به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسکانیوز، دلارام نخبه زارع و شاهرخ خانی دو عضو هیات علمی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با همکاری مرکز رشد دانشگاه موفق شدند شیرینی جدیدی با طعم و مزه متفاوت ویژه بیماران دیابتی تولید و انبوه سازی نمایند.
دلارام نخبه زارع با بیان اینکه این شیرینی از عصاره گیاه استویا و نوعی جلبک دریایی اسپیرولینا که دارای پروتئین بسیار بالای است تهیه شده است گفت: استویا (stevia) یک گیاه بومی آمریکای جنوبی است که امروزه در کشورهای مختلف اروپایی کشت و مصرف میشود. خوشبختانه کشت این گیاه چند سالی است که در زمینهای شهرهای شمالی ایران نیز شروع شده است.
وی افزود :استویا یک گیاه با قدرت شیرین کنندگی بسیار قوی میباشد که میتواند یک جایگزین مناسب برای قندهای تصفیه شده باشد. این گیاه همیار لاغری است، فشار خون را کاهش میدهد، با دیابت و قند خون بالا مقابله میکند.
این مخترع با اشاره به خواص محصول خودگفت:پروتین بین 50 تا 70 درصداین محصول در کنارعناصر غنی آهن ،زینک ،منیزیم ،کلسیم ،روی و ویتامین های b1،b2،b6و b12 و به طور کلی تامین کننده پروتیین وانواع ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن می باشد.
به گزارش ایسکانیوز،این مخترع بیش از 38 اختراع را در کارنامه درخشان خود دارد.