حوادث دی ماه برای دانشجویان احکام سنگینی در برداشت

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با بیان اینکه نباید قوه قضائیه را برای احکام دانشجویان مورد حمله قرار داد، گفت: درست است که این احکام سنگین است، اما امکان دارد مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر ایسکانیوز، محمدمهدی کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران درباره اتفاقات اخیر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اظهار کرد: اتفاقاتی که در دو هفته گذشته در دانشگاه تهران و در دانشکده علوم اجتماعی افتاد بخشی مربوط به حوادث دی‌ماه سال گذشته در کل کشور بود، بخشی از این حوادث مربوط به دانشگاه تهران بود.

وی افزود: اتفاقات دی ماه منشا دانشگاهی نداشت و از ناحیه دانشگاه هم حمایت نمی‌شد علی‌رغم اینکه شروع این اتفاقات مردمی بود و مردم برای وضعیت معیشت خود نگران بودند و برای اصلاح این وضعیت اعتراض کردند، اما متاسفانه این اعتراضات مورد سوء استفاده قرار گرفت. اما در مجموع این تجمعات و این اغتشاشات ریشه دانشگاهی نداشت و عده‌ای از بیرون وارد دانشگاه شدند.

کرمی تصریح کرد: آنچه که در بیرون اتفاق افتاده بود باعث شد که تعدادی از دانشجویان در تجمعات دستگیر شوند. در آن زمان تلاش دانشگاه و نهاد رهبری این بود که اگر دانشجویی بدون علت و به دلیل بروز احساسات در این تجمعات دستگیر شده است آزاد شود عمده کسانی که در این تجمعات دستگیر شده بودند آزاد شدند، اما بعضی از آن‌ها به دلیل سابقه‌هایی که داشتند پرونده‌شان نیاز به بررسی داشت.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران اظهار کرد: سه هفته گذشته نتیجه بررسی‌ها پرونده دانشجویان اعلام شد. از کل دانشگاه‌های تهران بین ۵۰ تا ۶۰ دانشجو دستگیر شدند که از دانشگاه تهران ۳ نفر در این فهرست بودند که احکام آن‌ها صادر شده است. حدود ۵ دانشجوی دیگر دانشگاه تهران در روز‌ها و ماه‌های آتی پرونده آن‌ها بررسی خواهد شد و احکام آن‌ها صادر می‌شود که این دانشجویان نیز باید با حضور در محاکم قضائی از اتهامات وارده دفاع کنند.

وی درباره اعتراضات اخیر دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی گفت: از این جهت که این احکام در زمان امتحانات به دانشجویان ابلاغ شد مورد اعتراض آن‌ها قرار گرفت. این زمان برای اعلام این احکام مناسب نبود و البته احکام تعدادی از آن‌ها نیز سنگین در نظر گرفته شده که دانشجویان از قبل اعلام کرده بودند که اگر تخفیفی صورت نگیرد امتحانات دانشگاه را تحریم می‌کنند. البته این تهدید تعداد محدودی از دانشجویان است که ممکن است روی ضابطه و قانون اقدام نکنند.

کرمی ادامه داد: جلسه‌ای در نهاد داشتیم و از دانشجویان خواسته شد که اعتراضات را به زبان دانشگاه بیان کنند و از تحریم امتحانات و تجمعات استفاده نکنند. دانشجویان و اساتید هم اذعان دارند که این راه صحیحی برای اعتراض نیست و نباید اعتصاب و تحصن و تجمع را به عنوان راه اول برگزید بلکه باید با شیوه‌های مناسب‌تری ورود پیدا کنیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه، وزارت علوم و نهاد از روز اول به این مسئله ورود پیدا کردند و وقتی این تجمع شکل گرفت با نماینده دانشجویان جلسه‌ای برگزار و باعث شد التهاب این تجمع کاهش پیدا کند. تعداد محدودی از دانشجویان در امتحانات شرکت نکردند، اما بیشتر امتحانات به حد نصاب رسیده و برگزار شد. خوشبختانه در این تجمع اتفاق خاصی رخ نداد و اگر اتفاقی می‌افتاد برای دانشگاه تهران که قطب علمی کشور است مناسب نبود.

وی با اشاره به بررسی اعتراضات تاکید کرد: نباید در همان ابتدا به قوه قضائیه حمله کرد. درست است که این احکام سنگین است، اما احکام اولیه است و امکان دارد مورد تجدیدنظر قرار بگیرد باید به این اعتراضات رسیدگی شود.

وی با اشاره به اینکه برای یکی از دانشجویان هشت سال حبس در نظر گرفته شده گفت: این حکم برای یک دانشجو بسیار سنگین است و از طرف نهاد رهبری در دانشگاه‌ها اقداماتی در این خصوص صورت گرفته، جلسه‌ای با مسئولان قوه قضائیه و قاضی پرونده داشتیم و حتی محمدیان رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌‌ها به این قضیه ورود پیدا کرد، اما به دلیل هم زمانی این اتفاقات با هفته قوه قضائیه از امروز ۹ تیر بررسی این پرونده‌ها شتاب خواهد گرفت و به صورت جدی پیگیری خواهد شد.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه تهران گفت: ممکن است برخی ازدانشجویان تحت احساسات قرار گرفته و در این تجمعات شرکت کرده باشند، اما این احکامی که از سوی قوه قضائیه صادر شده فقط برای حضور دانشجویان در اغتشاشات نبود بلکه مجموع اتهامات یک دانشجو در چند سال گذشته است که یک دانشجو هشت سال محکوم به زندان و بالاترین حکمی که برای اغتشاشات در نظر گرفته شده پنج سال زندان برای یک دانشجوی دیگر است.

وی درباره بررسی پرونده‌ها و اعلام نتیجه نهایی گفت: نمی‌توان زمان برای رسیدگی به پرونده‌ها تعیین کرد وعده‌ای هم به دانشجویان داده نشده، اما کمیته چهار نفره نهاد رهبری در دانشگاه ها، قوه قضائیه، نماینده دانشجویان و وزارت علوم تشکیل شده و از امروز پیگیر موضوع خواهند بود. موضوع، موضوع کوچکی نیست و باید به دقت بررسی و ابعاد آن روشن شود امیدواریم تا قبل از دادگاه تجدیدنظر بررسی‌های نهایی انجام بگیرد.

کرمی در خصوص تصمیم دانشگاه تهران برای دانشجویانی که در امتحانات شرکت نکردند، گفت: برای دانشجویانی که امتحانات را تحریم کرده و شرکت نکردند قوانین و ضوابطی وجود دارد البته برخی از امتحانات قرار است مجددا برگزار شود، اما در برخی دیگر که به حد نصاب رسیده است بررسی‌ها انجام می‌شود و برای هر فرد حکم متفاوتی در شورای انضباطی دانشگاه داده می‌شود. البته موضوع امتحانات موضوع اصلی ما نیست بلکه اصل موضوع این است که اجازه ندهیم که دانشگاه به التهاب کشیده شود.

وی در پایان گفت: این قصه می‌توانست دانشگاه‌ها را ملتهب کند، اما به خوبی مدیریت شد و به آرامش رسید امیدواریم سال تحصیلی آینده فضای دانشگاه فضایی آرام و علمی باشد و ما بتوانیم در یک فضای علمی مسئولیت‌های فرهنگی و علمی خود را انجام دهیم.

منبع: دانشجو

202

کد خبر: 959737

وب گردی

وب گردی