رضایی: برنامه ای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ندارم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که دعا کنید من با لباس سبز به شهدا متصل شوم و در آن مسیر خدمت کنم، گفت: برنامه ای برای حضور در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ندارم.

به گزارش ایسکانیوز، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری که امروز ظهر با اصحاب رسانه داشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ' 24 اسفندماه حکم 5 ساله اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به پایان می رسد، آیا اطلاعی از روند صدور احکام جدید این نهاد دارید؟،' افزود: تاریخ تشکیل دوره های مجمع تشخیص مصلحت نظام یک مساله قطعی و قید شده در قانون نیست و زمان فعالیت آن با مجلس خبرگان رهبری و ریاست جمهوری که زمان مشخصی دارند تفاوت دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تا پایان امسال حکم جدیدی برای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر نمی کند و صدور احکام جدید در سال آینده خواهد بود.
رضایی افزود: شایعات مطرح شده در این زمینه صحت ندارد و رهبر معظم انقلاب نیز هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته اند.
دبیرمجع تشخیص مصلحت نظام افزود: جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله موحدی کرمانی در حال برگزاری است و مشکلی در حل و فصل امور و جلسات نداریم
وی ادامه داد: برنامه ای برای حضور در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ندارم.

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز تا 8 شب جلسه فوق‌العاده‌ای پیرامون برنامه ششم توسعه و بودجه سال 96 داشت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در رابطه با برنامه ششم، 14 نوع مغایرت با سیاست‌های کلی دیده شده بود که مجمع تشخیص از شورای نگهبان خواسته بود 14 مغایرت را به مجلس ارجاع دهد تا اصلاح کند که مجلس شورای اسلامی 7 مورد را اصلاح و 7 مورد دیگر همچنان در حالت مغایرت باقی ماند.

رضایی تصریح کرد: شورای نگهبان در مورد 7 مغایرت باقیمانده به مجلس اصرار کرد که این 7 مورد باقیمانده را اصلاح کند اما مجلس اصرار داشت این مغایرت‌ها اصلاح نمی‌شود.

به گفته وی پس از کشمکش‌ها بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی اختلافی با عنوان «اختلافی‌های مغایرت‌های اصراری» به وجود آمد که البته این مغایرت‌های اصراری با اختلافات بین مجلس و شورای نگهبان متفاوت است و آئین‌نامه اصلاحی آنها نیز تفاوت دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: رئیس مجلس شورای اسلامی این هفت مغایرت به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داد و ما در این دو جلسه دو مورد از این مغایرت‌ها که مربوط به بازنشستگان بود به توافق رسیدیم که تناسب‌سازی بازنشستگان و مستمری‌بگیران را دولت و مجلس در برنامه ششم توسعه جدی بگیرند.

رضایی مغایرت بعدی را در برقراری عدالت در نظام پرداخت و رفع تبعیض بین شاغلان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشوری و لشکری عنوان و خاطرنشان کرد: مصوب کردیم که دولت در طول برنامه ششم توسعه این عدالت را در پرداخت و تبعیض جدی بگیرد و اجرا کند.

وی تاکید کرد:‌ 4 مورد از این 7 مغایرت مورد اصلاح و 3 مورد باقیمانده را از مجلس خواستیم اصلاح و حذف کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برنامه ششم توسعه با مصوبات اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام قابل اجراست، گفت: سال 96 اولین سال اجرای برنامه ششم توسعه در کشور خواهد بود و بودجه 5 سال آینده کشور بر اساس این سند توسط دولت تنظیم می‌شود.

رضایی ادامه داد: 4 اختلافی که ارتباطی با سیاست کلی نداشت نیز به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که مجلس و شورای نگهبان در برنامه‌ ششم توسعه به اختلاف رسیده بودند که ما در 2 مورد نظر شورای نگهبان،‌یک مورد نظر مجلس را تائید و یک مورد هم اصلاح کردیم.

وی با بیان اینکه مصوبه سوم مجمع تشخیص مصلحت نظام مربوط به مغایرت‌های بودجه سال 96 با سیاست‌های کلی بود، اظهار داشت: 3 مغایرت را در بودجه سال 96 تشخیص دادیم که این 3 مغایرت را به شورای نگهبان برای ارجاع به مجلس ابلاغ کردیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صندوق توسعه ملی، حداقل قرار دادن درآمدهای دولت و پرداخت بدهی‌های دولت از محل واگذاری‌های اصل 44 را از جمله مغایرت‌های موجود در بودجه سال 96 عنوان شد.

رضایی در ادامه نشست خبری به گزارش عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام در 5 سال اخیر اشاره و یادآور شد: مجمع تشخیص مصلحت نظام در 5 سال اخیر 112 جلسه و 54 مصوبه داشته که هر مصوبه شامل چندین ماده واحده و بند بوده است و کمیسیون‌های دائمی و تخصصی مجمع نیز 297 جلسه برگزار کردند.

وی تصریح کرد: تصویب 10 سیاست کلی، بررسی طرح‌ها و لوایح اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان، استقلال بانک مرکزی از جمله اقدامات مجمع تشخیص مصلحت نظام در 5 سال اخیر بوده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی‌ها در مودر نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام صحبت‌های می‌کنند، گفت: شورای نگهبان دوم محلی از اعراب ندارد. ما در قانون اساسی دو نوع نظارت می‌بینیم که یکی نظارت شورای نگهبان و دیگری رهبر معظم انقلاب است. بنابراین وظیفه شورای نگهبان عدم مغایرت طرح‌ها و لوایح با قانون اساسی و شرع است و نظارت رهبر انقلاب نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی کشور به شمار می‌آید و ما در 2 سالی که این نظارت را شروع کردیم مصوبات و جلسات مختلفی در این باره برگزار کردیم.

