فیلم مورد مناقشه آقای کارگردان و بازیگر امروز در برج میلاد روی پرده کاخ جشنواره

«قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی امروز در آخرین سئانس برج میلاد نمایش داده می شود.

به گزارش ایسکانیوز، امروز 16 بهمن ماه و ششمین روز برگزارس جشنواره فیلم فجر در برج میلاد است. مستند «ناپدید» به کارگردانی فرحناز شریفی، اولین فیلمی است که در ششمین روز جشنواره فیلم فجر در کاخ جشواره به نمایش درمی آید. این مستند 71 دقیقه است که ساعت 13:30 اکران می شود. تصویربرداری این مستند شهریور ماه سال گذشته آغاز شد و دو ماه فیلمبرداری آن طول کشید. در سکانسی از این فیلم صابر ابر، پانته‌آ پناهی‌ها و سولماز غنی حضور دارند.

عوامل تولید فیلم مستند «ناپدید» عبارتند از طراحی، تدوین و کارگردانی: فرحناز شریفی، تهیه‌کننده: احسان رسول‌اف، فیلمبردار: محمدرضا جهان‌پناه، صدابرداران: حسن شبانکاره و احمدرضا طایی، عکاس: پریسا انواریان، موسیقی: فرشاد فزونی، طراح صدا: مهرشاد ملکوتی، طراحان گرافیک: فرزاد فزونی و حمید قدسی، دستیار کارگردان و مدیرتولید: عبد نیکپو.
«زیر سقف دودی» ساخته پوران درخشنده، امروز ساعت 15:30 در برج میلاد به روی پرده می رود. مدت زمان نمایش این فیلم 110 دقیقه است.
فیلمبرداری این اثر از ۱۰ مهر ۱۳۹۵ آغاز و در ۶ آذر ۱۳۹۵ به پایان رسید.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: شیرین که در زندگی خانوادگی با فرزند و همسرش به تدریج دچار مشکل می‌شود، به دنبال پیدا کردن راهی برای ایجاد ارتباط با آنهاست، که موفق نمی‌شود و به بحران می‌رسد. تلاش مجدد او برای برون رفت او از این بحران او را با چالش جدیدی رو به رو می‌کند.

گروه بازیگران این فیلم را فرهاد اصلانی، مریلا زارعی، بهنوش طباطبایی، شهرام حقیقت دوست، حسام نواب صفوی، آزیتا حاجیان، ابوالفضل میری و لاله مرزبان تشکیل می دهند.
پس از «زیر سقف دودی»، فیلمی از مازیار میری با نام « سارا و آیدا» اکران می شود، این فیلم ساعت 18 به نمایش درمی آید و مدت زمان آن 89 دقیقه است.
تهیه‌کننده این فیلم مازیار میری است و نویسندگی آن بر عهده امیر عربی است.

«سارا و آیدا» دوستان صمیمی هستند که آبروی یکی از آنها به خطر افتاده و حالا باید به کمک هم شرایط را به حالت عادی بازگردانند، اما این دو دوست تا کجا پای یکدیگر می‌ایستند؟

گروه بازیگران این فیلم عبارتند از: غزل شاکری، مصطفی زمانی، پگاه آهنگرانی، سعید چنگیزیان، یغما گلرویی و شیرین یزدان‌بخش.
«سد معبر» به کارگردانی محسن قرایی چهارمین اثری است در روز شنبه، 16 بهمن در کاخ جشنواره اکران می شود، این فیلم در آرا مردمی هم جز هشت فیلم برگزیده تا روز پنجم است.

«سد معبر» 110 دقیقه است و ساعت 20:30 نمایش داده می ود.

این فیلم پس از فیلم موفق خسته نباشید! دومین اثر این فیلمساز در مقام کارگردان است. فیلمنامه این اثر را سعید روستایی به نگارش درآورده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: قاسم کارمند اداره سد معبر شهرداری، در تلاش است وضعیتِ زندگیِ خود را بهبود ببخشد، اما در این راه با نرگس همسرش اختلافِ نظر دارد….

حامد بهداد، باران کوثری، محسن کیایی، نادر فلاح، نگار عابدی، علیرضا کمالی، گیتی قاسمی و حسام محمودی گروه بازیگران این فیلم را تشکیل می دهند.
سایر عوامل فیلم عبارتند از: فیلمنامه: سعید روستایی، مدیر فیلمبرداری: مرتضی هدایی، صدابرداری: سعید بجنوردی، طراح صحنه: حجت اشتری، طراح لباس: نگار نعمتی، طراح گریم: محمود دهقانی.


