قیمت خودرو ثابت می ماند/وزارت بهداشت یک میلیارد ریال جریمه شد

رئیس شورای رقابت با اشاره به اینکه اشباع بازار دلیلی بر عدم صدور مجوز نیست، گفت: امسال نرخ تورم پایینی داشتیم و نرخ بخشی هم پایین خواهد بود به همین دلیل اگر افزایشی در بازار خودرو هم باشد آنچنانی نخواهد بود.

به گزارش ایسکانیوز، رضا شیوا درباره قیمت گذاری خودروها، افزود: هر ساله تا پایان اردیبهشت این کار انجام می شد اما امسال به دلیل برگزاری انتخابات ما آن را عقب انداختیم.

وی ادامه داد: وزارت صنعت درخصوص کیفیت خودروها اطلاعات لازم را امروز به ما ارائه داده و ما تا دو هفته دیگر تکلیف این مسئله را هم مشخص می کنیم.

رئیس شورای رقابت درخصوص قیمت خودروهای جدید ساخت ایران گفت: کارخانه باید قیمت پیشنهادی و مشخص این خودروی جدید را ارائه دهد تا شورای رقابت با بررسی همه جوانب قیمت آن را ارائه دهد.

شیوا ادامه داد: اگر خودروی مذکور در رده قیمتی که شورای رقابت دستورالعمل تنظیم قیمت را صادر کرده قرار نگیرد آزاد است و می تواند رقابت کند.

وی درخصوص قیمت پژو ۲۰۰۸ گفت: قیمت این خودرو در حال بررسی است اما هنوز کارخانه قیمت پیشنهادی خود را ارائه نکرده است.

رئیس شورای رقابت گفت: اگر بخواهیم در کشور رشد داشته و بیکاری را مهار کنیم و همچنین تولید افزایش پیدا کند باید موانع رونق کسب و کار را از بین ببریم.

وی درباره جریمه وزارت بهداشت افزود: در جلسات قبل شورا، مجوز داروخانه ها بررسی شده بود و در آیین نامه مجوزها دو ماده ۴ و ۱۵ وجود دارد که اشاره دارد به خاطر اشباع بازار و مسئله فاصله و جمعیتی نباید مجوز ارائه شود.

وی ادامه داد: در صورتی که به اعتقاد ما، برای رشد و توسعه فعالیت های اقتصادی باید جلوی هر دلیلی را که مانع صدور مجوز می شود را بگیریم.

رئیس شورای رقابت افزود: هر فردی در صورتی که شرایط تخصصی و فنی کار و حرفه ای را دارا باشد می تواند مجوز کسب و کار را دریافت کند و ما به دلیل اشباع بازار نمی توانیم از ارائه مجوز سر باز بزنیم.

شیوا گفت: ما به وزارت بهداشت اعلام کردیم که باید ماده ۴ و ۱۵ را برای رونق کسب و کار حذف کند اما وزارت بهداشت این اقدام را انجام نداد و با حضور شاکیان در جلسه گذشته به این نتیجه رسیدیم که بالاترین مقام وزارتخانه را طبق ماده ۶۱ قانون اساسی اصل ۴۴ جریمه کرده تا دیگر این اتفاق نیفتد.

وی ادامه داد: این مقام وزارتخانه را یک میلیارد ریال جریمه کردیم و این اتفاق در گذشته برای هیچ وزارتخانه نیفتاده اما افراد حقیقی و حقوقی دیگر به خاطر تخلفات جریمه شده بودند.

شیوا گفت: اگر بخواهیم تولید رونق پیدا کند باید راه مجوز دادن از انحصار گروهی خارج شود و در خصوص داروخانه ها اعتقاد داریم که اگر تعدادشان بیشتر شود هیچ صدمه ای به کشور نمی زند.

وی افزود: افزایش تعداد داروخانه ها باعث رشد و توسعه و رونق کشور می شود و مردم به خاطر خرید از داروخانه مجبور نیستند که فاصله طولانی را بروند.

رئیس شورای رقابت اظهار داشت: وزارت بهداشت با بهانه ای که فاصله باید رعایت شود و بازار کشش ندارد مجوز لازم را ارائه نکرد و جریمه شد اما به اعتقاد ما در اقتصاد اگر رقابت باشد و هر داروخانه ای که کارآیی بالاتری داشته باشد و خدمات بهتر و با کیفیت تری بدهد در بازار می ماند و داروخانه هایی که خدمات بدتری دارند خود به خود از بازار خارج می شوند.

شیوا گفت: کشور هیچ راهی برای خروج از رکود ندارد مگر اینکه موانع کسب و کار را از بین برده و به کسانی که می خواهند در جهت تولید گام بردارند مجوز ارائه کند.

وی افزود: هر کسی که شرایط فنی و تخصصی را دارد باید مجوز لازم را دریافت کند و اشباع بازار نباید بهانه ای برای مجوز ندادن باشد.

منبع: ایبنا

401

کد خبر: 787605

وب گردی

وب گردی