معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی ؛ اشتغال 13 هزار بهره بردار توت فرنگی در کردستان

13 هزار بهره بردار کردستانی در تولید توت فرنگی اشتغال دارند.

به گزارش ایسکانیوز؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه در هر هکتار از اراضی کشت توت فرنگی استان به طور متوسط 16 تُن محصول برداشت می شود گفت: حدود 133 هزار بهره بردار کردستانی در تولید محصول توت فرنگی اشتغال دارند.

محمد فرید سپری افزود: این میزان برداشت به دلیل تغییر در روش کاشت کشاورزان حاصل شده است؛ زیرا در گذشته در هر هکتار حدود چهار تا پنج تُن توت فرنگی برداشت می شد.

وی متوسط عملکرد تولید توت فرنگی در کشور را 11 تن اعلام کرد و گفت: در استان کردستان به دلیل استفاده از شیوه های نوین آبیاری، ارقام مناسب و مبارزه با آفات و بیماری های احتمالی، این میزان تولید بالاتر است.

وی با بیان اینکه استان کردستان با تولید بیش از 70 درصد توت فرنگی کشور رتبه اول را در تولید این محصول دارد اضافه کرد: استان های مازندران و گلستان در رتبه های دوم و سوم قرار دارند و هیچ کدام از استان های کشور شرایط آب و هوایی کردستان را برای رشد و تولید توت فرنگی ندارند.

سپری با اشاره به اینکه 62 درصد از سطح زیر کشت توت فرنگی کشور در کردستان قرار دارد افزود: با کار بر روی برند سازی و بسته بندی محصول، می توانیم رقبا را در بازار رقابت حذف کنیم.

سپری به کشت گلدانی توت فرنگی و مزایای این روش اشاره کرد و افزود: این کشت در مرداد انجام شده و در فروردین سال بعد بهره اقتصادی خواهد داشت؛ به طوریکه با این کار عملکرد اقتصادی از یک سال به زیر پنج ماه خواهد رسید.

سپری گفت: امسال 4 هزارتن توت فرنگی برداشت شد که نسبت به پارسال 13 درصد افزایش داشته است .

وی افزود: از این مقدارتوت فرنگی سه هزار تن به تهران و اصفهان صادر می شود و مابقی بصورت تازه خوری در استان مصرف می شود.

وی خاطرنشان کرد: توت فرنگی تولید شده توسط اتحادیه توت فرنگی کاران در محل برداشت این محصول خریداری می شود. قیمت هر کیلو توت فرنگی خریداری شده بسته به نوع و کیفیت توت فرنگی، بین سه تا پنج هزارتوان است.

استان کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت یکی از قطب های کشاورزی در غرب کشور به شمار می آید.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

402

کد خبر: 801204

وب گردی

وب گردی