بیست ونهمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در هند برگزارشد

بیست ونهمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) به همت سرکنسولگری ایران در هند برگزار شد.

به گزارش ایسکانیوز، سمینار بیست و نهمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، با عنوان «امام خمینی (ره)، امید مستضعفان» جمعه ۱۱ خرداد با حضور سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای هند، رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در مومبای و جمع کثیری از دیپلمات ها، اندیشمندان، شخصیت های مذهبی و روحانیون شیعه و سنی در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در مومبای (بمبئی) برگزار شد.

در این نشست احمد صادقی سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران، مهدی زارع رئیس خانه فرهنگ، عبدالحفیظ فاروقی دبیر روابط عمومی حزب جماعت اسلامی هند شاخه ماهاراشترا، شمشیرخان پدان رئیس پلیس سابق کلانشهر مومبای، مولانا اصغر علی حیدر از رئیس فدراسیون آل ایندیا شیعه و جمع کثیری از دیپلمات ها، اندیشمندان، شخصیت های مذهبی و روحانیون شیعه و سنی و اساتید زبان فارسی دانشگاههای هند حضور داشتند.

سپس مهدی زارع، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مومبای ضمن خوش آمدگویی به میهمانان گفت: انتقال ارزش ها، سیره و مفاهیم حضرت امام خمینی(ره) تکلیفی است که بر عهده همگان برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره ایشان گذاشته شده است.

زارع افزود: شخصیت بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران همیشه مورد ستایش همه آزادیخواهان جهان و استکبار ستیزان بوده است. مردمی بودن، ساده زیستی و زهد اندیشی و حامی مستضعفین بودن از مهمترین عوامل محبوبیت آن بزرگوار است.

وی خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) برای صیانت و پاسداری از ارزش های اسلامی که در حال فراموشی بود انقلاب کردند. شناساندن شخصیت، سیره عملی و اندیشه بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران به جهان و بخصوص نسل جوان زمینه ی یکپارچگی، همدلی و وحدت امت اسلامی است.

در ادامه این مراسم عبدالحفیظ فاروقی، دبیر روابط عمومی حزب جماعت اسلامی هند شاخه ماهارشترا با اشاره به خدمات ارزنده امام خمینی (ره) افزود: انقلاب اسلامی ایران به رهبری و تدبیر امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و یکی از اهداف مهم رهبر فقید جمهوری اسلامی وحدت و ارتقاء مسلمانان جهان بود. اگر مسلمانان متحد باشند هیچ قدرت استکباری نمی تواند کوچکترین ضربه به مسلمانان وارد کند و در حال حاضر بزرگترین مشکل مسلمانان تفرقه و جدایی است.

پس از آن شمشیرخان پتان، رئیس پلسی سابق کلانشهر مومبای در مورد زندگی امام خمینی (ره) سخنانی ایراد کرد.

سپس احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای ضمن خیرمقدم به حاضران، فرارسیدن ماه رمضان، ماه ضیافت الهی و ماه نزول قران را تبریک گفت و از خداوند متعال فرصت استغفار از خطاها و سیئات و توفیق مغفرت را آرزو کرد.

صادقی افزود: تقارن ماه مبارک رمضان با ایام ۱۴ و ۱۵ خرداد که مصادف با بیست و نهمین سالروز ارتحال امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران را گرامی می دارم.

وی گفت: امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران متفکری بزرگ و شخصیت علمی، مذهبی بود که آشنایی کامل نسبت به علوم مختلف داشت و دارای شخصیتی چند بُعدی بود.

سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای اظهار داشت: با توجه به این واقعیت، امام راحل کتب متعددی در مورد دیدگاه خود در زمینه های عرفان، فقه، فلسفه، الهیات و سیاست به تحریر در آوردند، مسلماً افکار سیاسی ایشان به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی کاربردهای اجتماعی و حکومتی متعددی داشت اما در این میان اندیشه های سیاسی بر سایر جنبه ها غلبه یافته است.