اما «قاتل اهلی» فیلمی از مسعود کیمیایی، در آخرین سئانس برج میلاد به روی پرده می رود. این فیلم ساعت 23 اکران می شود و مدت زمان آن 115 دقیقه است.
این فیلم داستان زندگی حاج آقا دکتر جلال سروش است که نقش آن را پرویز پرستویی بازی می‌کند.
گروه بازیگران این فیلم عبارتند از: پرویز پرستویی، پگاه آهنگرانی، امیر جدیدی، پرویز پورحسینی، لعیا زنگنه، حمیدرضا آذرنگ، امیرحسین رستمی، حمیدرضا افشار، رضا رشید پور، اکبر معززی، سعید پیردوست، شراره دولت آبادی، هستی محمایی، کاترین اصلانی و با حضور ثریا قاسمی هستند.
فهرست عوامل فیلم «قاتل اهلی» عبارتند از تهیه کننده: منصورلشکری قوچانی، نویسنده و کارگردان: مسعود کیمیایی، مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی، طراح چهره پردازی: ایمان امیدواری، مدیر صدابرداری: ایرج شهزادی، طراح صحنه و لباس: امیر حسین حداد، موسیقی: بهزاد عبدی، مدیر تولید: بیژن سلیم خانی، مشاور کارگردان: زامیاد سعدوندیان، عکاس: محمد مهدی دلخواسته، تصویربردار پشت صحنه:جواد بیات، منشی صحنه: شهرزاد مطلق، مدیر تدارکات: اسماعیل کلبی آبادی، مدیر امور بازرگانی: مهشید آهنگرانی، مدیر امور رسانه ای: احسان ظلی پور.

