افزایش صادرات محصولات غذایی تا ۶ میلیارد دلار

رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران از افزایش صادرات خبر داد و گفت:نیازمند حمایت دستگا‌ها دولتی هستیم.

به گزارش ایسکانیوز؛ مهدی کریمی تفرشی در نشست خبری گفت: صادرات محصولات غذایی ایران در طی یک دهه گذشته همواره مسیر صعودی داشته است و از حدود ۵۰۰ میلیون دلار سال ۸۵ در حال حاضر به بیش از شش میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: بیشترین حجم صادرات صنعت غذا به دو کشور همسایه عراق و افغانستان صورت می‌گیرد، البته به کشورهای آسیای میانه، روسیه، حتی کشورهای اروپائی و آمریکائی هم صادرات داریم.
تفرشی اضافه کرد: البته در برخی مقاطع صادرات برخی کالا‌ها کاهش داشته مثلا در موردشیرینی وشکلات و ماکارونی و برخی کلاهای اینچنینی در برخی سال‌ها کاهش داشیم، اما در مجموعه رشد صادرات را همواره داشتیم.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران با بیان اینکه در حال حاضرحدود ۹۵ درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت:
برخی کالا‌ها و مواد غذایی در واحد‌های تولیدی کشوردو یا سه برابر بیشتر از نیاز داخل تولید میشود و به بسیاری از کشورهای منطقه سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن مواد غذایی تولید داریم.
وی با بیان اینکه نام گذاری سال ۹۶ به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، پیام آور
حرکت ملی رو به جلو در جهت رشد اقتصادی و توسعه پایدار است، افزود: بهبود وضعیت بنگاههای صنعتی که موتور محرکه اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شوند، یکی از مؤلفه‌های اصلی توسعه اقتصادی است و در این میان بنگاههای کوچک و متوسط نقش بسزایی در ایجاد اشتغال، ارزش افزوده، فراهم کردن بسترهای مناسب در جهت نوآوری و بهره برداری از منابع کوچک مالی دارند.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران افزود:در طول سالهای تحریم و پس از برجام، تولیدکنندگان و تأمین کنندگان صنعت غذا همواره کوشیده اند برغم تمام ناملایمات و مشکلات عدیده اقتصادی کمر خم نکنند و حفظ کیفیت محصولات غذایی و سلامت جامعه را در الویت قرار داده و غذای سالم و با قیمت معقول و در توان مردم جامعه را بر سر سفره‌های مردم قرار دهند.
کریمی تفرشی با بیان اینکه افزایش و تنوع تولیدات داخلی موجب کاهش واردات مواد غذائی به کشور شده است، اضافه کرد:ارزش واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی به ایران از ۱۲ میلیارد دلار در سال ۹۳ به حدود ۹ میلیارددلار در سال ۹۴ کاهش داشت و به این ترتیب، ارزش واردات صنایع غذایی از ۵ میلیارد و ۸۲۵ میلیون دلار در سال ۹۳ به ۳ میلیارد و ۸۷۶ میلیون دلار در سال ۹۴ رسید.
وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت‌های تولیدی کشورمان بی تردید حمایت دولت و مسئولان از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و رفع موانع موجود، تسهیل قوانین دست و پاگیر ثبت سفارش، گمرک و ترخیص کالا، تامین منابع مالی مورد نیاز، بازنگری تعرفه‌های صادرات و ورادات، تسهیل دسترسی به دانش و تکنولوژی روز دنیا و به کار گیری آن، بهبود بسته بندی مطابق با استانداردهای روز دنیا، ثبات سیاست‌ها و برنامه‌های کلان اقتصادی کشور، حمایت از سرمایه گذاران گام مهمی در جهت بهبود و گسترش صادرات غیرنفتی و بالاخص محصولات غذایی در چشم انداز اقتصادی کشور خواهد بود.