بازار گیاهان دارویی دچار آشفتگی است/ لزوم استاندارد شدن روش‌های فرآوری گیاهان دارویی

مدیر دفتر طرح ملی گیاهان دارویی گفت: روش‌های فرآوری گیاهان دارویی در کشور باید استاندارد شود و ما این کار را در بسته اجرایی حمایت از بخش خصوصی‌ انجام داده‌ایم.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از فارس پیمان یوسفی آذر مدیر دفتر طرح ملی گیاهان دارویی گفت: 3 بسته پیشنهادی‌ بوسیله جهاد کشاورزی برای حمایت از تولیدکننده‌ غذای سالم و ارگانیک‌ ارائه شده که اولین‌ حوزه آن بسته اجرایی‌ در حوزه گیاهان دارویی کشور تهیه و تدوین شده است.

وی با بیان اینکه انجمن گیاهان دارویی‌ سعی در معرفی‌ گیاهان دارویی‌ سالم‌ دارد، افزود: متأسفانه یک آشفتگی‌ در بازار تأمین گیاهان دارویی سالم وجود دارد‌ و در حال حاضر 150 هزار هکتار از اراضی‌ ایران به گیاهان دارویی اختصاص پیدا کرده است که در پایان برنامه ششم این میزان باید به 283 هزار هکتار در پایان برنامه ششم توسعه برسد‌ و یکی از اهداف بلند مدت‌ ما توسعه 24 گونه گیاهی در کشورمان است.

یوسفی آذر با بیان اینکه متأسفانه باید بگویم که در ایران هیچ استانداردی‌ در زمینه تولید این نوع مواد ندارد و در عطاری‌ها مردم گیاهان‌ دارویی غیراستاندارد‌ می‌خرند‌ ، افزود: در حال حاضر بیش از 107 هزار هکتار زعفران‌ در کشور کشت می‌شود و 25 هزار هکتار نیز سایر گیاهان‌ دارویی‌ و همچنین 17 هزار هکتار گل محمدی‌ در سراسر کشور کشت می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه تغذیه سالم‌ ما باید در ابتدا تولیدمان‌ را بر اساس اصول و قواعد منظم‌ انجام دهیم‌ و بر روی محصولات ارگانیک‌ و سالم‌ باید سرمایه‌گذاری بیشتری‌ صورت بگیرد.

وی یاد آور شد: روش‌های فرآوری گیاهان دارویی در کشور باید استاندارد شود و ما این کار را در بسته اجرایی در راه‌های حمایت از بخش خصوصی‌ انجام داده‌ایم.

700

کد خبر: 841740

وب گردی

وب گردی