آموزش 4 میلیون و 200 هزار نفر سفیر سلامت برای ترویج خود مراقبتی در مدارس و خانواده ها

یک هیات سوری متشکل از مدیران بهداشت و درمان کشور جمهوری عربی سوریه صبح امروز ( یکشنبه) با معاون بهداشت و مدیران این معاونت دیدار کردند.

به گزارش ایسکانیوز، دکتر علیرضا رئیسی در این نشست ضمن تبریک پیروزی های اخیر در سوریه بر تروریست ها، با ارائه گزارشی از تاریخچه تشکیل شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی در ایران و برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، گفت: در ارتباط با مسأله بهداشت بهتر است دنیا را به صورت یک نظام یکپارچه ببینیم زیرا تحولات بهداشتی در هر کشوری در سایر کشورها تاثیرگذار است.

وی افزود: ما در ایران شبکه بهداشتی را از روستاها شروع کردیم و با گسترش روزافزون آن و با توجه به دستاوردهایی که داشتیم طی سالیان اخیر به توسعه شبکه در شهرها پرداختیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: مدل ما در توسعه شبکه بر اساس چند پارامتر اعم از مشارکت طلبی عمومی، ادغام خدمات در سیستم شبکه و ارتباط بین بخشی و کمک همه بخش ها برای توسعه سلامت در کشور شکل گرفت.

وی ادامه داد: آموزش بهداشت، سلامت عمومی، سلامت مادران و کودکان، واکسیناسیون، تغذیه، کنترل بیماری های واگیر، درمان بیماری ها و ارائه برخی داروها برنامه های شبکه بهداشتی در روستاها بود.

دکتر رئیسی گفت: طی سال های گذشته تشخیص سریع و درمان بیماری های واگیر، کنترل بیماری های مشترک انسان و دام، دیفتری، اسهال، ریشه کنی فلج اطفال، سرخک، کزاز نوزادی، مالاریا و جذام و همچنین دسترسی به آب سالم و سیستم فاضلاب دستاوردهای شبکه در زمانی بود که 70 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن بودند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هم اکنون 70 درصد جمعیت شهرنشین شده اند از لزوم بازنگری در برنامه های شبکه و توسعه آن در شهرها گفت و ادامه داد: هم اکنون ایران با واقعیت هایی در بخش بهداشت و درمان روبروست که تمام دنیا با آن مواجه هستند از جمله افزایش روزافزون بیماری های غیرواگیر اعم از بیماری های قلبی، سکته ها، دیابت، سرطان و سوانح.

دکتر رئیسی گفت: استراتژی ما برای مقابله با این وضعیت افزایش سواد سلامت و توانمندسازی مردم، پوشش همگانی بهداشت، توسعه دسترسی به خدمات و افزایش مشارکت بین بخشی است.

وی افزود: خرید خدمت راهبردی از بخش خصوصی، ارائه خدمت فعال به گروه های هدف، ایجاد و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت نیز اقداماتی است که در همین راستا از چهار سال پیش آغاز شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادمه داد: در این مدت 4 میلیون و 200 هزار نفر از دانش آموزان مدارس و افراد تحت عنوان سفیر سلامت برای ترویج خود مراقبتی در مدارس و خانواده ها تحت آموزش قرار گرفته اند.

وی اظهار داشت: طرح تحول سلامت 15 برنامه اصلی و 10 پروژه پشتیبان در بخش بهداشت دارد که گسترش نظام شبکه به شهرها، پوشش 11 میلیونی حاشیه نشینان، ارتقای برنامه پزشک خانواده، تغییرات در نظام بیمه برای اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای کوچک، تعریف بسته های خدمت برای همه رده های سنی با تاکید بر بیماری های غیرواگیر، سلامت روان و تغذیه مهم ترینِ آنها هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت به احداث 2113 مرکز جامع خدمات سلامت و 4700 پایگاه سلامت در طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: ایجاد سامانه های سینا، سیب و ناب جهت تشکیل پرونده اکترونیک سلامت برای مردم و ثبت نام بیش از 67 میلیون ایرانی در این سامانه ها انجام شده است.

گفتنی است در این دیدار نماینده WHO در سوریه، معاون امور بهداشت وزارت علوم سوریه، معاون وزیر بهداشت سوریه، مدیر مراقبت های اولیه پزشکی وزارت بهداشت سوریه، مدیر بیمارستان دانشگاهی دمشق، رییس دانشکده پزشکی دمشق، مدیر اداره بهداشت حلب، مسئول دفتر WHO در دمشق، مسئول امور فنی نظام بهداشت سوریه حضور داشتند. برنامه هیات سوری در روزهای آینده بازدید از شبکه در شهرهای مختلف و نشست های مختلف کارشناسی و تبادل نظر و در نهایت امضای تفاهمنامه با طرف ایرانی خواهد بود.

701

کد خبر: 869585

وب گردی

وب گردی