برای کاهش طلاق  طرح ثبت الکترونیکی طلاق در 11 استان اجرا می شود

 رئیس سازمان بهزیستی گفت: در راستای کاهش آمار طلاق در جامعه طرح ثبت الکترونیکی طلاق در 11 استان به صورت نمونه آزمایشی( پایلوت) اجرا می شود.

به گزارش ایسکانیوز انوشیروان محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگاران در یزد با بیان اینکه طرح یاد شده هم اکنون در مشهد به صورت آزمایشی در حال اجراست و نتایج خوبی داشت، افزود: با اجرای این طرح ، آمار طلاق در سال 95 نسبت به سال 94 ، 8.1 درصد کاهش یافت.
وی بیان کرد: میانگین آمار طلاق در 11 استان از متوسط کشوری نیز بالاتر است که در این ارتباط می توان به استان های تهران ، البرز، گیلان، مازندران ، کرمانشاه ، قزوین و خراسان رضوی اشاره کرد.
معاون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت : طرح ثبت الکترونیکی طلاق با همکاری قوه قضائیه اجرا می شود، اختلاف زوج ها در سامانه الکترونیکی ثبت و زوج ها به گروه مشاوران معرفی خواهند شد، در این اقدام به تناسب مشکلات موجود میان زوجین در حلقه های مشاوره ای سعی به بازگشت مجدد این افراد به زندگی مشترک و سازش می شود .
محسنی بندپی تصریح کرد: سازمان بهزیستی برای کاهش آمار طلاق در کشور چند رویکرد را در برنامه های خود قرار داد که آموزش های پیش از ازدواج و افزایش مهارت های زندگی و فرزند پروری از آن جمله است؛ این سازمان در نظر دارد عوامل منجر به تحکیم و پایداری خانواده را در جامعه تقویت کند.

میانگین آمار طلاق در 11 استان از متوسط کشوری نیز بالاتر است که در این ارتباط می توان به استان های تهران ، البرز، گیلان، مازندران ، کرمانشاه ، قزوین و خراسان رضوی اشاره کرد


رئیس سازمان بهزیستی یادآور شد: بر همین اساس، برنامه ای در استان یزد اجرا شد تا افرادی که برای ثبت ازدواج به دفاتر رسمی ازدواج مراجعه می کنند، حتما باید آموزش های لازم مهارت زندگی را فراگیرند و تلاش است تا این آموزش ها اثربخش باشد.
وی در ادامه یکی دغدغه ها فرا روی مسئولان و آحاد مردم را افزایش روز افزون آسیب های اجتماعی بیان کرد و افزود: حاشیه نشینی ، طلاق ، مفاسد اخلاقی ، اعتیاد و کودکان کار و خیابانی از جمله پنج آسیب عمده در کشور است.
محسنی بندپی از اعتیاد به عنوان پیچیده ترین آسیب و معضل اجتماعی نام برد و اظهار کرد: تغییر نوع مصرف مواد و پایین آمدن سن مصرف زنگ خطری است که به صدا درآمده است.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتیاد آسیبی است که در افزایش دیگر آسیب های اجتماعی نقش موثری دارد، افزود: برای کاهش آسیب ها و مقابله و مبارزه با آنها باید رویکردها تلفیقی باشد .
محسنی بندپی با اشاره به طرح الگوی دادگاه درمان مدار در یزد گفت: این طرح در پنج استان دیگر به صورت پایلوت انتخاب شده است.
معاون وزارت تعاون تصریح کرد: این طرح شامل سم زدایی ، مشاوره، مداخله ، توانمندسازی افراد معتاد است باید شرایط فراهم کنیم که این افراد به چرخه اجتماع باز گردند.
وی از برگزاری کارزار رسانه ای برای پیشگیری و آگاه سازی آحاد جامعه نسبت به مصرف شیشه و حشیش و غیره در نوروز سال 97 خبر داد و افزود: همچنین طرح های مختلفی دیگری هم در راستای توانمندسازی اقشار مختلف در دستور کار است.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه دیگر زمان اقدامات مداخله جویانه گذشت ، آزمون و خطاهای بسیاری در این زمینه انجام شد، افزود: رویکردهای این نهاد باید بر اساس شواهد و مستنداتی باشد که اثربخشی خود را نشان دهد.
محسنی بندپی، امروز برای بازدید از طرح زوج های جوان در آستانه زندگی مشترک وارد یزد شد و در آیین تجلیل از معلولان موفق بهزیستی، مجریان طرح آموزش زوج های جوان در آستانه زندگی مشترک و نشست خبری با اصحاب رسانه شرکت کرد.
استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد.

ایرنا

700

کد خبر: 907427

وب گردی

وب گردی