وجود سه پایه کج درسیستم بانکداری کشور/ نظام بانکی ایران مشوق تولید نیست

مشاور رئیس جمهور با انتقاد شدید از سیستم بانکداری کشور گفت: هیچ کسب و کاری نیست که سود 28 درصدی داشته باشد بنابراین نظام بانکی ما اکنون مشوق تولید نیست.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی با بیان اینکه مناطق آزاد از سال 1372 آغاز به کار کرده‌اند گفت: آنچه که امروز مناطق آزاد به دست آورده اند محصول عملکرد 24 ساله است.

او با بیان اینکه برای بررسی مناطق آزاد باید وضعیت آنها در مقایسه با مناطق همجوار آنها مقایسه شود گفت: اگر این مناطق از مناطق همجوار خود که غیر منطقه آزاد هستند به جهت صنعتی‌تر بودن، صادراتی‌تر بودن و زیرساختهای دیگر برتر بودند این یعنی موفقیت برای مناطق آزاد حاصل شده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن این ملاکها در مناطق آزاد موفق بودیم گفت: در موفقیت مناطق آزاد شکی نیست بلکه حرف در میزان این موفقیت است که همچون کشور سنگاپور باید می‌شدیم اما نشدیم.

ترکان با بیان اینکه اگر بخواهیم در نظامهای مدیریتی خود را با کشورهای صنعتی مقایسه کنیم در حوزه تکنولوژی، صنعت، بیوتکنولوژی و فن‌آوری فضایی نقص‌هایی داریم گفت: اما در نظام بانکداری عقب‌مانده‌ترین سیستم را داریم و با دنیا فاصله زیادی داریم و مردم مجبورند برای دریافت تسهیلات بانکی سود 28 بپردازند.

او با بیان اینکه هیچ کسب و کاری نیست که سود 28 درصدی داشته باشد گفت: بنابراین نظام بانکی ما اکنون مشوق تولید نیست.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه سه پایه کج در بانکداری کشورمان وجود دارد گفت: این سه پایه در قانون بانکداری بدون ربا نیز وجود نداشت اما اکنون شاهد آن هستیم؛ سود علی‌الحساب، سود روز شمار و سود بر حسابهای جاری که باعث می‌شود بانکها برای پرداخت آنها خدمات اعطای تسهیلاتشان را گران کنند.

ترکان با اشاره به اینکه سود 28 درصد اعلامی بانکها که برای پرداخت وام نیز اعلام می‌کنند غیر واقعی است و مقدار واقعی بیشتر است گفت:‌چرا که برای دریافت تسهیلات باید مقداری از پول شما در نزد بانکها باقی بماند که اگر سود آن نیز محاسبه شود سود بانکها از اعطای وام به مراتب بیشتر خواهد بود.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه چنین سیستمی که اکنون جاری است سیستم عقب مانده بانکداری است گفت: بزرگترین ‌رسالت دولت دوازدهم اصلاح این سیستم معیوب است و اگر دولت نتواند این سیستم معیوب را اصلاح کند تولید در کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

او با بیان اینکه به دنبال آوردن بانکهای بین‌المللی به مناطق آزاد کشور هستیم گفت:‌ آوردن بانکهای بین‌المللی باعث ایجاد نظام مقایسه‌ای و در نتیجه اصلاح سیستم معیوب بانکی در کشور خواهد شد.

منبع: تسنیم

401

کد خبر: 828485

وب گردی

وب گردی