بهینه به شمار می‌آید و امکان شناسایی جعل از غیر‌جعل را ندارد ضمن آنکه اکنون تکنولوژی شناسایی جعل از غیر‌جعل از طریق تلفن همراه هوشمند در هیچ یک از کشورهای جهان فراهم نشده است.
تکنولوژی واقعیت افزوده (Augmented Reality) از جمله تکنولوژی‌های نوین موجود در حوزه فناوری اطلاعات و به نوعی هوش مصنوعی است. همانگونه که از نام آن پیداست در این تکنولوژی چیزی به «واقعیت» اضافه می‌شود؛ بدین معنی که این تکنولوژی با استفاده از دوربین گوشی‌های هوشمند، به تصویر شی تعریف شده (سوژه دوربین) عناصری چون فاکتورهای گرافیکی، سمعی و بصری در قالب دو بعدی و سه بعدی اضافه می‌کند.
به طور مثال در صورت تعریف یک کاغذ سفید برای این اپلیکیشن، می‌توان در صفحه نمایش گوشی که دوربین آن به سمت کاغذ گرفته شده، تصویر گرافیکی دلخواه مانند ماکت یک نیروگاه، فیلم و غیره را دید.

101/401

کد خبر: 713993

وب گردی

وب گردی