ترامپ داد حقوق بشری‌ها و دموکرات‌ها را درآورد

سازمان‌های حقوق بشری، سیاستمداران و چهره‌های سرشناس بین‌المللی حکم اجرایی ترامپ برای ممانعت از ورود شهروندان برخی از کشورهای مسلمان‌ را محکوم کردند. یک سناتور آمریکایی نیز در این باره گفت، "مجسمه آزادی هم به گریه افتاده است."

به گزارش ایسکانیوز به نقل از دویچه وله، فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا مبنی بر جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور و کاهش شمار پناهجویانی که قرار است ایالات متحده در سال مالی جاری (تا سپتامبر ۲۰۱۷) بپذیرد، موجی از انتقادها را برانگیخته است.

در همین راستا، دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای تاکید کرد، آمریکا در این دوران سخت که شمار پناهجویان در سراسر جهان افزایش یافته و آوارگان جنگی بیش از پیش به کمک نیاز دارند، از مسئولیت خود سر باز می‌زند.

بر اساس فرمان رئیس جمهور جدید آمریکا، در سه ماه آینده از ورود شهروندان ایران، سودان، سوریه، سومالی، عراق، لیبی و یمن به آمریکا جلوگیری می‌شود.

در حکم رئیس جمهوری آمریکا همچنین قید شده که تا اطلاع ثانوی هیچ پناهجویی از سوریه پذیرفته نخواهد شد و پذیرش پناهجویان از سایر کشورها نیز به مدت ۱۲۰ روز معلق می‌شود.

در این مدت وزارت امنیت داخلی و سازمان‌های امنیتی موظفند، اقدامات امنیتی برای ورود خارجیان به آمریکا را شدت بخشند.

ترامپ همچنین دستور داده است که شمار پناهجویان برای سال مالی ۲۰۱۷ به ۵۰ هزار تن برسد. دولت اوباما وعده داده بود که آمریکا در این سال (تا پایان سپتامبر) ۱۱۰ هزار پناهجو خواهد پذیرفت.

سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیساریای عالی پناهندگان که از زیرمجموعه‌های سازمان ملل متحد هستند نیز در بیانیه مشترکی به حکم ترامپ انتقاد کردند.

در این بیانیه ضمن تاکید بر اینکه برنامه ایالات متحده برای پذیرش پناهجویانی که از جنگ و سرکوب می‌گریزند "یکی از بهترین برنامه‌های جهان" است ابراز امیدواری شده است که این کشور "سنت دیرینه" خود در این زمینه را ادامه دهد.

دو نهاد وابسته به سازمان ملل در بیانیه خود همچنین خواستار آن شده‌اند که بدون در نظرگرفتن دین، ملیت یا نژاد برخورد یکسانی با پناهجویان صورت گیرد.

بر اساس فرمان رئیس جمهور ایالات متحده، در زمینه پذیرش پناهجو و صدور روادید، اولویت با مسیحیان خواهد بود.

"اشک مجسمه آزادی "

چاک شومر، سناتور ایالت نیویورک نیز با انتشار بیانیه‌ای به فرمان ترامپ انتقاد کرد. او می‌نویسد: «امشب اشک از گونه‌های مجسمه آزادی روان شده است.»

به اعتقاد رهبر دموکرات اقلیت سنا، استقبال از مهاجران "یک سنت باشکوه" ایالات متحده بوده که از بدو تاسیس این کشور وجود داشته است.

شومر تاکید کرده که پذیرش مهاجران و پناهجویان علاوه بر اینکه اقدامی بشردوستانه به‌شمار می‌رود، در توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی در آمریکا نیز نقش مهمی داشته است.

مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا نیز به فرمان ترامپ واکنش نشان داد. او در توئیتی نوشت: «من به عنوان یک کاتولیک، زاده و بزرگ شدم اما بعدها دریافتم که خانواده‌ام یهودی بوده‌اند. با وجود این حاضرم به عنوان یک مسلمان ثبت نام کنم؛ برای همبستگی با آنان.»

آلبرایت در توئیت دیگری با هشتگ #RefugeesWelcome (پناهجویان خوش آمدید) و عکسی از مجسمه آزادی نوشت: «آمریکا باید برای همه، با هر دین و پیشینه‌ای باز بماند.»

303/300

کد خبر: 726711

وب گردی

وب گردی