دکتر ولایتی: دانشگاه آزاد اسلامی ملک شخصی کسی نیست / حضور نحس قاجار و پهلوی دلیل عقب‌افتادن ایرانیان بود

اجتماع بزرگ بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی و معارفه رئیس بسیج اساتید این دانشگاه، با حضور دکتر ولایتی و سردار غیب پرور صبح امروز در سالن همایش‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، دکتر علی اکبر ولایتی در اجتماع بزرگ بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در واحد تهران مرکزی برگزار شد، گفت: وجود این جلسات حکایت از این دارد که آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری است تحقق یابد.

به داشتن همکارانی که پایبند به اسلام و انقلاب هستند، افتخار میکنم

دکتر ولایتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از دی ماه سال 1395 به امر مقام معظم رهبری دچار تحولاتی شده است، گفت: بنده به داشتن همکارانی در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی که پایبند به اسلام و انقلاب هستند، مفتخرم.

دکتر رهبر با انحرافات برخورد قاطع دارند

وی دکتر فرهاد رهبر را فردی با سابقه درخشان مدیریتی، انقلابی و با کارایی مثبت توصیف کرد و افزود: خیلی خوشحالم از اینکه شخصی مثل ایشان که با انحرافات برخورد قاطع دارند اکنون رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

دکتر ولایتی همچنین به رزومه معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی، پژوهش و فناوری، علوم پزشکی، توسعه مدیریت و منابع و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اشاره کرد و افزود: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر، دکتر رنجبر رئیس دانشگاه تربیت مدرس، دکتر پورعباس رئیس دانشگاه علمی کاربردی بودند و دکتر نفر سالها سمتهای بالایی در وزارت بهداشت داشتند و از اساتید درجه اول پزشکی هستند. یک چنین جمع معتقد، با سواد، پیشرو و با تجربه در هیچ مجموعه آموزش عالی نمی شناسم.

وی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با این مجموعه افرادی که در رأس هرم اجرایی و مدیریتی خود دارد، می تواند در تمدن سازی براساس جهان بینی الهی پیشرو باشد.

21 جایگزینی در روسای استانی دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تا به امروز 21 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان که با روش تحولی در این دانشگاه سازگاری دارند، جایگزین شدند.

دکتر ولایتی ادامه داد: امیدواریم با مصوبه ای که اخیراً در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها به تصویب رسیده و برای ما هیأت جذب مستقل تصویب کردند، بتوانیم از اساتید کارآمد و متدین جذب کنیم.

وی دانشگاه آزاد اسلامی را متعلق به اموال عمومی و مردم دانست و افزود: اموال این دانشگاه از پولی که مردم بابت شهریه دانشگاه پرداخت کرده اند و همچنین برخی از اهدایی ها جمع آوری شده و این دانشگاه ملک شخصی کسی نیست.

جذب 14 هزار نخبه از دانشگاه های آزاد و دولتی

دکتر ولایتی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی از دیوان سالاری های موجود که از الزامات دانشگاه های دولتی است، دور است و دچار بروکراسی های محدود کننده نیست.

وی به جذب 14 هزار نخبه از دانشگاه های آزاد و دولتی اشاره کرد و افزود: معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افراد نخبه و توانمند که صاحب ایده، مقاله، اختراع و .. باشد را به منظور توسعه علم و فناوری جذب و حمایت می کند و باید اساتید دانشگاه ها نیز با یکدیگر ارتباط و تعاملات داشته باشند و همیاری بین دانشگاه ها بسیار کمک کننده خواهد بود.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با ابراز امیدواری از تشکیل مرکز جذب گفت: امیدوارم بتوانیم با همیاری دیگر دانشگاه ها، کمبودهای یکدیگر را جبران کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اسلام تمدن‌ساز است، گفت: زمانی متفکرین غربی از روی بغض و عناد، منکر وجود تمدن اسلامی می‌شدند. اسلام تمدن‌ساز است و غرب در گذشته باور به وجود تمدن اسلامی نداشت و می گفتند حداکثر کار مسلمانان این بود که علوم قدیم یونان، روم و اسکندریه را حفظ و به عربی ترجمه کرده‌اند و امانت‌دار خوبی بوده‌اند این ادعای ناجوانمردانه ای بود.

وقتی مسیحیت به اروپا رفت بجای اینکه غرب مسیحی شود مسیحیت غربی شد

دکتر ولایتی گفت: مقاله ای را محقق غربی هانتینگتون نوشت و بعدها تبدیل به کتاب کرد که ناچار شدند به خصوص پس از انقلاب اسلامی اقرار کنند تمدن اسلامی وجود دارد و آینده برخورد بین تمدن غرب و تمدن اسلامی و تمدن کنفسیوسی است.

رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی به تفاوت جوهری میان تمدن غرب و تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: پایگاه دین در شرق است، غربی‌ها در قدیم دیدگاه مادی داشتند و وقتی مسیحیت به اروپا رفت بجای اینکه غرب مسیحی شود مسیحیت غربی شد. توحید به تثلیث تبدیل و موجود این دنیایی شد خدا. انگار برای غرب فراتر از ملموسات قابل درک نیست.

وی افزود: تا زمانی که کتاب «شفا» شیخ‌الرئیس به زبان لاتین ترجمه نشده بود، اروپایی ها و غربی ها از مقولات کلی, اطلاعی نداشتند تحولی که در فلسفه اسکولاستیک به برکت ترجمه شفای ابن سینا بخصوص بخش الهیات آن است.

دکتر ولایتی حضور نحس قاجار و پهلوی را دلیل عقب‌افتادن ایرانیان برشمرد و افزود: در سال 1267 امیرکبیر به فکر تاسیس دارالفنون افتاد و متاسفانه پس از شهادت ایشان در سال 1268 ریاست دارالفنون به دست قاجار و هدایت ها و برخی از خاندان هدایت افتاد و محلی برای تحصیل شاهزاده های آن دوران شد.

وی افزود: کمتر کسی پیدا می شود به دارالفنون ایراد بگیرد، بنده ایرادهای اساسی به دارالفنون دارم و زیرا آن مبنایی که ما داشتیم به سمتی که خودشان می خواستند منحرف کردند.

یاکوب ادوارد پولاک از روی خباثت نوشته است ایرانی ها از طب چیزی نمی فهمند

دکتر ولایتی به طبیب اتریشی و مدرس در دارالفنون «یاکوب ادوارد پولاک» اشاره کرد و گفت: این طبیب از روی خباثت در کتاب خاطراتش نوشته است ایرانی ها از طب چیزی نمی فهمند و بیماران خود را با جادو و طلسم درمان می کنند.

وی افزود: زمانی که ستارخان تحت محاصره بود، پایش بر اثر زخم تیر عفونت کرد و پزشکان فرانسوی درمان وی را قطع پا می دانستند، در حالی که یکی از اطبای طب ایرانی آقای نظام الحکما بدون قطع پا، وی را درمان کرد. مجلس شورای ملی دوره دوم سالی 15 تومان مقرر کرد به وی بدهند به پاس این طبابت، البته یک یا دو سال به وی دادند و دیگر ندادند که این طبیب نامه زد به مجلس که حق ما را بدهید و سند این نامه موجود است.

دکتر ولایتی با بیان اینکه کتاب «قانون» ابن‌سینا 600 سال در دانشگاه های اروپایی و آمریکایی تدریس می شد، گفت: گوتنبرگ که در نیمه دوم قرن پانزدهم ماشین چاپ را اختراع کرد دومین کتابی که چاپ کرد ترجمه لاتین کتاب قانون بود. ترجمه این کتاب به لاتین را چاپ کرد که نشانگر اهمیت این کتاب است.

جهان بینی آموزش عالی ما را عوض کردند / در همه علوم بخش حداقلی از علوم انسانی برآمده از وحی باشد

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: جهان بینی آموزش عالی ما را عوض کردند در صورتی که باید الهی باشد، نه مادی. فیزیک فیزیک است اما اینکه با چه دیدی به آن نگاه کنیم مهم است. انسان از دید الهی اشرف مخلوقات است و از دید غربی ها و بر اساس مکتب داروینیسم منسوخ ما از لجنزارها به وجود آمدیم. در مرداب ها متان شکل گرفت و رسید به تک سلولی ها و شدیم ما. آدمی که جدش آمیب بوده و از لجنزار به وجود آمده و آدمی که جدش آدم ابوالبشر بوده و از جنت آمده. تفاوت نگاه الهی و غیرالهی اینقدر زیاد است.

وی با بیان اینکه از دید الهی باید به علوم نگاه کرد، ادامه داد: علوم انسانی باید تغییر کند، اگر علوم انسانی مبتنی بر قرآن باشد. غرق در تخصص شدن و از دیگر چیزها غافل شدن آسیب زاست. باید در همه علوم بخش حداقلی از علوم انسانی برآمده از وحی باشد.

کد خبر: 907203

وب گردی

وب گردی