فعالیت گروه های نظارتی کتاب  شفاف است

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح روند فعالیت کمیته و شوراهای نظارتی کتاب در این دفتر بر شفاف و قانونی بودن فعالیت همه‌ی کمیته‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: هیچ کمیته و کارگروه نظارتیِ مخفی، در سایه و غیر محسوسی وجود ندارد و فعالیت همه کمیته‌های نظارت کتاب بر طبق قانون است.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر محمد سلگی در تشریح فعالیت کمیته‌ها و شوراهای نظارتی کتاب در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی گفت: در این دفتر سه رده کمیته و کارگروه فعالیت می‌کنند. رده اول گروه‌های کارشناسی هستند که متشکل از سرگروه‌های بررسی کتاب و تعدادی از کارشناسان حوزه نشر و کتاب است. در این رده 10 گروه کارشناسی در حوزه بزرگسال و 5 گروه در حوزه کودک و نوجوان تعریف شده است.

وی ادامه داد: گروه‌های کارشناسی، بررسی کتاب در مرحله نخست را بر عهده دارند که در صورت تائید کتاب، مجوز آن صادر می‌شود و در صورت عدم تائید، کتاب برای بررسی بیشتر و تخصصی تر به رده دوم ارسال می‌شود.

سلگی اظهار کرد: در رده دوم، شورای کتاب و کمیته بررسی شکایات فعالیت می‌کنند. هر کتاب در صورت مشروط یا عدم تائید از سوی گروه‌های کارشناسی، با درخواست و اعتراض ناشر یا مولف در این کمیته یا شورا بررسی می‌شود. در واقع این کمیته که متصل به واحد رسیدگی به شکایات دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی است به بررسی شکایت و اعتراض ناشر و مولف نسبت به ایرادات وارد شده بر کتاب می‌پردازد. همچنین این کمیته به اعتراضات رسیده در مورد متن و محتوای کتب منتشر شده نیز می‌پردازد و موارد اصلاحی مغفول مانده را اعمال می‌کند.

وی افزود: در رده عالی‌تر هیات نظارت بر نشر در دو گروه بزرگسال و کودک و نوجوان فعالیت می‌کند که در گروه بزرگسال به جهت کثرت اعضا لزوم تسریع در بر پایی جلسات، جمع محدودتری (7نفره) به نام کمیته تخصصی هیات نظارت تشکیل شده و فعال است. در بخش کودک و نوجوان اعضای (5 نفره) هیات نظارت کودک، کتاب‌های مورد اختلاف را مورد بررسی قرار می‌دهند و تصمیم‌گیری می‌کنند. در این هیات نیز، هم به اعتراض ناشر نسبت به رای داوری رسیدگی می‌شود هم نسبت به شکایت از متن و محتوای یک کتاب که انتشار یافته و وارد جامعه شده است.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی پیگیری و بررسی موارد اختلافی در رای‌های صادر شده از سوی کمیته بررسی شکایات و شورای کتاب و نیز بررسی کتاب‌هایِ با موضوعات خاص و پیچیده را مهمترین وظیفه کمیته تخصصی هیات نظارت در گروه بزرگسال و هیات نظارت در گروه کودک و نوجوان اعلام کرد.

سلگی با تاکید بر قانونی بودن همه این کمیته‌ها اظهار کرد: در قانون نشر و مصوبه اصلاحی اهداف، سیاست‌ها و ضوابط نشر کتاب مصوب شواری عالی انقلاب فرهنگی در فرودین سال 1389 پیش‌بینی همه این کمیته‌ها زیر نظر هیات نظارت شده است. اگرچه این قانون از سال 1389 تصویب شده ولی تا سال 1392 اجرا نشده و تا آن زمانهیات‌های نظارت کودک و بزرگسال تشکیل نشده بود.

وی افزود: در حال حاضر هیات نظارت با حکم شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس قانون نشر تشکیل شده و اعضای آن مشخص هستند و همه کمیته‌های زیرمجموعه آن هم بر اساس قانون فعالیت می‌کنند.

سلگی ادامه داد: در مصوبه قانون نشر تصریح شده است که زیر نظر هیات نظارت می‌تواند کمیته‌هایی برای بررسی کتاب‌ها تشکیل شود و بر اساس همین قانون کمیته‌هایی که تشریح شد، فعالیت می‌کنند.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی بر شفاف بودن همه کمیته‌ها تاکید کرد و گفت: همانطور که ذکر شد همه کمیته‌ها و کارگروه‌های تشکیل شده بر اساس قانون بوده و اعضای آن مشخص است و به طور مستمر تشکیل جلسه می‌دهند و حتی در صورت نیاز از ناشر یا مولف برای حضور در جلسه دعوت می‌کنند. از این رو فعالیت همه آن‌ها شفاف بوده است.

500500

کد خبر: 716121

وب گردی

وب گردی