به گزارش ایسکانیوز، پرویز پرستویی و مسعود کیمیایی در قالب دو یادداشت از همکاری با یکدیگر در فیلم «قاتل اهلی» ابراز پشیمانی کردند؛ ابتدا پرویز پرستویی در اعتراض به دو نسخه‌ای بودن فیلم «قاتل اهلی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«آقای کیمیایی خالق آثاری مهم مانند «گوزن‌ها»، «قیصر» و «داش‌آکل» که با این فیلم‌ها یکی از بانیان موج نو سینمای ایران بودند، در فیلم‌های «ضیافت»، «حکم» و «متروپل» به بنده پیشنهاد همکاری دادند که نتوانستم خود را مجاب کنم در این فیلم‌ها بازی کنم. اما امسال که از طرف تهیه‌کننده، آقای لشکری‌ قوچانی، به من پیشنهاد همکاری شد، بعد از خواندن فیلم‌نامه و اعتقاد به اینکه این فیلم کار متفاوتی در آثار اخیر آقای کیمیایی خواهد شد، با علاقه پذیرفتم و با جان‌ و دل برای خلق لحظه‌لحظه‌ همان فیلم‌نامه وقت و انرژی گذاشتم که به قول آقای کیمیایی دیر شد، اما شد. در تمام لحظات فیلم‌برداری، ارتباط بسیار خوبی بین من و آقای کیمیایی و سایر عوامل و بازیگران برقرار بود تا لحظه آخر که تمام سکانس‌ها طبق همان فیلم‌نامه‌ای که خوانده و توافق همکاری‌ای که کرده بودیم در کنارشان بودم.
در پایان هم به‌ خوبی و خوشی با گروه خداحافظی کردم و ای‌کاش این حال خوب تا اکران با همه ما بود.اما غائله به اینجا ختم نشد و اختلاف تهیه‌کننده و کارگردان بر سر اضافه‌شدن دو، سه سکانس کلیدی و مهم به وجود آمد و ما نمی‌دانستیم پس از پایان فیلم‌برداری موضوع از چه قرار است و حکمیت و نهایتا تصمیم به فیلم‌برداری آنها برای من به‌عنوان کسی که همیشه اول با احترام به مخاطب نقش را می‌پذیرم و به عشق برقراری ارتباط با ایشان، علامت ‌سؤال ایجاد کرد!این سؤال نه‌تنها برای من که برای برخی از سایر بازیگران و عوامل هم عمده شد و نهایتا شنیدم که تهیه‌کننده و کارگردان توافق کرده‌اند دو نسخه را به مخاطب نشان دهند؛ نسخه کارگردان در جشنواره و نسخه مورد تأیید تهیه‌کننده در زمان اکران. نسخه تهیه‌کننده همان است که در فیلم‌نامه بود و اجرا شد اما نسخه مورد تأیید کارگردان را دیدم؛ فقط بحث اضافه‌شدن سه سکانس نبود! تغییرات در فیلم‌نامه و مونتاژ به‌گونه‌ای که در خدمت آن دو، سه سکانس جدید باشند، صدمه اساسی به فیلم زده است.از اینکه از اعتماد و عشقی که به این پروژه داشتم، سوءاستفاده شد؛ متأسفم و به دلیل احترام ویژه‌ای که برای مخاطبان عزیز قائل هستم، خواستم پیش از نمایش فیلم به ایشان اعلام کرده باشم که این فیلم‌نامه‌ای نبود که قرار بود بازی کنم و در نتیجه این فیلم که می‌توانست اثر خوبی در کارنامه همه‌ ما ازجمله آقای کیمیایی باشد، ارزشش را به مسائل شخصی باخت و آن نشد که با وجود «دیربودن» قرار بود، بشود! و در آخر انتقادی هم به هیئت انتخاب جشنواره فجر دارم؛ اگر از کسانی که تخصصشان سینما و سینمای حرفه‌ای بود بیشتر در این شورا استفاده می‌شد، در آن صورت نقاط ضعف و قوت فیلم‌ها بیشتر جلوه می‌کرد و انتخاب‌ها این‌گونه نبود که الان هست. آقای افروغ در مصاحبه‌هایشان تأکید داشتند که فیلم‌ها خیلی با حساسیت انتخاب شدند، اگر این‌گونه است، چرا باید فیلم «قاتل اهلی» در جشنواره، آن‌هم در بخش سودای سیمرغ نمایش داده شود. کاش فیلم‌های دیگرانی که نادیده ‌گرفته شدند، به‌جای این فیلم نمایش داده می‌شدند.»
پس از انتشار یادداشت پرویز پرستویی، مسعود کیمیایی هم با انتشار مطلبی پاسخ بازیگر «قاتل اهلی» را داد. او نوشت:
آقای پرویز پرستویی
هیچ گاه فکر نمی‌کردم در نوشته ای جواب شما را بدهم. دو تفکر دور از هم و دو تجربه ای جدا. کار را آسان می کردید، تماس می گرفتید و موضوع را می پرسیدید. این ها موضوعات سودآوری نیستند.
برای شما مهم است که در فیلم‌های من دعوت شده‌اید اما بازی نکرده‌اید. «نتوانستید خود را مجاب کنید». بعضی از فیلم‌هایی که خود را مجاب و بازی کرده‌اید به یاد داریم.
یک بار می آمدید مهمان من، خانه من. مثل همان دفعاتی که می آمدید، از فیلم می‌پرسیدید. نگرانی خودتان را می‌گفتید.
