به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسکانیوز کتاب «راهنمای عملی بهداشت مواد غذایی» از سوی عضو هیات علمی واحد شبستر تدوین و در برگیرنده آزمایش های میکروبی مرتبط با انواع میکروبها در مواد غذایی مختلف میباشد.
در این کتاب روش های نمونه برداری از مواد غذایی، کشت، جداسازی و شمارش میکروبها در 11 فصل جداگانه توضیح داده شده است. فصل اول به اصول اولیه کار و تجهیزات اولیه مورد نیاز آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی اختصاص یافته و در فصل دوم روشهای نمونه برداری و سترون سازی شرح داده شده است.
در ادامه کتاب به ترتیب محیطها و روشهای کشت؛ شمارش احتمالی باکتریها در محیط کشت مایع؛ شمارش کلی فرمها درمحیط جامد؛ کشت، جداسازس و شمارش کپک و مخمر؛ کشت و جداسازی سالمونلا؛ جستجو و شمارش استافیلوکوکوس آرئوس، کلستریدیوم پرفرینجنس و باسیلوس سئوس در مواد غذایی؛ بازرسی بهداشتی تخم مرغ، گوشت قرمز، گوشت طیور و ماهی و نوشابه های غیرالکلی و ادویه شرح و توصیف شده است.
مطالب کتاب مطابق با سرفصل درس میکروب شناسی مواد غذایی در رشته علوم و صنایع غذایی و درس کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی رشته دامپزشکی تنظیم و سعی شده است روش هایی ارائه شود که با امکانات موجود در کشور و استانداردهای موجود به سادگی قابل اجرا باشند.
این کتاب می تواند مرجع کارشناسان و مسئولان فنی کارخانه های صنایع غذایی، واحدهای تولید کننده مواد غذایی و آزمایشگاه های کنترل بهداشتی مواد غذایی باشد.
دکتر محمد حسین موثق عضو هیات علمی تمام وقت و استادیار گروه دامپزشکی واحد شبستر است.
کتاب «راهنمای عملی بهداشت مواد غذایی» در 191 صفحه به قیمت 250000 ریال در تیراژ 2000 نسخه توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی شبستر منتشر و به بازار عرضه شده است.