زائران قطری به حج نمی روند

'سعود القحطانی'مشاور دیوان پادشاهی عربستان، دولت قطر را مسئول عدم حضور شهروندان این کشور در مناسک حج و عمره دانست.

به گزارش ایسکانیوز، به نقل از سی ان ان عربی، وی با بیان اینکه کشورش مانع کسی برای ادای عبادت حج نمی شود، اعلام کرد که دولت قطر در برابر ملت خود مسئول غیبت آنها در مناسک حج و عمره است و با اکاذیب و ترساندن آنها مانع زائران این کشور برای حضور در مناسک حج شده است.
وی درصفحه توییتری خود نوشت: متوسط شمار حجاج قطری که در طول 5 سال گذشته در مناسک حج و عمره شرکت کرده اند نزدیک به یک هزار و 600 نفر بوده است.
القحطانی افزود : دولت قطر باید تمام تدابیر لازم برای تسهیل حضور زائران قطری در مناسک حج فراهم کند و معیار این موضوع کاهش نیافتن شمار آنها نسبت سال های گذشته است.
پایگاه خبری روزنامه 'الرای' قطر پیشتر اعلام کرد که در پی وضع برخی محدودیت ها از سوی سعودی ها برای حجاج قطری، برخی از زائران خانه خدا از سفر حج امسال انصراف دادند.
وزارت حج عربستان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که حجاج قطری باید با خطوط هوایی به مکه سفر کنند که با دولت عربستان قرارداد همکاری دارند. طبق این بیانیه شهروندان قطری باید با پروازهایی غیر از پروازهای فرودگاه بین المللی قطر وارد عربستان شوند.
این بیانیه تاکید کرد: حجاج قطری فقط می توانند از دو فرودگاه جده و یا مدینه وارد عربستان شوند و روادید سفر حج آنها نیز فقط در این دو فرودگاه صادر خواهد شد، یعنی اتباع قطر حق ندارند از هیچ فرودگاه دیگر عربستان برای ورود به خاک این کشور استفاده کنند.
طبق دستور دولت عربستان، اتباع قطر مقیم امارات متحده عربی نیز می بایست از قبل به صورت الکترونیکی برای سفر به عربستان نام نویسی کرده و مجوزهای ریاض و دوحه را نیز از قبل تهیه کرده باشند. این بدان معناست که دولت قطر همه مسئولیت های حجاج خود را خود را که مقیم امارات هستند را بپذیرد.
شهروندان قطری پیش از این می توانستند بدون روادید به عربستان سفر کنند، اما بعد از به وجود آمدن بحران در روابط میان عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر، ریاض تمام خطوط هوایی میان عربستان و قطر را بست.
عربستان 15 خرداد به همراه امارات، بحرین، مصر، دولت شرق لیبی، جزایر مالدیو و عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کردند.
در پی این اقدام، قطر با ابراز تاسف از تصمیم این کشورها، آن را غیرقابل توجیه دانست و تاکید کرد: ادعاهایی که موجب اتخاذ این تصمیم شده، نادرست است.
عربستان، امارات و بحرین همچنین تمام مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود با قطر بسته اند.

منبع: ایرنا

801

کد خبر: 821035

وب گردی

وب گردی