رضایی اقتصاد مقاومتی، سیاست‌های کلی محیط زیست، سیاست‌های کلی انتخابات، سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری، سیاست‌های کلی خانواده، سیاست‌های سلامت، جمعیت و حمایت از تولید ملی را مهمترین مصوبه‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام در طول 5 سال اخیر دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی یک نقشه راه برای عبور از مشکلات اقتصادی کشور است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه حکم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام 24 اسفند به پایان می‌رسد حکم جدید کی صادر می‌شود و آیا تغییری در ترکیب و ریاست مجمع شکل می‌گیرد یا خیر،‌گفت: تاریخ تشکیل دوره‌های مجمع تشخیص یک مسئله قطعی و قید شده در قانون نیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین رابطه توضیح داد: برخلاف مجلس شورای اسلامی و یا مجلس خبرگان رهبری که تاریخ دقیقی برای تشکیل دوره‌های جدید تاریخ دقیقی وجود دارد در رابطه با مجمع تشخیص محدودیت قانونی نداریم.

رضایی افزود: به طور عرف اسفند ماه این احکام صادر می‌شد اما این بار صدور احکام در سال آینده صورت می‌گیرد و تا قبل از امسال حکمی صادر نمی‌شود و هیچ یک از شایعات صحت ندارد چون رهبر معظم انقلاب هنوز تصمیمی نگرفته‌اند.

وی افزود: مجمع در حال حاضر به ریاست آیت‌الله موحدی کرمانی اداره می‌شود و ما مشکلی در حل و فصل تشکیل جلسات نداریم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال خبرنگاری که آیا بنا دارید برای انتخابات سال 96 کاندیدا شوید، گفت: شما دعا کنید ما با لباس سبز به شهدا متصل و در همان مسیر بتوانیم خدمت کنیم. من بارها گفتم برنامه‌ای برای اینکار ندارم.

رضایی درباره تعیین سقف پرداختی مدیران نیز گفت: قرار شد این موضوع مطابق نظر شورای نگهبان عمل و هر چه زودتر دولت در کمتر از 2 یا 3 ماه آینده لایحه‌ای را در این خصوص تنظیم و به مجلس شورای اسلام بفرستد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این اساس که آراء سیاسی انتخابات سال 96 را چگونه می‌بینید و عضویت شما در جبهه مردمی و انقلاب اسلامی چه معنایی دارد،‌ گفت: در جبهه مردمی انقلاب اسلامی هیچ عضویت و دخالت تشکیلاتی ندارم و من از هر وحدتی که بنا باشد در بین نیروهای انقلابی شکل بگیرد حمایت می‌کنم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد انتخابات سال 96 نیز یک رقابت جدی به وجود می‌آید و پیش‌بینی من در این زمینه این است نیروهای انقلاب با یک برنامه خوب برای حل مشکلات کشور و به صورت جمعی و تیمی به صحنه می‌آید.

رضایی تاکید کرد: طبق اطلاعات رسیده به من اختلافات کنار خواهد رفت و نیروهای مردمی انقلاب اسلامی با استراتژی فرد در جمع به صحنه انتخابات خواهند آمد.

وی در پاسخ به این پرسش که به نظر شما آیا حسن روحانی اولین رئیس‌جمهور 4 ساله خواهد بود، اظهار داشت: الان نمی‌توانم چیزی بگویم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال خبرنگاری با این عنوان که طبق قانون اساسی نظامیان حق ندارند در مسائل سیاسی ورود یابند بنابراین حضور شما در نخستین مجمع عمومی جبهه مردمی انقلاب اسلامی به چه منظور بوده است، خاطرنشان کرد: من و آیت‌الله موحدی کرمانی به عنوان میهمان دعوت شده و شرکت کرده بودیم.

رضایی درباره نامه اخیر خود به رئیس‌جمهور به منظور کاهش ارزش پول ملی اظهار کرد: در طول دوره ریاست جمهوری آقای روحانی حدود 40 الی 50 درصد پول ملی ما کاهش یافت و قدرت خرید کم شد.

وی افزود:‌ مهمتر از کاهش پول ملی و قدرت خرید مردم فریز شدن 40 الی 50 درصد پول مردم در بانک‌ها بود که این مبالغ قدرت حضور در بازار را نداشتند. یعنی پول وجود داشت ولی به صورت یخ زده و به همین دلیل معتقدم دولت باید طی اقداماتی بانک‌ها را نجات دهد چرا که ما علیرغم برخی تحریم‌ها دچار نوعی تحریم پولی خودساخته هم هستیم و باید دولت و مجلس در مورد مسئله بانک‌ها و پول ملی فکر اساسی کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به غیرقانونی بودن حضور در توئیتر داشتن حساب در این شبکه اجتماعی را چگونه توجیه می‌کنید، گفت:‌ما در جنگ هم از روبرو به دشمن حمله می‌کردیم و هم نیرو را از پشت سر دشمن می‌فرستادیم. بنابراین اگر حمله از پشت به دشمن در جهت بصیرت‌افزایی باشد این کار را لازم می‌دانیم.

300/302

کد خبر: 740640

وب گردی

وب گردی