سلسله گزارش های ایسکانیوز از محصولات دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی/ ازسامانه آموزش از راه دور ساردا تا بتن رسانا

با توجه به این موضوع که دانشگاه های نسل سوم و چهارم در جهان دانشگاه هایی هستند که با صنعت درارتباط بوده و به نوعی موجب کارآفرینی می شوند، دانشگاه آزاد اسلامی حرکت های سازنده خود را با تاکید بر اقتصاد دانش‌بنیان، تاکید بر صرفه‌جویی و اصلاح الگوی مصرف، استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه و بهره‌وری از آن برای درآمدزایی، اجرای طرح تجمیع یک و دو، اجرای طرح‌های پژوهشی سا‌ها و شفا و ده‌ها مورد دیگر که در درازمدت می‌توان نقش اساسی آن را در توسعه اقتصادی کشور دید آغاز کرده است. به همین منظور به بررسی این محصولات در جشنواره فناورانه سال 95 در قالب یک سلسله گزارش پرداخته ایم .

به گزارش ایسکانیوز، دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دستاورد علمی و آموزشی کشور است که با تایید امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری و به پیشنهاد حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی(ره) در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ تاسیس شد و امروز بزرگترین دانشگاه حضوری جهان و جزو یکی از 10 دستاوردهای اولیه انقلاب اسلامی است که در سراسر کشور اثربخشی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن به خوبی احساس می شود.

از آنجا که دانش، فرهنگ و اقتصاد لازمه پیشرفت هر کشوری است این مجموعه علمی از هیچ کوششی در راستای توسعه همه جانبه علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری، اقتصاد مقاومتی دانش بنیان فروگذار نکرده است.به همین منظور همواره سه عامل دانش، فرهنگ و اقتصاد را به عنوان محورهای توسعه متوازن در نظر گرفته تا به عنوان یک مجموعه دانشگاهی معتبر و فراگیر نسبت به انجام مسئولیت های اجتماعی خود پاسخگو باشد و با اهمیت بخشی و برنامه ریزی در مقوله آموزش کارآفرینانه و تربیت نیروی انسانی ماهر و خلاق و تولید ثروت به کمک دانش و تکنولوژی حاصل از آن، نقش مهم و اساسی را در توسعه پایدار و فقرزدایی ایفا کند.

دانشگاه آزاد اسلامی همسو با سیاست های مبتنی بر اقتصاد مقاومتی

این مجموعه علمی همسو با سیاست های مبتنی بر اقتصاد مقاومتی متعهد به پیشبرد و تحقق زمینه های اقتصاد دانش بنیان در کشور است و با به کارگیری رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، تمام توان خود را برای تجاری سازی ایده ها، دستاوردها و تبدیل دانش و فناوری به فرآورده ها و خدمات مفید کارآفرینی و ثروت به کار گرفته است.

بعلاوه با توجه به این موضوع که دانشگاه های نسل سوم و چهارم در جهان دانشگاه هایی هستند که با صنعت درارتباط بوده و به نوعی موجب کارآفرینی می شوند، دانشگاه آزاد اسلامی حرکت های سازنده خود را با تاکید بر اقتصاد دانش‌بنیان، تاکید بر صرفه‌جویی و اصلاح الگوی مصرف، استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه و بهره‌وری از آن برای درآمدزایی، اجرای طرح تجمیع یک و دو، اجرای طرح‌های پژوهشی سا‌ها و شفا و ده‌ها مورد دیگر که در درازمدت می‌توان نقش اساسی آن را در توسعه اقتصادی کشور دید آغاز کرده است.

استفاده حداکثری از ظرفیت ها در واحدهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی

یکی دیگر از مزیت های اقتصاد دانش بنیان دانشگاه ها به خصوص دانشگاه های غیر دولتی که هیچ گونه بار مالی برای دولت ندارند تامین هزینه های خود از راه های مختلف است. در این خصوص نیز دانشگاه آزاد اسلامی سیاست گذاری های خوبی را انجام داده است و از تمامی ظرفیت های واحد های استانی خود در این مسیر استفاده کرده است.

همچنین دانشگاه آزاد اسلامی سعی داشته است در سال های اخیر با عرضه و رونمایی محصولات فناورانه در نمایشگاه های پژوهش و آزاد اکسپو نظر صنعت را به خود جلب کند. بر این اساس در سلسله گزارش های ارائه شده به بررسی محصولات رونمایی شده در جشنواره فناورانه سال 95 می پردازیم.

ادامه حیات و پویایی دانشگاه ها وابسته به انجام فعالیت های اقتصادی دانش بنیان است

دکتر مدیر شهلا معاون پژوهشی واحد تبریز در خصوص فعالیت های دانش بنیان این واحد دردانشگاه آزاد اسلامی به ایسکانیوز می گوید:« با توجه به اینکه لازمه ادامه حیات و پویایی دانشگاه ها وابسته به انجام فعالیت های اقتصادی دانش بنیان است در حال حاضر واحد تبریز با در اختیار داشتن واحد های فناورمرکز رشد، شرکت های دانش بنیان وابسته و مراکز تحقیقات رباتیک و نانوفناوری، 40 محصول فناورانه ارائه کرده است.

وی می افزاید:«این در حالی است که مجموع محصولات واحدهای استان که شامل: واحد های صوفیان، مراغه، ایلخچی، آذرشهر، میانه، بناب و اهر می شود بالغ بر 100 مورد برآورد شده است. همچنین واحد تبریز دارای 3 شرکت دانش بنیان، 1 مرکز رشد با 2نیروی انسانی و 10 واحد فناور است»

وی با بیان این موضوع که تلاش اعضای حوزه پژوهش واحد تبریز بوجود آوردن زیرساخت ها و شرایط حمایت عملی از اساتید و دانشجویان صاحب ایده در راستای اجرای طرح های فناورانه و در نهایت تجاری سازی آن است ادامه می دهد:« این واحد با تاسیس انجمن علمی ایده های نوین، برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط، ارزیابی و هدایت طرح های مفید و واجد شرایط به مرکز رشد و معرفی طرح های آماده تجاری سازی به شورای *اقتاد دانش بنیان، در راه رسیدن به هدف مذکور گام برمی دارد.»

مدیر شهلا می گوید:« محصولات فناورانه واحد تبریز اکثرا در زمینه های علوم مهندسی پزشکی، الکترونیک، نرم افزار و فناوری اطلاعات و رباتیک کار شده اند که می توان سامانه آموزش از راه دور (ساردا) را به عنوان برجسته ترین محصول واحد معرفی کرد.»

وی در پایان با مثبت ارزیابی کردن ظرفیت استان در راستای ایجاد شرکت های دانش بنیان، تلاش برای رفع موانع مسیر پیش رو را یکی از اقدامات اصلی واحد ها برشمرد.

فهرست محصولات رونمایی شده در هفته پژوهش سال 95

استان

تعداد کل محصولات

تعداد واحدهای دانشگاهی استان

تعداد واحدهای دارای محصول

تعداد محصولات به تفکیک واحدهای استان

تعداد محصولات تجاری شده

تعداد محصولات با ظرفیت تجاری شدن

تعداد محصولات برای رونمایی

فهرست محصولات برای رونمایی

آذربایجان شزقی

50

33

4

تبریز

اهر

ایلخچی

صوفیان

19

4

18

9

1

49

1

بتن آنتی استاتیک(بتن رسانا)

200/202

خبرنگار:ناهید سمیعی/منتشرکننده: محمدجواد آخوندی

کد خبر: 732557

وب گردی

وب گردی