تدوین ضوابط غذای «حلال» برای تمام کشورهای مسلمان منفعت‌آور است

رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: ایجاد نشان حلال برای فرآورده‌های سلامت علاوه بر منفعت آوری برای کشورهای مسلمان در ایجاد همگرایی جهانی بین کشورهای مسلمان نیز موثر باشد.

به گزارش ایسکانیوز، بهروز جنت رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در همایش معرفی و آغاز به کار جزیره قشم بعنوان اولین مرکز گردشگری حلال جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در کتاب قرآن و متون دینی مسلمان ها اشاره و ایاتی مرتبط با غذای حلال، وجود داشته و تاکید بر این است که غذای حرام در جسم و روح انسان تاثیر سوء دارد.

جنت با اشاره به جمعیت حدود 2 میلیاردی مسلمانان جهان که نزدیک به یک سوم جمعیت مردم جهان را تشکیل می دهند و در سال 2020، این جمعیت به 3 میلیارد نفر، تخمین زده می‌شود ادامه داد: کشورهای مسمان اعتقاد دارند چنانچه موضوع کد حلال بصورت یک ضابطه درآید می‌تواند برای مسلمین کشورهای اسلامی ایجاد یک هویت مستقل کند.

وی همچنین افزود: تدوین ضوابط غذای حلال توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای قوانین حلال سازمان کنفرانس اسلامی در تمامی کشورهای اسلامی هموار می‌سازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمان های مجاز با هماهنگی موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) انجام پذیرفته و باعث سهولت در امور واردات و صادرات شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به پتانسیل‌های قشم بعنوان اولین مرکز گردشگری حلال جمهوری اسلامی پرداخت و با بیان اینکه تنها آزمایشگاه تخصصی مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران در این جزیره راه اندازی شده است مستقر گفت: در آینده ای نزدیک برند حلال مان را به عنوان برندی شاخص در جهان اسلام به ثبت می رسانیم.

جنت در پایان ضمن اشاره به برگزاری همایش بین المللی فراورده‌های حلال در مشهد عنوان کرد: ایجاد نشان حلال برای فراورده های سلامت علاوه بر سود آوری مناسب می‌تواند در ایجاد همگرایی جهانی بین کشورهای مسلمان موثر باشد.

بنا براین گزارش حضرت آیت الله العظمی هاشمی شاهرودی رئیس عالی‌قدر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در بخشی از پیام ارسالی خود به این همایش، ضمن تاکید بر اینکه گردشگری حلال در زمینه‌های مختلفی چون اقتصاد، خدمات حمل و نقل، خدمات دارویی، پوشاک، صنایع دستی و فروشگاه های زنجیره ای مطرح است؛ آورده بود: با توجه به این مهمات و همچنین در راستای دستیابی به سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران و در جهت برآورده شدن منویات مقام معظم رهبری بویژه در زمینه اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به مفهوم حلال و انجام، برنامه ریزی دقیق و مدون و علمی برای کاربرد افزودن آن در عرصه های گردشگری، امری الزامی و ضروری است.

701

کد خبر: 868838

وب گردی

وب گردی