دو جشنواره‌ پایتخت کتاب و روستاها و عشایر دوستدار کتاب کلید خورد

فراخوان شرکت در «چهارمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و نیز «چهارمین دوره طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» منتشر شد.

به گزارش ایسکانیوز از ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» را با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی از طریق حمایت از برنامه‌ها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می‌کند.

«پایتخت کتاب ایران» عنوانی است که هر سال به یک شهر اعطا می‌شود که بر اساس نظر هیات داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتابخوانی ارائه کرده باشد. این طرح، با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی ازجمله سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی و دیگر نهادها و سازمان‌های فعال و علاقمند در این زمینه اجرا می‌شود.

از جمله اهداف طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران می‌توان به این موارد اشاره کرد: کمک به توسعه پایدار، فرهنگی و اجتماع‌محور شهرها، انسجام‌بخشی به فعالیت‌های فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های محلی و بومی برای ترویج کتابخوانی و همچنین تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده در سطوح منطقه‌ای و محلی.

برنامه‌های سال ۱۳۹۷ هر شهر در زمینه ترویج کتابخوانی که با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می‌شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد. این برنامه‌های ارسالی شامل موارد متعددی است که بعضی از آنها به این شرح است: برنامه‌ها، فعالیت‌ها و اقدام‌ها به طور ویژه برای پایتخت کتاب طراحی شده باشد، متناسب با نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی باشد، قابلیت الگوبرداری داشته باشد، در محتوا و شیوه اجرا نوآورانه و کیفی باشد و ...

فراخوان شرکت در چهارمین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب، در نشانی اینترنتی bookpromotion.ir قابل دسترس است. شهر منتخب، علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالی‌رتبه کشوری، مجموعه‌ای از تسهیلات، اعتبارات و منابع فرهنگی دریافت خواهد کرد.

جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز طرحی است که به منظور گسترش عدالت فرهنگی در سراسر کشور و پشتیبانی از اقدامات انجام شده و طرح‌های ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی و جلب توجه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط به اهمیت کتاب در جامعه، در سطح روستاها و عشایر سراسر کشور برگزار می‌شود.

مجموعه فعالیت‌های فرهنگی - ترویجی مرتبط با کتابخوانی که با مشارکت‌های مردمی، نهادها و سازمان‌های فعال روستاییان و عشایر اجرا شده یا برای اجرا در سال آینده برنامه‌ریزی شده است، می‌تواند نامزد شرکت در جشنواره باشد. در هر برنامه، اعم از اجرا شده یا پیش‌بینی شده، باید اهداف، شیوه اجرا، نهادهای مشارکت‌کننده و نحوه تامین بودجه آن مشخص شود.

برای شرکت در جشنواره، ضروری است مجموعه فعالیت‌ها، برنامه‌ها، مدارک و مستندات با امضای دهیار، رییس شورای اسلامی و مسئول کتابخانه یا متولی طرح‌های کتابخوانی، به همراه فرم‌های تکمیل شده، تا پایان وقت اداری روز دوشنبه بیستم آذر ۱۳۹۶ به دبیرخانه استانی جشنواره مستقر در ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها یا به صورت مستقیم به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال شود.

برنامه‌های ارسالی می‌تواند شامل این مجموعه فعالیت‌ها باشد:

یک/ اقدامات زیربنایی شامل تاسیس نهادهای مرتبط به کتابخوانی ازجمله کتابخانه، واگذاری زمین، تامین تجهیزات و امکانات زیربنایی.

دو/ فعالیت‌های ترویجی شامل برگزاری مسابقات، جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و هر فعالیتی که به نحو مبتکرانه و خلاقانه‌ای به ترویج کتاب و کتابخوانی بینجامد.

برای انتخاب روستاها و عشایر برگزیده دوستدار کتاب، شاخص‌هایی در نظر گرفته می‌شود مانند این موارد: متناسب با نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی باشد.

تاثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی داشته باشد.

از تازگی و کیفیت در محتوا و شیوه اجرا برخوردار باشد.

پوشش جمعیتی مناسب داشته باشد و به خصوص زنان، کودکان و نوجوانان را مورد توجه قرار دهد و ...

هیات داوران جشنواره از میان نامزدهای نهایی، ۱۰ روستا یا گروه عشایری برگزیده را به عنوان «دوستدار کتاب» معرفی خواهد کرد و این روستاها و عشایر در مراسمی با حضور شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی کشور در تهران مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

فراخوان شرکت در این رقابت فرهنگی به همراه شیوه‌نامه‌ها و فرم‌های مربوطه، در نشانی اینترنتی bookpromotion.ir قابل دسترس است.

502

کد خبر: 836509

وب گردی

وب گردی