ایمران حیدری:  شرکت کنندگان رده سنی(ج) کاهش یافته است

عضو هیأت داوران در خصوص ردۀ سنی (ج) گفت: امسال گروه سنی (ج) شرکت‌کنندگان کمتری در جشنوارۀ ملی موسیقی جوان دارد که دلیل این موضوع را  ترس از نتیجۀ مسابقه در سنین بالا می دانم.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، ایمران حیدری در دوازدهمین روز جشنواره ملی موسیقی جوان دربارۀ کیفیت اجراهای این دوره اظهار کرد: اگر بخواهیم اجراها را با سال‌های گذشته مقایسه کنیم، پیشرفت زیادی رخ داده است. از گروه سنی الف بیشتر راضی بودیم، از لحاظ کوک، گروه الف مشکل بیشتری داشت و این طبیعی است. در میان شرکت‌کنندگانِ گروه الف، یک شرکت‌کننده فوق‌العاده داشتیم که حتی اگر در گروه سنی ج نیز شرکت می‌کرد توانایی کسب مقام نخست را نیز داشت. گروه سنی ج نیز از موسیقی درک خوبی داشتند.

وی در ادامه درباره موسیقی آذری گفت: این موسیقی بیشتر در منطقۀ آذربایجان رایج است، البته در تهران نیز بسیار وجود دارد. این موسیقی در مسیر رشد است. تغییرات در این موسیقی به‌خوبى در طول جشنواره دیده می‌شود. اگر در نواختن این موسیقی رگه‌هایی از انحراف نیز وجود داشته باشد به آنها گوشزد می‌کنیم تا در آینده وارد بی‌راهه نشوند. در مجموع می‌توان گفت خوب است.

وی دربارۀ رپرتوار بخش موسیقی آذربایجان توضیح داد: پیشنهاد داده‌ایم که برای سال بعد رپرتواری برای این بخش مشخص شود. باید سنجش گسترده‌تر باشد و تنها محدود به یک قطعه نباشد. شرکت‌کننده‌ای می‌تواند روی یک قطعه بسیار مسلّط باشد، اما دیگر قطعات را نتواند به‌خوبی بنوازد. قرار است از سال آینده رپرتوار مشخص شود. داوری قوی‌تر خواهد شد و سطح دانش شرکت‌کنندگان نیز بالاتر خواهد رفت.

او در پایان به شرکت‌کنندگان توصیه کرد: باید بیشتر تمرین کنند چراکه نقطه ضعف آنها ناپختگی است. باید تلاش کنند تا مهارت‌شان را بالا ببرند و دامنۀ علم خود را گسترده‌تر از پیش کنند.

دسترسی به موسیقی خوب امکان‌پذیر شده است

در ادامه مراسم شهریار صدیق درباره کیفیت اجراها اظهار کرد: اجرای شرکت‌کنندگان نسبت به سال گذشته پیشرفت کرده بود.

استعداد فوق‌العاده‌ای نیز در گروه سنی الف کشف کردیم که اصالت کارشان خوب بود. در قسمت کیفیت و تکنیک ضعف‌هایی در اجراها وجود داشت اما در مجموع بسیار خوب موسیقی را آموخته‌اند.

وی در خصوص وضعیت موسیقی منطقۀ آذربایجان گفت: در سن زیر هجده سال نوازندگان بسیار خوبی رشد کرده‌اند. نوجوانان بسیار تأثیرگذار شده‌اند. معلمان تحصیل‌کرده بیشتر شده‌اند و دسترسی به موسیقی خوب امکان‌پذیر شده است.

صدیق در خصوص اهمیت جشنوارۀ موسیقی جوان گفت: بهتر است این جشنواره‌ها در دیگر شهرهای کشورمان نیز برگزار شود. جشنواره انگیزه و قوت قلبی برای نوازندگان است. جشنواره باعث رشد و تلاش آنها می‌شود. هر سال تلاش می‌کنند تا برای سال آینده آماده شوند تا بتوانند بهتر حضور پیدا کنند. در سال آینده سطح جشنواره بالاتر خواهد رفت و رپرتواری تعیین خواهد شد. کسانی که علاقه‌مند هستند، تلاش‌شان را بیشتر می‌کنند.

نسل جوان نیازمند موسیقی درست در تمامی ژانرهاست

جابر اطاعتی در ابتدا دربارۀ کیفیت اجراها اظهار کرد: اجراها نسبت به سال گذشته بهتر بود و رشد آنها کاملا محسوس بود. سطح کیفی ارتقا پیدا کرده و بسیار امیدوارکننده است. ردۀ سنی الف بهتر از دیگر گروه‌های سنی ظاهر شد.

وی افزود: شرکت‌کنندگان بااستعدادِ جشنواره باید توسط نهادهای دیگر حمایت شوند. اگر از آنها حمایت نکنیم مثل این است که از موسیقی واقعی و اقوام کشور حمایت نکرده‌ایم.

او در رابطه با دغدغۀ امروز موسیقى کشور ادامه داد: مهم‌ترین بحثی که الان وجود دارد این است که حمایتی از جوان‌ها برای آینده وجود داشته باشد. خیلی از ژانرها جایگاه واقعی خود را از دست داده‌اند. نسل جوان نیازمند موسیقی درست در تمامی ژانرهاست. نسل جدیدِ موسیقی کارش را خوب آغاز نکرده و حتا طعم و عطر موسیقی سنتی هم از بین رفته است.

این داور برای حل این موضوع گفت: بهتر است دیگر نهادها از جوانان حمایت کنند. سُلیست‌های خوبِ جشنواره باید به‌کار گرفته شوند. شرکت‌کنندگان بااستعداد می‌توانند با ارکسترهای خوب همکاری کنند و روی صحنه بروند. همین رویکرد الگو و انگیزه‌ای برای دیگران می‌شود. از کنسرت‌های تکرارى ارکسترها جلوگیری شود و به ترویج فرهنگ موسیقیِ بی‌کلام‌مان اهمیت داده شود.

او در ادامه توضیح داد: موسیقی ما، موسیقی غنی است و در مشرق‌زمین حرفی برای گفتن دارد. نباید فقط روی ما به موسیقی باکلام باشد. فضای واقعى موسیقی اصیل را تقویت کنیم تا نسل جدید از این مقوله جدا نشود. حمایت وظیفۀ همۀ ماست و باید با هم در جهت پیشرفت و به‌کارگیری استعدادها رایزنی و تعامل داشته باشیم.

به گزارش ایسکانیوز،فردا سه‌شنبه، 21 شهریور از ساعت 9 صبح بخش موسیقی شمال خراسان و موسیقی ترکمن برگزار خواهد شد. یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی، با مشارکت گستردۀ استادان برجستۀ موسیقی کشور، و با حضور 500 نوازنده و خوانندۀ جوان توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر موسیقی و همکاری بنیاد رودکی، از 8 تا 26 شهریور ماه سال جاری در تالار رودکی، و مراسم اختتامیه نیز در 27 شهریور ماه در تالار وحدت، برگزار خواهد شد.

503

کد خبر: 835701

وب گردی

وب گردی