چرا به حرف‌های سرمایه گوش کردید، به حرف های هنر گوش نکردید، حتی سراغی نگرفتید. شما حتی نمی‌دانید و خبر ندارید من در نامه‌ای به خانه سینما دانسته گانی که می‌خواهند این فیلم را به سرانجامی برسانند نوشتم و تقدیم کردم. من کی به دو نسخه‌ای بودن فیلم «قاتل اهلی» رضایت دادم؟
آقای پرستویی!
مگر می‌شود دو نسخه از فیلمی ساخته من وجود داشته باشد؟ مگر «گوزن ها» و چندتایی دیگر که باید عوض می شد و من چاره ای نداشتم، تهیه کننده نسخه‌ای دارد؟ تهیه کننده نه نویسنده و نه کارگردان است، صاحب پول است. شما در کجا و کدام سمت ایستاده‌اید؟ شما به قول خودتان آن نسخه من را کجا دیده‌اید، کنار آقای تهیه کننده؟
آقای پرستویی!
کارگردان و نویسنده اثر تا آخرین لحظه نگران اثر خود است، می تواند در زیبایی، تأثیر مفهومی و اجرایی فخار فکر و اجرا کند. مگر تألیف دو نسخه دارد؟ کدام تألیفی دو تا بوده، نسخه ناشر، نسخه نویسنده؟! مونتاژ فیلم «قاتل اهلی» را تهیه کننده به بهرام دهقانی سپرد و سرانجام تمام شد. دیدم قسمت‌هایی زیبا و حرفه‌ای و خلاق است. فقط همان دو – سه فصل به قول شما که در فیلمنوشت بوده فیلمبرداری شد و واجب بود. این واجب‌ها فقط در سینه و خلاقیت مولف واجب می‌شود، نه عاملان دیگر. شما چرا در فیلم «متروپل» بازی نکردید را که هیچگاه نه من به شما فیلمنوشتی دادم و نه گفت‌وگویی کردیم، مدال می‌کنید؟! گفتند شما بیلیارد را نمی‌دانید. من گفتم مهم نیست، با استعدادی که دارند به سرعت یاد می‌گیرند و شاید هم خیلی خوب بازی را بلدند. گویا رابطی که هم اکنون یکی از دوستان شماست، با شما گفت وگویی داشته است که هیچگاه به من منتقل نشد، ایشان هم برای من احترام دارند و دوستشان دارم.
شما در قاب کارگردان و گفت وگوی نوشته شده نویسنده بازی می کنید. جواب دادن کار شما نیست. شما بازی نوشته شده را بازی کردید و بسیار خوب هم بازی کردید.
آقای پرستویی!
بسیار باید مواظب بود. آدم‌هایی که تبلیغات را بلدند و از این راه‌ها پولدار شده‌اند و از این دست بسیارند، به حساسیت‌های هنرمندان و دانسته‌گان از قاب دوستی وارد می‌شوند و بیشتر خودشان را تبلیغ می‌کنند. شما وارد این یارگیری‌ها نشوید، شما را خیلی پاک‌تر و هنرمندتر می‌دانم که بدون سوالی از این دوست به سمت سرمایه‌گذاری بروید که تا حال هیچ تألیفی در هیچ زمینه‌ای از هنرها نداشته‌اند. شما را مردم دوست دارند، مواظب این دوست‌داشته‌ها باشید، شما بازیگر دانسته‌ای هستید. در فیلم «قاتل اهلی» بسیار دانسته بازی کردید. شما هم می‌دانید بسیار بازیگران لطف بر آن دارند در کارنامه خودشان در فیلمی از من باشند که به طور قطع بهترین در فیلم من خواهند شد.
می‌گویید مسائل شخصی؛ کجای زندگی هنرمند و نویسنده‌ای که متعهد است و ۵۰ سال آن را تثبیت کرده و داننده‌ها می‌دانند، مسائل شخصی وارد اثر و تألیفش شده است؟
پرویز خان، پرویز عزیز، دوست به خانه آمده‌ام، هوچی‌گری به آرامی روح ساده ما را فتح می‌کند. در طول فیلم، بسیار درباره آهنگ و اعتراض، اختیار واژه در مفهوم و بسیاری دیگر حرف داشته‌ایم و به قول خودتان بسیار آموختید، اینجا سمت شماست. این مونتاژ تماماً کار آقای بهرام دهقانی هست و مورد تأیید من. فیلم‌نوشت مال ماست، مال نویسنده است. همانی هست که بود.
دریغ که دوستی، هنرمندی، بازیگری خوب را از من برنجانند. در همین دوستی می‌گویند، کاش یک بار به خانه‌ای که سر سفره آن نشستی، می‌نشستی و به من گوش می‌دادی… این را توضیح می‌دهم.
در نمایش برای هیأت انتخاب جشنواره فجر، فیلم «قاتل اهلی» با تمام آرا تأیید شد. شما می‌گویید ای کاش این فیلمی را ندیده‌اید که من و فیلمبردار و آهنگساز و صداگذار هنوز کامل ندیده‌ایم انتخاب نمی‌شد، و فیلم دیگری به طور قطع شما ندیده‌اید و نادیده گرفته شده قبول می‌شد.
آقای پرستویی!
شما دستمزد فیلم «قاتل اهلی» را به گفته تهیه کننده آن دویست و هفتاد میلیون تومان گرفته اید که تمام آن نقد شده است. اما ایشان هنوز طبق قرارداد، نیمی بیشتر از دستمزد قرارداد مرا نداده‌اند. رفاقت کنید، بقیه پول من و دیگر عوامل را بگیرید و سالی یک فیلم از آن فیلم‌های دفاعی، خود بازی کنید.
فیلم «قاتل اهلی» یک نسخه دارد، یک تألیف دارد.
با دوستی
مسعود کیمیایی

501500

کد خبر: 728863

وب گردی

وب گردی