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران با بیان اینکه تسهیلات پرداختی دولت و بانک برای ایجاد و توسعه صنایع جدید رشدی نداشته است، گفت:طبق آمار اعلام شده کل تسهیلات پرداختی در ۷ ماهه ابتدای سال ۹۵ به بخش صنعت و معدن معادل ۷۸. ۶ هزار میلیارد تومان بوده که ۸۴. ۶ درصد آن به منظور تأمین سرمایه در گردش و ۹. ۹ درصد آن به منظور ایجاد و توسعه پرداخت شده است، لذا این آمار نشان می‌دهد که این تسهیلات بیشتر در جهت ادامه حیات صنایع صرف شده و در توسعه صنایع جدید رشدی نداشته است.
رئیس هیئت مدیره مجموعه گل‌ها افزود: تزریق نقدینگی و تأمین منابع مالی می‌تواند یکی از چالش‌های بزرگ تولید را بر طرف سازد و به رشد صنعت کشور کمک کند. حمایت و کمک به کارخانجاتی که با فرسودگی ماشین آلات و خطوط تولید مواجهند و برای ارتقاء و جایگزینی آن‌ها با مشکل نقدینگی مواجهند باید در اولویت برنامه‌های حمایتی دولت قرار بگیرد.
کریمی تفرشی گفت: بی شک برای رونق تولید و توسعه اقتصادی همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید در کنار دولت دست به دست هم دهند و کیفیت، سلامت و رفاه مردم عزیزمان را هدف اصلی قرار دهند، همچنین فعالان صنعتی و اقتصادی، ارگان‌ها و اتحادیه‌ها و نهادهای خصوصی باید به عنوان بازوی توانمند دولت در برنامه ریزی‌ها و تصمیم گیریهای کلان اقتصادی کشور سهیم باشند تا در آینده نزدیک بتوانیم شاهد پیشرفت و رشد و توسعه اقتصاد کشور و حل مشکلات و معضلات موجود و حضور پررنگ و موفق‌تر در بازارهای جهانی باشیم.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران گفت:یکی از جاهایی که به راحتی می‌تواند به ایجاد اشتغال کمک کند صنایع غذائی کشور هست و این نیازمند حمایت دستگاههای دولتی است، در صنعت غذائی کشور پتانسیل‌های توسعه به خوبی وجود دارد و با کمی حمایت می‌شود شغل‌های زیادی را ایجاد کرد.
کریمی تفرشی تصریح کرد: در سالی که اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده، بی شک رشد اقتصادی، خروج از رکود و توسعه پایدار نیازمند عزم جدی در عرصه صادرات و حضور پر رنگ در بازارهای جهانی است که خود منجر به ارزآوری، گسترش سرمایه گذاری‌های خارجی، تولید و اشتغال بیشتر و بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران گفت: صنایع غذایی گل‌ها با بیش از ۵۰ سال حضور پرافتخار در صنعت غذای ایران و کسب انواع افتخارات، جوایز و گواهینامه‌های ملی و بین المللی و دارا بودن متنوع‌ترین سبد غذایی از دیرباز تا امروز میهمان بی بدیل سفرهای مردم شریف ایران بوده است.
کریمی تفرشی افزود: افتخار ما اینست که کودکان دیروز، مادران و پدران امروز و آینده سازان این مملکت و تمامی نسل‌های میهن عزیزمان با گل‌ها رشد کرده اند و طعم آشنای آن را به خاطر دارند و بی تردید تا روزی که این مردم وفادار خاطرات شیرین خود را با عطر و طعم محصولات گل‌ها رقم می‌زنند و همراه وفادار گل‌ها هستند، صنایع غذایی گل‌ها همچنان بر قله‌های افتخار خواهد درخشید
وی با بیان اینکه در حال حاضر در مجموعه گل‌ها بیش از ۳۰۰ نوع محصولات غذائی تولید میشود، گفت: برنامه ریزی برای تولید محصولات جدید، افزایش کیفیت محصولات و همچنین یافتن بازارهای جدیدصادراتی برخی از برنامه‌های این مجموعه است ضمن اینکه در حال حاضر محصولات ما به کشورهای عراق، افغانستان، فرانسه کانادا، انگلیس، آمریکا، ارمنستان، قطر و برخی کشورهای دیگر صادر می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

402

کد خبر: 802790

وب گردی

وب گردی