سرمایه‌گذاری مشترک دانشگاه آزاد با بخش خصوصی آموزش عالی سوریه/ بورس دانشجویان سوری در دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به وزیر آموزش عالی سوریه، گفت: همان طور که پیشنهاد دادید، ما در مرحله اول همکاری خود را با دانشگاه دمشق آغاز می کنیم.

به گزارش ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز در نشست مشترک با دکتر عاطف النداف وزیر آموزش عالی سوریه، با خوشامدگویی به وی و هیات همراه، گفت: بسیار خرسندم که امروز میزبان برادران فرهیخته از کشور دوست و برادر سوریه هستم.

وی به معرفی اختصاری واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: این دانشگاه 6 واحد و مرکز در کشورهای لبنان، افغانستان، امارات و انگلستان (آکسفورد) دارد که علاوه بر اینها بالغ بر 10 هزار دانشجوی خارجی نیز در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی "داخلی و بین‌المللی" در حال تحصیل هستند.

دکتر فرهاد رهبر با تاکید بر اینکه تلاش ما بر این است که بتوانیم خدمات آموزشی و پژوهشی خود را به کشورهای دوست و همراه ارائه دهیم، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران توانسته در تولید علم رتبه 16 جهان را کسب کند که دانشگاه آزاد اسلامی در کسب این رتبه سهم بسزایی داشته و واحد علوم و تحقیقات دارای رتبه 11 در بین دانشگاه های کشور است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یکی از سیاست های جمهوری اسلامی ایران و به دنبال آن دانشگاه آزاد اسلامی، شکست انحصار علمی در جهان است، گفت: بر این باوریم که قدرت علمی زمانی به دست می آید که کشورهای دوست در این راه تلاش کنند و سیاست جمهوری اسلامی ایران ارائه خدمات و دانش روز در زمینه های نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، هوافضا، پزشکی، پیراپزشکی و... به این کشورهاست.

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع، دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای این سیاست ها از سوی بزرگان نظام ماموریت ویژه‌ای دارد و ما این آمادگی را داریم که با روش های مختلف ازجمله تبادل استاد و دانشجو، برگزاری همایش های مشترک، اجرای طرح های مشترک علمی و... روابط خود را با کشورهای دوست و برادر گسترش دهیم.

دکتر فرهاد رهبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد افرادی که از سوی وزارت آموزش عالی سوریه معرفی می شوند را به عنوان بورسیه بپذیرد، گفت: ما نیازهای سوریه را ارزیابی کرده‌ و می دانیم که پس از پایان جنگ، این کشور برای بازسازی و توسعه به متخصص، تکنیسین، پزشک و نیروهای توانمند نیاز دارد، بنابراین می توانیم با همکاری بخش خصوصی آموزش عالی سوریه، شعبه دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور را تاسیس کنیم و به صورت گسترده همه توان خود را در اختیار آنها قرار دهیم.

وی افزود: این موضوع در جلسه دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با آقای بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه مطرح شد و مورد موافقت اصولی ایشان قرار گرفت که می توانیم این موافقت اصولی را به برنامه عملیاتی تبدیل کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: بنده با قوانین و مقررات سوریه آشنا هستم و امیدوارم با درایت شما که ارتباط نزدیکی با رئیس‌جمهور سوریه دارید، بتوانیم از این تعامل استفاده موثر داشته و به اهداف مشترک دو طرف دست یابیم.

دکتر فرهاد رهبر در بخش دیگری از سخنان خود پس از استماع نظرات وزیر آموزش عالی سوریه، با اشاره به طرح موضوع همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه دمشق از سوی دکتر عاطف النداف، گفت: ما می توانیم با امضای توافق‌نامه مبسوط با دانشگاه دمشق، همکاری خود را در زمینه های مختلف از جمله پذیرش مشترک دانشجو آغاز کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به وزیر آموزش عالی سوریه، گفت: بنده یقین دارم با دستور شما تفاهم‌نامه‌ای که میان دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت آموزش عالی سوریه به امضا می رسد، عملیاتی و اجرایی خواهد شد و توافق‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه دمشق که مطرح شد، می تواند گام اولی باشد تا دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مستقل به کشور دوست و برادر سوریه ارائه خدمات کند.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که دانشگاه آزاد اسلامی به صورت سرمایه‌گذاری مشترک با بخش خصوصی آموزش عالی سوریه توافق‌نامه اجرایی امضا کند و وزارت آموزش عالی این کشور شریک خصوصی را برای انعقاد قرارداد به ما معرفی کند.

دکتر فرهاد رهبر با بیان اینکه ما برای آغاز همکاری علمی و پژوهشی با وزارت آموزش عالی سوریه باید نیازمندی های شما را بدانیم و براساس آن توانمندی خود را اعلام کنیم، گفت: درخواست دکتر ولایتی از رئیس‌جمهور سوریه برای همکاری دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور یک دستور ویژه از سوی ایشان بود که همانطور که جمهوری اسلامی ایران برای نابودی دشمنان در کنار سوریه قرار گرفته، دانشگاه آزاد اسلامی نیز تلاش دارد برای توسعه و تربیت نیروی انسانی در کنار شما باشد.

وی ادامه داد: بنده نیت و قصد شما را درک می کنم و می دانم که هدف شما اجرای برنامه های رئیس‌جمهور است و همان طور که شما پیشنهاد دادید، ما در مرحله اول همکاری خود را با دانشگاه دمشق آغاز می کنیم. ما می خواهیم با استفاده از تجربیات موفق دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن سریع‌تر به هدف در سوریه استفاده کنیم.

دکتر فرهاد رهبر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با فرهنگ کشور سوریه به خوبی آشناست، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز با نیازمندی و توانمندی های کشور دوست و برادر سوریه آشنایی دارد و ما فکر می کنیم که تجربه 37 ساله دانشگاه آزاد اسلامی می تواند به توسعه آموزش و پژوهش سوریه کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران 8 سال با کشورهای ابرقدرت در جنگ بود و در دوران پس از جنگ و بازسازی کشور، دانشگاه آزاد اسلامی نقش اساسی ایفا کرد که اکنون نشانه های آن را می بینیم.

دکتر فرهاد رهبر ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در هر نقطه ای از کشور که حضور یافت، با خود توسعه، امید و رونق به همراه داشته و با اتکا به این تجربه می گویم که ما علاقمند هستیم که امید و توسعه را به سوریه بازگردانیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جنگ چند ساله سوریه با گروهک های تکفیری گفت: در دوران درگیری سوریه هیچ‌ یک از کشورهای جهان در کنار شما قرار نگرفتند و تنها جمهوری اسلامی ایران به کمک شما آمد. اکنون هم جمهوری اسلامی ایران با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، سوریه را کشوری جدا از خود نمی‌داند و ما هم از شما انتظار داریم که دانشگاه آزاد اسلامی را جدا از خود ندانید و فکر نکنید که ما کشور و دانشگاهی جدا از سوریه هستیم، بلکه هدف ما کمک به این کشور دوست و برادر است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علم، مولفه قدرت است و جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوریه در یک جبهه هستند و ما می خواهیم هر دو کشور در یک خط علمی برای مقابله با اهداف دشمنان قرار گیرند و در این مسیر ما از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.

202

کد خبر: 960197

وب گردی

وب گردی