خاموش و روشن کردن لامپ با یک پلک زدن

مهندسان حسگری ساخته‌اند که می‌توان آن را بر روی دسته عینک جاسازی کرد و از آن برای خاموش/روشن کردن چراغها یا تایپ کردن متن روی صفحه رایانه استفاده کرد.

به گزارش ایسکانیوز، حسگر ابداعی مهندسان موسسه فناوری جورجیا و آکادمی علوم چین حرکت پوست را هنگام پلک زدن شکار کرده و از آن برای روشن و خاموش کردن چراغ‌ها یا تایپ کردن متن بر روی صفحه رایانه استفاده می‌کند.

حسگر به کار رفته در این عینک در واقع یک مولد تریبوالکتریک بوده و به اندازه‌ای نازک است که می‌توان آن را روی دسته عینک جاسازی کرد. این حسگر از چند لایه پلیمری ساخته شده و این لایه‌ها پوشش فلزی دارند که به عنوان الکترود عمل می‌کند.

هر بار که کاربر پلک می‌زند، حرکت پوست او در کناره‌های چشم موجب می‌شود لایه‌های پلیمری فعال شده و یک سیگنال الکتریکی تولید کنند. با تکرار کردن تعمدی این پلک زدن‌ها، سیگنال از طریق یک سیم یا به طور بیسیم به رایانه منتقل می‌شود. زمانی که سیگنال ارسال شده از حد آستانه بالاتر باشد، بدین معناست که کاربر به دنبال خاموش و روشن کردن لامپ‌هاست.

تیم علمی به دنبال استفاده از این حسگر بر روی اعضای دیگر بدن است تا بتواند پتانسیل آن را در کارکردهای رباتیک هوشمند بررسی کند. همچنین می‌توان از این سیستم برای کمک به افرادی که به دلیل تصادف یا بیماری‌ محدودیت حرکتی دارند، استفاده کرد.

حسگر ابداعی دارای کاربردهای زیاد دیگری از جمله استفاده از حرکت عضلات دیگر یا کاربرد در سامانه‌هایی خواهد بود که نیازمند نظارت مستمر زیستی یا غیرزیستی هستند.

200/202

منبع: ایسنا

کد خبر: 821954

وب گردی

وب گردی