استقرار 9 هزار کادر پزشکی در ایام اربعین 96 در مرزهای چهارگانه

رئیس اورژانس کشور گفت: بیش از 9 هزار کادر پزشکی در ایام اربعین حسینی در مرزهای چهارگانه مهران، خسروی، چذابه و شلمچه برای خدمات رسانی به زائران مستقر می شوند.

به گزارش ایسکانیوز ، پیرحسین کولیوند روز چهارشنبه در نشست هماهنگی برنامه های کمیته پزشکی اربعین در مرز مهران اظهار کرد: 6 هزار نفر از این تعداد پیراپزشک، سه هزار نفر پزشک عمومی و 420 نفر نیز پزشک متخصص هستند.

وی با بیان اینکه500 دستگاه آمبولانس نیز در روزهای منتهی به اربعین 96 و پس از بازگشت زائران در این مرزهای مستقر می شود، افزود: با توجه به اینکه بیشتر زائران مرز مهران را برای عزیمت و بازگشت انتخاب می کنند در مسیر ایلام به مهران هر 15 کیلومتر یک آمبولانس و از شهر مهران تا پایانه مرزی نیز هر سه کیلومتر یک آمبولانس استقرار می یابد.
رئیس اورژانس کشور تاکید کرد: به منظور سرعت بخشی به رسیدگی به حادثه دیدگان، مصدومان و بیماران احتمالی در هر مرز بین یک تا 2 بالگرد مستقر می شود.
کولیوند یادآور شد: 2 بیمارستان صحرایی 30 تختخوابی متعلق به ارتش جمهوری اسلامی برای آمادگی در برابر حملات احتمالی در مرزهای چذابه و شلمچه استقرار پیدا می کنند تا در صورت لزوم به حادثه دیدگان امدادرسانی کنند.
وی همچنین از راه اندازی درمانگاه های سرپایی در این مرزها خبر داد و اضافه کرد: در این مراکز پزشک قلب یا پزشک عمومی به همراه کادر درمانی حضور دارند تا به بیماران خدمات ارائه دهند.
رئیس اورژانس کشور نبود مسیر ویژه برای حمل و نقل بیماران و مصدومان را از مشکلات جدی در ایام اربعین ذکر کرد و ادامه داد: همین عامل باعث می شود برای انتقال کسانیکه با تهدید جانی روبرو هستند، از بالگرد استفاده کنیم.
کولیوند استفاده مسئولان دستگاه های مختلف از بالگرد برای جابجایی به نقاط مرزی در ایام اربعین با توجه به ترافیک و حجم بالای تردد را از دیگر مشکلات برشمرد درحالیکه بالگرد تنها باید برای انتقال بیماران باشد، ضمن اینکه کمبود تجهیزات پزشکی نیز در این ایام مشاهده می شود درحالیکه از نظر پزشک و کادر درمانی کمبودی نداریم.
وی یادآورشد: 40 نفر از طرف معاونت بهداشتی وزارتخانه به کشور عراق برای دریافت کارت بهداشتی به منظور نظارت بر موکب های عراقی معرفی شده اند تا از کیفیت و سلامت مواد غذایی عرضه شده در این موکب ها اطمینان حاصل کنیم.
رئیس اورژانس کشور با اشاره به حجم انبوه دپو زباله در مسیرهای تردد زائران در داخل عراق یکی از مطالبات جدی وزارت بهداشت از مسئولان عراقی رسیدگی به این موضع برای جلوگیری از انتقال بیماری هاست که باید در نشست با طرف عراقی این موضوع پیگیری شود.
گفتنی است قرار است تا ساعتی دیگر اجلاس مشترک هیات های عالیرتبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت جمهوری عراق در مرز بین المللی مهران برگزار شود.
در این اجلاس علائق مشترک 2 کشور و جنبه های مختلف سلامت زائران از جمله ارائه خدمات بهداشت فردی، بهداشت محیط و مواد غذایی موکب های مسیر راهپیمایی و مناطق مرزی، مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و مبارزه با بیماری های واگیر و غیر واگیر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

701

کد خبر: 848281

وب گردی

وب گردی