ضعف استخوان فک ، عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش می دهد

متخصص جراح لثه درباره لق شدن و حرکت کردن ایمپلنت های دندان گفت: درمان موفق ایمپلنت، مستلزم حجم استخوان کافی در محل نصب ایمپلنت است به طوری که وجود نداشتن استخوان کافی، عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش می دهد.

به گزارش ایسکانیوز، مهمترین عامل لق شدن و حرکت کردن ایمپلنت های دندان به خاطر بی توجهی به ضعف استخوان فک و زیرسازی های لازم پیش از نصب ایمپلنت است.

روح اله اعتمادی فر دندانپزشک و متخصص جراح لثه با بیان این مطلب اظهار داشت: در صورتی که استخوان کافی برای ثابت نگه‌ داشتن ایمپلنت وجود نداشته باشد و پیش از جراحی و قرار دادن ایمپلنت، کیفیت و تراکم استخوان به دقت اندازه‌گیری نشده باشد ایمپلنت ممکن است تحت فشارهایی که از فک وارد می‌شود حرکت کرده و در نتیجه فرآیند درمان با شکست مواجه شود.

وی تصریح کرد: درمان موفق ایمپلنت، مستلزم حجم استخوان کافی در محل نصب ایمپلنت است به طوری که وجود نداشتن استخوان کافی، عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش می دهد به عبارتی اگر کیفیت و تراکم استخوان فک برای قرارگیری پایه تیتانیومی مناسب نباشد بی شک پس از مدتی ایمپلنت لق و حتی ممکن است از محل خود درآید.

وی ادامه داد: این روزها تاحدی بر روی برندهای مختلف ایمپلنت های تیتانیومی تبلیغ می شود که این تصور در اذهان بسیاری از افراد جامعه شکل گرفته که دوام ایمپلنت تنها به مارک آن بستگی دارد درحالی که باید توجه داشت که بهترین ایمپلنت ها وقتی در استخوانی قرار بگیریند که تراکم لازم را نداشته باشد در کمتر از یک سال شل می شوند.

اعتمادی فر اضافه کرد: افرادی که پس از یکسال از زمان دندان کشیدنشان، قصد نصب ایمپلنت دارند باید توجه داشته باشند که استخوان فک آنها حدود 25 درصد تحلیل رفته و اگر بیش از سه سال گذشته باشد بین 40 تا 60 درصد استخوان آن ناحیه را از دست داده اند و این امر مبین آن است که پیش از ایمپلنت باید فرآیند کاشت استخوان را در آن قسمت طی کنند.

وی با بیان اینکه پیشرفت های علمی باعث شده تا تکنیک ها و روش های مختلفی در کاشت استخوان فک وجود داشته باشد افزود: هر یک از شیوه های جراحی بازسازی استخوان به میزان تحلیل (جای خالی دندان) بستگی دارد که پزشک معالج پس از معاینه و بررسی های لازم، نوع درمان را مشخص می کند اما آنچه مسلم است پیوند استخوان، زمینه را برای رشد مجدد استخوان و بازگرداندن ثبات به آنها فراهم می ‌کند و درواقع پس از گذران این فرآیند است که بیمار می تواند از موفقیت نصب ایمپلنت اطمینان داشته باشد.

این پزشک جراح اضافه کرد: اگرچه بهترین زمان برای نصب ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است ولی باید توجه داشت که در بعضی مواقع مانند عفونت، کیست و قطر زیاد حفره، دیواره های استخوانی از دست رفته و امکان نصب ایمپلنت به صورت همزمان نیست.

اعتمادی فر در پایان گفت: بیماران قبل از تصمیم‌گیری نهایی درباره کاشت ایمپلنت باید از پزشک معالج خود بخواهند تا ناحیه اطراف کاشت دندان را با دقت ارزیابی کنند تا مشخص شود که آیا استخوان کافی برای نگهداشتن ایمپلنت وجود دارد و یا نیاز به بازسازی استخوان است سپس اقدام به نصب ایمپلنت کنند.

۷۰۶

کد خبر: 953261

وب گردی

وب گردی