چاقی و اضافه وزن در کودکان کمتر از پنج سال، دو برابرشده است

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیرینی در فرهنگ ایرانی در اعیاد و جشن ها، جایگاه ویژه ای دارد، افزود: یکی از مهمترین مشکلات جامعه، افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی در مردم ایران است به گونه ای که 60 درصد از مردم، اضافه وزن و چاقی دارند و این شاخص در کودکان کمتر از پنج سال، دو برابر شده است.

به گزارش ایسکانیوز، دکتر زهرا عبداللهی در همایش غذای سالم با محوریت شیرینی در زندگی سالم، اظهار داشت: مصرف قند، چربی و نمک، خطر بروز بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سکته ها را افزایش می دهد و متاسفانه روند شیوع دیابت در کشور رو به افزایش است.

وی از الگوی غذایی مردم به عنوان مهمترین عامل بیماری دیابت یاد کرد و گفت: مهمترین عوامل خطر تغذیه ای شامل مصرف بالای قند، نمک و چربی است و باید بتوانیم با کمک صنف و صنعت، میزان این عوامل خطر در مواد غذایی را کاهش دهیم.

دکتر عبداللهی یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف سرانه مواد قندی و شیرینی مانند شیرینی، شکلات، دسر، بستنی و نوشابه در کشور، 66 گرم در روز است در حالیکه سازمان بهداشت جهانی مصرف 25 گرم مواد قندی در روز را توصیه می کند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در هر خانواده ایرانی، یک فرد دچار اضافه وزن، چاقی، فشار و چربی خون و همچنین دیابت است بنابراین باید تا جایی که به کیفیت محصولات لطمه وارد نشود، میزان شکر و قند موجود در این محصولات، کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به سوق یافتن ذائقه مردم به سوی مصرف مواد غذایی با میزان قند بالا، گفت: برخی از محصولات غذایی، بیش از حد شیرین است به عنوان نمونه در قنادی ها باید از روغن های سالم و دارای اسیدهای چرب و ترانس پایین استفاده و شیرینی های کم کالری تولید شود.

دکتر عبداللهی اظهار داشت: مواد قندی و شکری بالای موجود در مواد غذایی می تواند احتمال بروز سرطان پانکراس و پستان زنان را افزایش دهد و برای کاهش این بیماری ها راهی نداریم جز اینکه قند، چربی و نمک محصولات غذایی در صنوف و صنعت کاهش و استفاده از فیبر بیشتر شود که یکی از مواد با فیبر بالا، آرد سبوس دار است.

وی در پایان با بیان اینکه جای شیرینی های کم کالری و کم قند در قنادی ها خالی است، افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که حتما باید از قند، چربی و نمک کمتری در تولید و عرضه محصولات غذایی استفاده شود و جایگزین هایی مانند شکر قهوه ای، جایگزین شکر سفید و تصفیه شده شود چراکه شکر قهوه ای کالری کمتری در مقایسه به شکر سفید دارد.

701

کد خبر: 892328

وب گردی

وب گردی