دفاع مقدس تبلور حضور ادیان مختلف دینی ایران در کنار یکدیگر بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود زندگی مسالمت آمیز پیروان ادیان توحیدی در ایران، گفت: هشت سال دفاع مقدس تبلوری از حضور پیروان ادیان مختلف دینی در کنار یکدیگر بود.

به گزارش ایسکانیوز از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در نشستی با نمایندگان ادیان توحیدی که با حضور شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس جمهور در حقوق شهروندی برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: این نشست نشان می دهد که ایران دارای چه عمق و گستره ای است.

وی ادامه داد: ما ایرانیان با ادیان مختلف دینی از جمله آشوری، کلیمی، زرتشتی، مسلمان و ... آنقدر به یکدیگر وصل هستیم که از سال های دور ایران را ساخته ایم و در کنار هم زیسته ایم.

صالحی با تاکید بر اینکه ایران معنا است نه جغرافیا، ادامه داد: این معنا را در طول هزاران سال با یکدیگر ساخته ایم و با هم به فارسی سخن گفته ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: ما با یکدیگر زبان مشترک داشته ایم و آنان که زبان مشترک دارند فکر مشترک نیز با یکدیگر دارند. ما ایرانیان هزاران سال است که با زبان و فکر مشترک با یکدیگر ارتباط برقرار کرده ایم.

وی افزود: سال های طولانی در دردهای مشترک ایرانی در کنار یکدیگر بوده ایم و در طول دوره های مختلف تاریخی، دفاع های مشترک داشته ایم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هر زمان ایران در معرض تهدید قرار گرفته جوامع مختلف دینی بدون توجه به رنگ های مختلف در کنار یکدیگر به دفاع از این سرزمین پرداخته اند.

عضو کابینه دوازدهم افزود: در مقاطع حساس و خطرناک، جامعه و مفهوم ایرانی و همچنین معنای ایرانی در کنار هم بوده اند و این سرزمین دارای خاطرات مشترکی با یکدیگر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همانطور که مسلمانان به مساجد گذشته و تاریخی خود ریشه می دوانند به همان اندازه هم مسیحیان به کلیسا، کلیمیان به معابد، زرتشتیان به آتشکده های خود ریشه می دوانند و همگی در تاریخ گذشته و حال به یکدیگر وصل هستیم و در کنار یکدیگر قرار گرفته ایم.

وی تاکید کرد: اینگونه نشست ها فرصتی است که برداشت مشترکی را با یکدیگر واگویه کنیم و آینده خود را چون گذشته بسازیم و در کنار یکدیگر قرار بگیریم.

صالحی افزود: امروز در برابر مساله های مشترک قرار داریم و باید هم اندیشی کنیم که چگونه با آن ها مواجه شویم.

وی تصریح کرد: از یکسو معنویت و قدسیت زدایی از انسان و جهان به عنوان یک مخاطره جدی نزد ادیان مطرح است. انسان و جهانی که در کالبد بماند خالی از روح و معنا می شود بنابراین مخاطره تهی شدن جهان از معنا جدی است و جهان و انسان را تهدید می کند. ما پیروان ادیان باید بیش از پیش به این دغدغه فکر کنیم که چگونه از این مخاطره فاصله بگیریم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر توجه به حوزه و نهاد خانواده و مسائل مربوط به آن است. خانواده به عنوان عنصر بنیادی زندگی اجتماعی به عللی در معرض تهدید است. جامعه دینی و خانواده نسبتی عمیق و وثیق دارند و نمی توان آن دو را منفک از هم دانست. بنابراین به این نکته هم باید توجه داشت که چگونه می توانیم از بنیان خانواده محافظت کنیم زیرا به دین داری و معناداری زندگی اجتماعی کمک می کند.

صالحی ادامه داد: نکته دیگر گسترش خشونت و کینه است. ادیان دینی آمده اند انسان را با ساحت های مختلف به صلح برسانند. فلسفه ادیان توحیدی کاهش تضادها است.

وی در پایان گفت: اما دغدغه اساسی ایران است. ایرانی که میراث هزار ساله اجداد ما است و خیلی ها طمع دارند معنا و جغرافیای آن را در هم بریزند. بنابراین باید در کنار یکدیگر از آن محافظت نماییم و امید دشمنان آن را چون گذشته ناکام کنیم.

502

کد خبر: 907138

وب گردی

وب گردی