باغ کتاب  میزبان رونمایی از «هوشنگ دوم» شد

نخستین مراسم رونمایی از یک اثر در باغ کتاب، به کتاب" هوشنگ دوم" اختصاص یافت،

به گزارش ایسکانیوز از باغ کتاب، نخستین مراسم رونمایی در باغ کتاب امروز به کتاب «هوشنگ دوم» که براساس نوشتار کریم فیضی از زندگی هوشنگ مرادی کرمانی است، امروز با حضور مدیر انتشارات معین، هوشنگ مرادی کرمانی، برگزار شد.

صالح رامسری، مدیر انتشارات معین در رونمایی از کتاب «هوشنگ دوم» گفت: بسیار خوشحالم به قدری زنده ماندم تا در تهرانی آلوده، فضایی چون باغ کتاب را ببینم. در این راستا از کارگری که اولین کلنگ این مجموعه را زد تا دیگران که این کار را به پایان رساندند تشکر می کنم. چرا که همه کمک کردند تا ما در دنیا یک چهره فرهنگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه امروز اولین بار است که یک نویسنده در باغ کتاب رونمایی کتاب دارد، اظهار کرد: در طول عمرم این سعادت را داشتم که با بزرگان بسیاری همنشین باشم و یکی از این بزرگان هوشنگ مرادی کرمانی است.

مدیر انتشارات معین در خصوص استقبال از کتاب های مرادی کرمانی، عنوان کرد: هیچ کدام از کتاب های مرادی کرمانی تک رقمی نیستند و آرزوی هر ناشری این است که کتاب هایی چاپ کند که چاپ شان دو رقمی شود.

رامسری آثار مرادی کرمانی را منتقل کننده فرهنگ ایران به کشورهای دیگر دانست و تصریح کرد: خوشبختی من این است که بعد از این همه اجناس چینی که وارد ایران شد، این بار ما با فرهنگ ایران به چین رفتیم. چرا که هفته گذشته کتاب های «مربای شیرین» و «خمره» نوشته مرادی کرمانی با ترجمه زبان چینی، در نمایشگاه پکن رونمایی شد.

در ادامه این برنامه کریم فیضی، گرد آورنده کتاب «هوشنگ دوم» این کتاب را حاصل گفت و گوهای 4 تا 5 ساعته با مرادی کرمانی دانست و گفت: در این مصاحبت لحظه هایی گذشت که وقتی یادشان می افتم احساس می کنم بی تکرار بودند. هیچ وقت حرف های وی را قطع نکردم و احساس کردم این حرف ها برای اولین بار گفته می شوند. پیش از چاپ جدید یک بار دیگر کتاب را خواندم و در مقدمه هم نوشتم برای من که شنونده این صحبت ها بودم حرف های جدیدی وجود داشت، پس به طور حتم برای مخاطبین جدید هم می تواند حاوی نکات بسیاری باشد.

وی با اشاره به اینکه جای جای این سرزمین پر از استعدادهای نهفته است که امکان ظهور پیدا نمی کنند، افزود: ما در گذر زمان صدها مرادی کرمانی داشتیم که امکان رشد پیدا نکردند. مرادی کرمانی هم با مبازره و چنگ و دندان توانست خودش را اثبات کند. مشکل انتشار قصه های مجید بسیار دردناک است. انسانی با سوابق بیش از 20 سال قلم زدن برای انتشار این کتاب بسیار تلاش و مراجعه می کند و در پایان یک ناشر به دلیل مراجعات بسیار با ترحم این کتاب را چاپ می کند.

فیضی ادامه داد: چرا یک نویسنده نمی تواند کتابش را همان زمانی که می نویسد منتشر کند؟ این امر باعث می شود اشخاصی که استعداد دارند، از انتشار اثرشان منصرف شوند. خوشبختانه در خصوص مرادی کرمانی این اتفاق نیفتاد و توانست خودش را به عنوان یک نویسنده خلاقِ فعال در یک جامعه فرهنگی حفظ کند و بدون اینکه از جایی گرته برداری کند حاصل خلاقیت های خودش را روی کاغذ بیاورد. به عقیده من ایرانی ترین نویسنده ما هوشنگ مرادی کرمانی است.

همچنین هوشنگ مرادی کرمانی در حاشیه این نشست، انتخاب عنوان باغ کتاب را مناسب دانست و گفت:" اینجا باغ دانش، مهر و پیشرفت است. اینجا باغ خوبی است و امیدوارم باغبان های خوبی که در این باغ هستند ارزش میوه ها و درخت های اینجا را بدانند. کسانی که عهده دار انتشار کتاب ها هستند نیازمند یک حرمت فرهنگی خاص اند. تلاش شود فعالان نشر به طور مداوم در این مجموعه فعالیت های فرهنگی داشته باشند و فقط یک فروشگاه کتاب نباشد.

وی عنوان کرد: اعتقاد ندارم باغ کتاب باعث زمین خوردن کتابفروشی های کوچک شود. زمانه در حال تغییر است. نوع کسب و کار ها در حال تغییر است، همان طور که نوع لباس پوشیدن ما و خانه ها در حال تغییر هستند. در حال حاضر با آغاز به کار باغ کتاب یک عملکرد سنتی دارد جای خودش را به یک عملکرد مدرن می دهد. کسی که برای تفریح می آید یک کتاب هم از فروشگاه می خرد ولی کسی که واقعا قصد خرید کتاب دارد از کتابفروشی های مرکزی و انقلاب خرید می کند.

این نویسنده ادامه داد: بیشتر کتاب هایی که امروز امضا کردم را کسانی خریدند که دوست داشتند نویسنده کتاب آن را امضا کند. ممکن است هیچ وقت هم آن کتاب را نخوانند. اینجا کتاب شخصیت پیدا می کند و به چشم می آید و این اتفاق باعث می شود کسانی که اهل مطالعه نیستند کتاب بخرند.

مرادی کرمانی اظهار امیدواری کرد: قدر باغ کتاب دانسته شود و مورد استقبال شهروندان قرار گیرد و چنین مجموعه ای سعادتی برای مردم یک شهر است که بتوانند در چنین فضایی تفریح و مطالعه کنند، موسیقی گوش دهند و به مصاحبت با یکدیگر بپردازند.

502

کد خبر: 832739

وب گردی

وب گردی