صادقی تصریح کرد: مباحث عمده ای که در اندیشه و افکار سیاسی امام خمینی(ره) مطرح بوده اند، شامل وجود رابطه میان دین و سیاست، عدل، آزادی، استقلال، دموکراسی، مسائل حقوقی، فرهنگی، اتحاد اسلامی، منافع اسلام و مسلمانان و دعوت جهانی به دین اسلام، احیای هویت اسلامی، سیاست خارجی مبتنی بر ارزش های اسلامی و دفاع از مظلومان در اقصی نقاط جهان بود.

وی خاطرنشان کرد: همراهی سیاست با مذهب، عرفان، ولایت و حکومت الهی بر جامعه و بازنشانی حرمت و عظمت انسانی مسلمانان از جمله ایده های درخشان امام راحل بود، با این حال در کنار احیای ارزش های اخلاقی و فرهنگی، روابط میان مذهب و سیاست یکی از مهمترین اهداف زندگی این رهبر اسلامی در قرن معاصر بود.

سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای افزود: امام راحل مفهوم امروزی سیاست ما عین دیانت است را مطرح کرد. از منظر امام خمینی سیاست دانش، فضیلت، ابزاری است که می تواند در جهت هدایت انسان در مسیر تقوا، عدالت و تقرب الهی به کار گرفته شود. و این تعریف از سیاست را می توان در آثار ایشان برداشت کرد.

صادقی ادامه داد: امام خمینی (ره) تاکید داشتند، بازگشت حقیقی به هویت اصلی، اتحاد و همبستگی امت اسلامی می تواند مشکلات پیش روی جهان اسلام را حل کند و به منظور دستیابی مجدد به هویت اسلامی، امت اسلامی موظف به اتخاذ تمهیداتی قاطع جهت تقابل با قدرت های استکباری است.

وی اظهار داشت: تحولات اخیر در سرزمین های فلسطین و اقدامات نامعقول و غیرقانونی دولت آمریکا مبنی بر افتتاح سفارت خود در بیت المقدس و کشتار جمعی مردم مظلوم فلسطین در غزه توسط مزدوران صهیونیستی، همگی یادآور هشدار امام راحل در مورد قانع نشدن رژیم اسرائیل به مرزهای فعلی خود و تلاش آن حضرت در آگاه کردن مردم در این مورد بود که هر گونه انکار و سرپوش نهادن برای اهداف توسعه طلبانه رژیم اسرائیل صرفاً برای فریب دادن مردم امت اسلامی و فراهم کردن شرایط و زمان بیشتر جهت اجرای گام به گام سیاست های شوم این رژیم و نیل آن به هدف نهایی خود است.

سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران افزود: اگر تنها این پیام امام (ره) به درستی درک شده بود، طرح های مصالحه – که از روی سادگی در تلاش برای معرفی اسرائیل به عنوان تابع توافق ها و قطعنامه ها و به قیمت واگذاری بخش بزرگی از اراضی اشغالی امضا شد و منجر به ایجاد حکومت خودگرانی با اختیاراتی محدود در گوشه ای از فلسطین شد، متوقف می شد.

صادقی گفت: امام بارها و بارها در مورد مسئله فلسطین و سایر مسائل مرتبط جهان اسلام، تاکید داشتند. ستون اصلی اسلام ایمان مردم به دین مبین اسلام است و مادامی که از بازگشت به اصول و ارزش های اسلامی پیامبر اسلام (ص) بازمانیم، مشکلات ما حل نشده باقی خواهد ماند. تا زمانی که این فرایند شکل نگیرد، نه مسئله فلسطین و نه مشکلات افغانستان و نه مشکلات دیگر مناطق حل خواهد شد.

وی تصریح کرد: امام راحل اولین رهبر اسلامی در جهان بود که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را «روز قدس» نامید. با فرا رسیدن این روز مقدس، مسلمانان این کشور و اقصی نقاط جهان این روز را به عنوان روز ابراز حمایت و همبستگی با مردم فلسطین گرامی خواهند داشت. با توجه به ابتکاری هوشمندانه و انگیزه هایی که امام به جهان اسلام عرضه داشت، یقین دارم که میراث امام خمینی (ره) تا ابد فراموش نخواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

304

کد خبر: 953401

وب گردی

وب گردی