استقلال مرکز آزمون دانشگاه آزاد مبتنی بر سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی است/ حذف رشته‌های هسته‌ای و سهمیه بسیج از دانشگاه آزاد غیر کارشناسی است

عضو هیات رئیسه دانشگاه آزاد گفت: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و ضرورت خصوصی سازی متناسب با افزایش کیفیت آموزشی و استانداردهای علمی در عین رقابت پذیری دانشگاه‌ها خواستار احیاء و استقلال مجدد مرکز آزمون دانشگاه آزاد هستیم.

به گزارش ایسکانیوز، صالح اسکندری عضو هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به سوابق برگزاری آزمون در دانشگاه آزاد و تعیین کدرشته محل‌ها و مقایسه نقش شورای برنامه‌ریزی درسی در سایر دانشگاه‌ها اظهار داشت: مشکلی که امروز در مورد 2 هزار و 900 رشته محل دانشگاه به وجود آمده ناشی از رویکرد تصدی گری حداکثری وزارت علوم است که بالتبع مانع از پیگیری امور کارشناسی و تخصصی در دانشگاه‌ها می‌شود.

وی تاکید کرد: این تبعیض بین دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه آزاد باید برطرف شود چرا که در دانشگاه‌های دیگر شورای برنامه ریزی درسی متولی تعیین رشته‌ها و سرفصل‌هاست.

اسکندری با برشمردن برخی نمونه‌ها نظیر درج رشته‌های منسوخ در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد و دکترا یا حذف رشته‌های علوم هسته‌ای در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد و همچنین حذف سهمیه بسیج، تصریح کرد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی، خصوصی سازی باید در سر لوحه فعالیت‌های دولت‌ها قرار بگیرد.

اسکندری ادامه داد: با همه این شرایط وزارت علوم همان رویکرد تصدی‌گری خود را در خصوص دانشگاه آزاد ادامه می‌دهد که نه تنها تاثیری در افزایش کیفیت آموزشی ندارد بلکه می‌تواند نگاه‌های غیر کارشناسی و غیر تخصصی را نیز در روند اداره دانشگاه ها دخیل کند.

وی همچنین با اشاره به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص تایید رشته های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: 2 هزار و 900 رشته محل حذف شده توسط وزارت علوم مورد تایید هیات 3 نفره هستند.

عضو هیات رئیسه و مسئول امور رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: با استناد به قانون تایید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد و بر اساس اعلام معاون قوانین مجلس شورای اسلامی که بر لازم الاجرایی این قانون تاکید کرده تمام 2 هزار و 900 رشته محل حذف شده در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد توسط وزارت علوم دارای مجوز قانونی بوده و امیدواریم وزارت علوم در چند روز آینده این مشکل را برطرف کند.

وی با اشاره به اخذ مجوز از شورای گسترش وزارت علوم برای هزاران رشته افزود: تمام استانداردها و ضوابط آموزشی لازم در واحدهای دانشگاهی آزاد برای اخذ رشته محل های مربوط اتخاذ شده و وضعیت استانداردهای ما به مراتب بالاتر از دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام نور است.

اسکندری با بیان اینکه در 253 واحد دانشگاه آزاد اسلامی از یک تا 142 رشته محل در کارشناسی ارشد حذف شده است، بیان داشت: در بیش از 30 واحد دانشگاهی تمام گرایش های کارشناسی ارشد حذف شده است.

عضو هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با برشمردن برخی از رشته‌های حذف شده، گفت: به عنوان نمونه در واحد علوم و تحقیقات رشته‌های هسته‌ای دانشگاه را وزارت علوم حذف کرده است در حالی که این واحد یکی از مهمترین و با کیفیت ترین مراکز آموزش رشته های هسته‌ای در بین دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی در کشور است.

اسکندری همچنین خواستار برقراری عدالت آموزشی بین دانشگاه های غیر انتفاعی و دانشگاه آزاداسلامی شد و از معاونت آموزشی وزارت علوم خواست در بررسی های خود حتما شاخص های علمی را مدنظر قرار دهد.

وی در پاسخ به سوالی درباره حذف سهمیه بسیج در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد گفت: این اقدام برخلاف قانون توسط وزارت علوم صورت گرفته و دانشگاه آزاد اسلامی در حال پیگیری و احیای مجدد این سهمیه است.

عضو هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بیان داشت: ماده 7 قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، سهمیه های مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص پذیرش دانشجو کماکان به قوت خود باقی است.

اسکندری ابراز امیدواری کرد با مذاکرات و مکاتبات صورت گرفته وزارت علوم هر چه سریع‌تر مشکل برطرف شود و نگرانی‌های به وجود آمده در بین دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مرتفع شود.

منبع: فارس

200

کد خبر: 800807

وب گردی

وب گردی