بررسی علل کاهش کیفیت آب رودخانه میمه و ارائه راهکارهای علاج بخشی آن

پژوهش بررسی علل کاهش کیفیت آب رودخانه میمه و ارائه راهکارهای علاج بخشی آن توسط دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام انجام شده و به عنوان یکی از طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور معرفی شده است.

به گزارش ایسکانیوز به نقل ازاداره کل روابط عمومی وزارت علوم، نتایج حاصل از این پژوهش، تأثیر سازندهای (لایه‌های) مختلف زمین شناسی و عوامل ساختاری آن‌ها بر منابع آبی استان و همچنین نوع و میزان تغییر کیفی منابع آبی استان را در نقاط مختلف، بیان می‌کند.

این نتایج با پیش‌بینی کیفیت و محل تاثیر سازندها برمنابع تغذیه کننده آب مخازن سدهای در دست احداث، پیشنهادات مناسبی بر اساس داده های ساختاری به دست آمده برای کاهش تاثیر سازندهای نامناسب و بهبود کیفیت منابع آب در مخزن این سدها در اختیار کارشناسان و برنامه‌ریزان طرح های آبی عمرانی قرار می‌دهد.
در این مطالعه که توسط دکتر حاجی کریمی عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام انجام شده، مشخص شده که برخی سرشاخه‌های رودخانه میمه، شامل رودخانه‌های سیول و قدح که از داخل سازند زمین‌شناسی گچساران منشا می‌گیرند و آب با لایه‌های نمکی در تماس می‌باشد، باعث کاهش کیفیت آب این رودخانه گردیده و جهت بهبود کیفیت آب سد میمه که در پایین دست این رودخانه در حال اجرا می‌باشد، بایستی آب‌های شور بالادست به کمک لوله به پایین دست سد منتقل شوند تا از کاهش کیفیت آب رودخانه بتوان جلوگیری نمود.
گفتنی است در صورت تامین اعتبار کافی برای اجرای روش‌های ارائه شده در این طرح و نظارت بر اجرای آن، علاوه بر آنکه می‌تواند دستاوردهای این پروژه را دوچندان کند بلکه باعث گسترش ابعاد این مطالعه به سایر منابع زیرزمین در استان و شهرهای هم جوار جهت بهبود کیفیت منابع آب زیر زمین و سطحی گردد.

204

کد خبر: 921180

وب گردی

وب گردی