به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسکانیوز، مقاله دکتر توحید وحدتپور با عنوان «پیتیدهای کوچک به عنوان یگ گروه جدید از غذاهای کاربردی » در ششمین کنگره بینالمللی غذاهای فراسودمند و فدراسیون انجمنهای آسیایی باکتریهای اسید لاکتیک ارائه شد.
این مقاله به معرفی پپتیدهای زیست فعال کوچک مولکول به عنوان مواد مغذی شبه هورمونی و گروه جدیدی از غذاهای فراسودمند می پردازد.
در این تحقیق، اثرات مینیپپتیدها در پیشگیری و کنترل پیشرفت بیماری دیابت و فشار خون بالا در مدلهای حیوانی بررسی شده است.
پپتیدهای مینیاتوری مورد مطالعه با استفاده از واکنش های شیمیایی در محیط شیشه ای کلاسیک و پروتکل سنتز پپتید بر پایه فاز جامد(SPPS) در آزمایشگاه دارویی سنتز شد. چندین جنبه از اثرات این پپتیدهای عملگرا مانند اثرات آنتی اکسیدانی، مدولاسیون ایمنی، مهار کننده DPP-4، محرک GLP-1 و محرک مستقیم سلول های بتا که برای جلوگیری و درمان دیابت است، نشان داده شد. همچنین، به عنوان مهار کننده محور رنین-آنژیوتانسین، مهارکننده مقاومت عروقی، مدولاسیون عملکرد قلب برای کنترل تعادل فشار خون معرفی شد.
نتایج نشان میدهد که جنبههای ناشناخته دیگری از عملکرد این ترکیبات وجود دارد. بنابراین، این بیومولکولهای چند منظوره به عنوان یک دسته جدید از ترکیبات فراسودمند با فعالیتهای مختلف بیولوژیک برای تامین سلامت در برابر پیشرفت بیماریهای مزمن، به خصوص دیابت و فشار خون بالا معرفی میشوند.
نویسندگان در این پژوهش بر اساس مدلهای حیوانی، تولید (invitro) و آزمایش تجربی (invivo) برخی از این پپتیدهای شبه هورمونی را آغاز کردهاند که در اینده نزدیک نتایج آن منتشر خواهد شد.
پروفسور هادی ولیزاده استاد فارماسئوتیکس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و آقای مهراس هاشمی دانشجوی دکترای حرفهای دامپزشکی واحد شبستر، همکاران نویسنده مقاله هستند.
توحید وحدتپور استادیار فیزیولوژی دانشکده علوم دامی و دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و پژوهشگر دوره فوق دکترای (Post Doc.) دانشگاه علوم پزشکی تبریز با چاپ و ارایه بیش از 70 عنوان مقاله در مجلات و همایشهای معتبر بین المللی یکی از اعضای هیات علمی فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در حوزه پژوهش است.
ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در تاریخ ۱۵-۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ برگزار شد. این سمپوزیوم هر سال در یکی از کشورهای آسیایی برگزار می گردد.
انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند به عنوان عضو هیئت مدیره این فدراسیون با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حمایت سازمانها و انجمنهای علمی کشور برگزار کننده این رویداد علمی بود.
در این همایش محققین و پژوهشگران حوزه پروبیوتیکها و غذاهای فراسودمند از 13 کشور آسیایی شرکت داشته و با ارائه مقالات و سخنرانیهای علمی پیرامون جدیدترین یافته های پژوهشی در خصوص موضوع این رویداد علمی تبادل نظر کردند.
سایت نویسنده http://vahdatpour.iaushab.ac.ir/
سایت کنگره http://afslab2018.ir/
سایت مقاله https://afslab2018.ir/page/94/Preparing-Posters-and-Oral-presentation