۲۷ هزار‌نفر در لیست انتظار پیوند اعضا در‌کشور هستند

رییس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هر جایی که عمل پیوند صورت میگیرد باید تمامی‌امکانات و توانمندی های پزشکی چه به لحاظ حضور افراد ماهر و چه به لحاظ رسانه وجود داشته باشد و افراد باید بتوانند عضو را از فرد دچار‌مرگ مغزی‌به بیماری‌دیگر منتقل کنند.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز دکتر علی اکبر ولایتی در نشست خبری اهدای عضو که در بیمارستان شهید مسیح دانشوری در حال برگزاری است گفت: در حال حاضر مشکل ترین پیوند، پیوند ریه است و از در سال ۸۴ تا کنون در مرکز‌مسیح دانشوری بیش از ۱۰۰ پیوند ریه انجام شده است.
ولایتی با اشاره به اینکه پیوند ریه و قلب یکی‌از مهمترین پیوندها استگفت: هیچ جایی در کشور نیست که با این نظم و فرکانس پیوند قلب را انجام دهد.
وی افزود:تعداد افرادی که سال ها پس از عمل‌ پیوند زندگی می کنند قابل مقایسه با کشور های پیشرفته دیگر است .

دکتر ولایتی تاکید کرد : در‌حال حاضر۲۷ هزار‌نفر در لیست انتظار پیوند اعضا در‌کشور هستند و روزانه ۱۰ نفر در لیست پیوند اعضا جان خود را از دست می دهند .

رییس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: سالیانه حدود ۳ هزار‌مرگ مغزی در‌کشور اتفاق می افتد که بی احتیاطی ها در رانندگی سرعت زیاد و... عامل آن است . از این میزان حدود ۷۵۰ نفر اهدای عضو می کنند و هر فرد مرگ مغزی میتواند ۹ نفر را نجات دهد.

وی گفت :ریه آسیب پذیرترین عضو در مرگ مغزی است و عضوی که زودتر از بقیه از بین می رود ریه است زیرا هیچ عضوی مانند زیه ها با محیط بیرون ارتباط‌ندارد.

دکتر ولایتی با اشاره به اینکه در هر پیوندی چندین متخصص و فوق تخصص دخالت می کنند گفت:یک تیم پیوند در اتاق عمل ۶ متخصص و تعداد ۴ نفر تکنسین و با احتساب نیروهای خدمات تعداد افراد در اتاق عمل ۱۵ تا۱۶نفر می رسد.

وی گفت: میزان شناسایی افراد مرگ مغزی ۱۰۰۰ نفر است و حدود ۲۰۰۰ نفر شناسایی نمی شوند.
ولایتی افزود: پیوند اعضا مورد تایید امام خمینی و مقام معظم رهبری بوده است اگر‌عضو یک فرد دچار‌مرگ مغزی‌به درد فرد نیازمند بخورد چه بهتر است که از آن عضو استفاده بشود و فقه شیعه چنین‌قانونی دارد و ملاک شورای نگهبان فتوای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

به گفته دکتر ولایتی مهمترین مشکل در پیوند عضو آن است که مجموعه فراهم آوری عضو از طرف وزارت بهداشت حمایت می شود و دولت باید دست وزارت بهداشت را در این‌امر باز بگذارد زیرا در برخی موارد ممکن است فرد نان آور خانواده خود را از دست دهد در مسایل‌اجتماعی و فرهنگی باید اقدامات لازم صورت گیرد. در این زمینه می تواند دولت لایحه مجلسی را برای حمایت از پیوند اعضا و مستمری را برای این افراد در نظر بگیرد.

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری افزود : اهدای عضو در کشور رایگان بوده و توریسم‌درمانی نیز اصلا در حوزه پیوند به مصلحت نیست. اگر موضوع پیوند به پول وصل شود یک ارزش به ضد ارزش تبدیل خواهد شد و خرید و فروش اعضا مطرح می‌شود به همین منظور به هیچ عنوان این مساله حتی در بیمارستان‌های خصوصی به مصلحت نیست.

وی تاکید کرد: در حال حاضر یک میلیون و 800 هزار نفر داوطلبانه در کشور کارت اهدای عضو را دریافت کردند.اگر اهدای عضو در کشور از ایرانی برای غیرایرانی مطرح شود ممکن است به خرید و فروش اعضا و تجارت در این زمینه متهم شویم؛ به همین منظور در حال حاضر مگر در موارد خاص پیوند ایرانی از فرد ایرانی برای ایرانی انجام می‌شود .

در ادامه دکتر فرحناز صادق‌بیگی رئیس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری روز ملی اهدای عضو بااشاره به علت نامگذاری این روز گفت: همان طور‌که میدانید ۳۱ اردیبهشت ماه روز اهدای عضو اهدای زندگی‌نامگذاری شده است علت نامگذاری این روز آن است که دو هفته پیش از رحلت امام‌خمینی (ره) دکتر ایرج فاضل از امام خمینی در زمینه اهدای عضو کسب اجازه کردند ایشان اجازه را صادر کردند به همین دلیل 31 اردیبهشت به عنوان روز پیوند عضو نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 27هزار نفر در لیست نوبت پیوند هستند روزاته ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت میکنند.متاسفانه سالیانه ۸ هزار نفر به دلیل تصادفات و بیماری هدی دیگر مرگ مغزی میشوند‌و حدود ۴ هزار‌نفر اهدای عضو می کنند این درحالی است که در کشور‌ما تنها ۱۰۰۰ نفر اهدای عضو می کنند زیرا نسبت به مرگ مغزی و فرهنگ اهدای عضو اگاهی لازم را ندارند.

رئیس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی گفت: در کمای مغزی، فردی که دچار مشکل شده است ممکن است به زندگی بازگردد، ولی در مرگ مغزی، تاکنون یک مورد نیز در دنیا گزارش نشده است که فرد به زندگی بازگردد.

صادق‌بیگی اضافه کرد: تنها راه تشخیص مرگ مغزی توسط متخصصان مربوطه صورت می گیرد معمولا عدم باور به مرگ مغزی در خانواده‌ها، از عواملی است که باعث می شود افراد نسبت به اهدای عضو عزیزانشان که دچار این مشکل شده‌اند، اقدام نکنند.

امروز روز اهدای عضو است و با صدور فرمان امام در زمینه پیوند اعضا در سال ۶۸ مصادف است .

خبرنگار : نیوشا یعقوبی / منتشر کننده : زهره حاجیان

701/700

کد خبر: 779724

وب گردی

وب گردی