نرم‌ افزار سیستم مدیریت آبزی‌ پروری در قفس بومی‌سازی شد

محققان یکی از شرکتهای دانش‌ بنیان کشورمان موفق به بومی‌سازی نرم‌ افزار سیستم مدیریت آبزی‌ پروری در قفس شدند.

به گزارش ایسکانیوز، مهرداد غفوریان، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه صید و پرورش ماهی به روش‌های قدیمی علاوه بر سختی کار، نیازمند فضاهای خاص است و هزینه تمام‌شده بالا باعث می‌شود تا تولیدکننده و مصرف‌کننده هر دو ناراضی باشند، اظهار کرد: امروزه استفاده از فناوری‌های نوین و سیستم‌های مدرن و مکانیزه در صنعت آبزی‌پروری، به خصوص در امر پرورش ماهیان در مزارع دریایی، گامی نو در جهت توسعه و افزایش سودآوری در این حوزه است. در این راستا کشورهای پیشرو در زمینه آبزی‌پروری، با ارائه نرم‌افزارهای جامع و چندگانه، سبب بهبود برنامه‌ریزی تولید و ایجاد مدیریتی کارآمد با صرف کمترین زمان در روند تولید و پرورش شده‌اند.

غفوریان با بیان اینکه استفاده از این نرم‌افزار سبب افزایش روند تولید در حوزه آبزی‌پروری در کشور شده است، تصریح کرد: نرم‌افزار مدیریتی با ارائه سرویس‌هایی از قبیل کنترل و نظارت خوراک، کنترل بهداشت و درمان، اعلام میزان تلفات و زمان برداشت ماهی‌ها و همچنین ارائه گزارش روزانه، روند تولید را تا حدی زیادی تسهیل کرده و در عین حال با توجه به فارسی بودن زبان برنامه، این امکان فراهم شده که کاربران سایت در داخل کشور با سهولت از این نرم‌افزار استفاده کنند.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: یک مزیت قابل تجربه این سیستم مدیریتی تطبیق آن با شرایط آبها و گونه‌های قابل پرورش در ایران است که با توجه به محل استقرار قفس‌ها و نوع گونه انتخابی برای پرورش، اطلاعات مربوطه در نرم‌افزار بارگزاری می‌شود که این موضوع سبب بهبود مزیت مزارع، کاهش آسیب به محیط زیست و کاهش ریسک در پروسه تولید خواهد شد.

این فعال حوزه مهندسی دریا با بیان مهمترین مزایای استفاده از این نرم‌افزار، خاطرنشان کرد: نرم‌افزار مدیریتی آبزی‌پروری در قفس توسط نرم‌افزارهای جامع پرورش ماهی با بهینه‌سازی فرایند تولید و کاهش هزینه‌ها، سبب بهبود مدیریت می‌شود و از سویی با فراهم کردن قابلیت رؤیت و کنترل تمامی متغیرها در فرایند تولید (هزینه‌ها، کیفیت، ظرفیت، زمان‌بندی و سوددهی) در زمان وقوع آنها کار را برای فعالان این عرصه هموار می‌کند.

وی افزود: از سوی دیگر کاهش هزینه‌ها با توانمند کردن مدیران تولید (در محل پرورش) جهت نظارت، آنالیز و کنترل هزینه‌ها در طول فرایند تولید (با توجه به وابستگی بیش از 80 درصد هزینه‌های تولید به تصمیمات مدیریتی در این صنعت)، بهبود کیفیت تولید با آنالیز کردن تمامی فاکتورهایی که در سلامت و رشد ماهی نقش دارند و شناسایی مشکلات احتمالی و همچنین بهبود زمان‌بندی با اعلام فیدبک‌های فوری در عملکرد برنامه‌ها و افزایش سوددهی و بهره‌وری از دیگر مزایای استفاده از این نرم‌افزار است.

غفوریان با اشاره به آمار منتشر شده از سازمان شیلات، مطالعات توسعه و پرورش ماهیان دریایی در قفس، تصریح کرد: مطالعات انجام شده در کشور حاکی از آن است که در آبهای شمال و جنوب کشور شرایط مناسب برای استقرار قفس‌های دریایی و همچنین میزان قابل توجه ذخایر آبزیان وجود دارد.

این فعال حوزه فناوری در ادامه با تاکید بر به کارگیری سیستم‌های مدیریتی پیشرفته در صنعت آبزی پروری گفت: مجهز کردن مزارع ، پرورش آبزیان کشور ( در آبهای دور از ساحل) به سیستم‌های مکانیزه و کنترل از راه دور، علاوه بر مدیریت بهینه مزارع و کاهش احتمال آسیب رساندن به محیط زیست دریایی، موجب کاهش ریسک در پروسه تولید و برداشت بیشتر محصول می‌شود که این مهم، منجر به افزایش سودآوری پروژه و تشویق بخش خصوصی در راستای ورود به این صنعت می‌شود.

وی افزود: هزینه‌های بالای خرید خارجی نرم‌افزار و دریافت خدمات آموزشی و پشتیبانی نرم‌افزار باعث عدم استقبال از این فناوری در کشور شده است. لذا بومی‌سازی نرم افزار با هدف افزایش قابلیت کارکرد نرم‌افزار با شرایط محیطی و گونه‌های مناسب ماهی در آبهای ایران و همراه با کاهش هزینه‌ها برای تولیدکنندگان ماهی است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در پایان با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از سوی ستاد توسعه فناوری صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری گفت: از آنجایی که توسعه فعالیت‌های آبزی‌پروری با افزایش اثرات زیست‌محیطی همراه است، ضروری است که توسعه فعلی و آینده آبزی‌پروری مبتنی بر سیستم‌های پایدار باشد که آسیب رساندن به محیط زیست به حداقل مقدار ممکن کاهش یابد.

وی همچنین تشویق متقاضیان اخذ مجوز پرورش ماهی در قفس به استفاده از فناوری و دانش روز دنیا و کمک مالی به آنها در بکارگیری این فناوری‌ها از طریق پرداخت تسهیلات را عاملی موثر در رشد این صنعت نوپا در کشور دانست.

بر اساس این گزارش، استفاده از فناوری‌های نوین برای پرورش ماهی با هدف بالا بردن کیفیت و افزایش ظرفیت‌های تولید رشد آبزی‌پروری در کشور انجام می‌شود.

منبع: ایسنا

205/200

کد خبر: 720165

وب گردی

وب گردی