باز هم واشنگتن نگران اوضاع خاورمیانه شد

یکی از مقامات واشنگتن با ابراز نگرانی از وضعیت جنوب غرب سوریه خواستار برگزاری جلسه فوق العاده در اردن شد.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از رویترز، مخالفان دولت سوریه مدعی شده اند که ارتش این کشور هشت حمله هوایی را به مناطق حومه‌ای در استان درعا در محله‌های ‌بصر الحریر، الحراک، الغاریه الغربیه و الصوره داشتند.

رویترز گزارش داده است، این اولین حمله هوایی در این منطقه از زمان توافق روسیه و آمریکا در زمینه قرار دادن آن جزو منطقه کاهش تنش است.

یک منبع مخالف گفت: برخی اهدافی که هدف بمباران قرار گرفتند نزدیک خط درگیری در شمال درعا در نزدیکی مقر بزرگ ارتش سوریه در مرزهای ترکیه و در نزدیکی شهرک "ازرع" در غوطه شرقی بودند که تحت کنترل ارتش سوریه است.

منطقه جنوبی اطراف درعا یکی از سه مناطق اصلی سوریه بوده که همچنان تحت کنترل مخالفان است، مضاف بر این که منطقه شمالی در نزدیکی مرزهای ترکیه و منطقه غوطه شرقی در نزدیکی دمشق نیز هنوز دست مخالفان است.

یکی از فرماندهان مخالفان گفت: این حملات هوایی در جنوب هشداری بود به نیروهای ما که قصد حمله جدید در غوطه شرقی را داشتند.

ابو نبوت، فرمانده نظامی گروه "لواء توحید الجنوب" وابسته به شورشیان "ارتش آزاد سوریه" گفت: این گروه قصد انجام عملیاتی را دارد که زمانش هنوز مشخص نیست تا از شدت فشارها بر هم‌قطارانش بکاهد، اما ارتش سوریه این حمله پیش‌دستانه را انجام داد.

یک مسئول دیگر مخالفان مسلح نیز گفت: گروه‌های وابسته به ارتش آزاد سوریه عملا نیروهای خود را به منظور انجام حمله گسترده‌تر احتمالی جمع کرده‌اند.

خالد الفراج، فرمانده گروهی شورشی در استان قنیطره تاکید کرد: تمامی گروه‌های جنوب با نیرو و تجهیزات آماده انجام عملیات هستند.

در این راستا وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور نگران خشونت‌هاست و خواستار نشست فوق‌العاده در اردن با هدف تضمین حفظ منطقه کاهش تنش شده است.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که اگر گزارش‌ها درباره انجام حملات صحت داشته باشد نقض علنی آتش‌بس در جنوب غرب این کشور از سوی ارتش سوریه است که سطح درگیری‌ها را افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: ما از تمام طرف‌ها در منطقه کاهش تنش می‌خواهیم از هرگونه اقدامی که آتش‌بس را به خطر بیندازد و همکاری در آینده را مشکل‌تر کند، اجتناب کنند.

مقامات تصریح کرده‌اند، واشنگتن ده‌ها میلیون دلار برای حمایت از تاسیسات تحت کنترل مخالفان سوری و نیز کمک‌های انسانی را به شوراهای محلی داده که مخالفان در جنوب در چارچوب برنامه احیای ثبات در پی آتش‌بس این مراکز را اداره می‌کنند.

دیپلمات‌ها می‌گویند، اردن نگران است که هر گونه فروپاشی آتش‌بس و انفجار گسترده اوضاع منجر به فرار ده‌ها هزار آواره از درعا و رفتن به اردوگاه‌های مستقر در مرزهای شمالی‌اش شود.

اسرائیل و اردن و واشنگتن بر مسکو فشار می‌آورند تا مبارزان مورد حمایت ایران را از مناطق واقع در مرزهای جنوب غربی خارج کند.

کد خبر: 915418

وب گردی

وب گردی