جایزه جلال ستاری به پژوهشگران ایرانی و خارجی اهدا شد

جایزه جلال ستاری به دو پژوهشگر ایرانی و یک پژوهشگر خارجی که در زمینه نمایش‌های آیینی و سنتی فعالیت می‌کنند، تعلق گرفت.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ستاد خبری هجدهمین جشنواره آیینی سنتی، پنجشنبه نهم شهریور در پایان سمینار پژوهشی جشنواره آیینی سنتی، جایزه جلال ستاری به پرویز ممنون نویسنده ‌کارگردان و پژوهشگر، حمیدرضا اردلان محقق آیین‌های نمایشی و ژاک ترودو دبیر سابق یونیمای جهانی اهدا شد.

جلال ستاری به دلیل بیماری نتوانست در زمان اهدای این جایزه حضور داشته باشد و لاله تقیان همسر او هم در پاسخ به درخواست برگزارکنندگان برای حضورش در این مراسم گفت: اجازه بدهید من در کنار ستاری باشم چون او در این لحظات به من بیشتر احتیاج دارد و من باید از او محافظت کنم تا برای فرهنگ و هنر ایران بماند.

ستاری در پیام کوتاهی به این مراسم از برگزار کنندگان آن تشکر کرد و در متن پیام او آمده بود: جهان عرصه تنوع فرهنگ‌هاست و تلاش برای پیوند میان فرهنگ‌ها راهگشای توسعه اجتماعی است. کوشش شما را می‌ستایم و برای همه آرزوی موفقیت دارم.

پرویز ممنون که یکی از دریافت‌کنندگان جایزه ستاری بود در ایران حضور نداشت و داوود فتحعلی‌بیگی دبیر جشنواره تندیس و لوح افتخار را به نیابت از او دریافت کرد. فتحعلی بیگی در هنگام دریافت این جایزه گفت: من افتخار شاگردی پرویز ممنون را داشتم و پایان‌نامه لیسانس من هم درباره تعزیه بود. این جایزه را به امانت می‌گیرم و حتما به دست ایشان خواهم رساند.

پرویز ممنون نویسنده، پژوهشگر، بازیگر و کارگردان تئاتر است که سال‌ها رییس دپارتمان تئاتر دانشگاه تهران بود و شاگردان زیادی را تربیت کرد. او از دولت اتریش نشان پرفسوری دریافت کرده و در معرفی نمایش‌های سنتی ایران به دنیا فعالیت‌های زیادی انجام داد.

ژاک ترودو دبیر سابق یونیمای جهانی هم جایزه خود را از محمدحسین ناصربخت دبیر سمینار پژوهشی جشنواره دریافت کرد.

ترودو پس از گرفتن این جایزه این اتفاق را غیرمنتظره دانست و گفت: من دوستان زیادی در ایران دارم که همگی انسان‌های فوق‌العاده‌ای هستند. این جایزه برای من خیلی دور از انتظار و غیرمنتظره بود.

حمیدرضا اردلان دیگر دریافت کننده جایزه ستاری که تندیس و لوح افتخار را داوود فتحعلی‌بیگی و پیمان شریعتی به او اهدا کردند در هنگام دریافت جایزه گفت: جلال ستاری بعد از انقلاب در خانه نشست و حدود یکصد کتاب نوشت و ترجمه کرد. او بسیاری از بزرگان فرهنگ جهان را که ما نمی‌شناختیم به ما معرفی کرد و بسیاری از متون را که مباحثی نو در زمینه اسطوره‌شناسی بود به ما شناساند. یکی از افتخارات زندگی من این است که اسمم در کنار ستاری به عنوان شاگرد و شاگردِ شاگرد او بیاید. یکی از محبوب‌ترین روشنفکران ایران جلال ستاری است و به دلیل جدیت و متانتش نسل جدیدی از روشنفکران پاگرفتند.

اردلان طی سه دهه مجموعه‌ای گسترده از میراث آیین‌های نمایشی و موسیقایی گردآوری کرده است.

در این مراسم ناصربخت ابراز امیدورای کرد این سمینار در آینده به صورت مستقل فعالیت خود را ادامه دهد و پیوند بیشتری با پژوهشگران خارجی برقرار کند.

وی در پایان با اشاره به جایزه ستاری خاطرنشان کرد: این جایزه از سوی یک NGO اهدا می‌شود که کانون نمایش آیینی سنتی و جشنواره و سمینار وظیفه خود می‌داند که از ابتدای شکل‌گیری این جایزه از آن کاملا حمایت کند. امیدوارم این بنیاد آنقدر رشد کند که مناسبت‌هایی مانند این سمینار را هم خود به صورت مستقل برگزار کند.

503

کد خبر: 832397

وب گردی

وب گردی