ابر رایانه چینی رونمایی شد

چین از نسخه اولیه ابررایانه "تیان‌هه-3"(Tianhe-3) رونمایی کرد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، "مرکز ملی ابررایانه" شهر تیانجین کشور چین از نسخه اولیه ابررایانه "تیان‌هه-3" رونمایی کرد.

بنابر گزارش‌ها تحقیق و توسعه در نسل جدید ابررایانه "تیان‌هه-3" انجام شده و به پایان رسیده است.

نسخه نهایی ابررایانه "تیان‌هه-3" تا سال 2020 توسعه یافته و در دسترس قرار خواهد گرفت.

"منگ ژیانگفی"(Meng Xiangfei)، رئیس بخش تحقیق و توسعه کاربردی مرکز ملی ابررایانه چین گفت: یک سیستم پلتفرم با کارایی بالا، رایانش ابری، داده‌های بزرگ و یک هوش مصنوعی براساس ابررایانه تیان‌هه-3 ساخته خواهد شد.

این ابررایانه نقش مهمی در علم هواشناسی، هوانوردی، تحقیقات زمین لرزه، اکتشاف انرژی و مهندسی ژنتیک ایفا خواهد کرد.

سرعت نسخه نهایی ابررایانه تیان‌هه-3، 200 برابر و ظرفیت ذخیره سازی آن 100 برابر بیشتر از ابررایانه "تیان‌هه-1" (Tianhe-1) و حدود 15.18 برابر ابررایانه "تیان‌هه-2 " (Tianhe-2) است.

تیان‌هه-2، چهارمین رایانه پرسرعت‌ فعلی در دنیا است و در مرکز ملی کامپیوتر چین در گوانگ‌ژو قرار دارد. قدرت محاسباتی آن 33.86 پتافلاپ در ثانیه (33هزار و 863 تریلیون محاسبه در ثانیه) است که دو برابر سرعت دومین ابرکامپیوتر پرسرعت دنیا در آمریکا است.

تیان‌هه-1 یکی از سریع‌ترین ابررایانه‌های دنیا است که توسط یک مرکز تحقیقاتی در چین توسعه یافته است. این ابر رایانه قادر به پردازش اطلاعات با سرعت 2.57 پتافلاپ است، به این معنی که می‌تواند 2.57 تریلیون محاسبه را در هر ثانیه انجام دهد.

گفتنی است، ابررایانه به رایانه‌ای اطلاق می‌گردد که در زمان معرفی آن در زمینه میزان ظرفیت محاسبه در واحد زمان در دنیا پیشرو باشد. این عبارت برای اولین بار توسط مجله «نیویورک ورلد» برای اشاره به جدول‌سازهای آی‌بی‌ام در دانشگاه کلمبیا به کار رفت.

ابررایانه‌ها با رم‌ها و کار آیی‌های بسیاری که دارند معمولاً برای عملیات حساس روی محاسبه از جمله مسائل فیزیک کوانتوم، هواشناسی، تحقیقات آب و هوا (از جمله تحقیق دربارهٔ گرم شدن کرهٔ زمین) مدل‌سازی مولکولی (مطالعهٔ ساختارها و محتویات ترکیبات شیمیایی، ماکرومولکول‌های بیولوژیکی، پلیمرها و بلورها) شبیه‌سازی‌های فیزیکی (مثل شبیه‌سازی هواپیماها در تونل‌های هوا، شبیه‌سازی انفجار سلاح‌های هسته‌ای و تحقیق دربارهٔ پیوست هسته‌ای) تحلیل مخفی و … استفاده می‌شوند. دانشگاه‌های بزرگ، مراکز نظامی و آزمایشگاه‌های تحقیقات علمی بزرگ‌ترین کاربران آن هستند. نوع خاصی از مسائل به نام مسائل بسیار مشکل، مسائلی که حل کامل شان نیازمند منابع کامپیوتری نیمه بی پایان هستند. یک مطلب قابل توجه در این مقال تفاوت بین محاسبهٔ، توانایی محاسبه و ظرفیت است چنان‌که گراهام و همکارانش بررسی کرده‌اند. محاسبهٔ توانایی یعنی استفاده از ماکزیمم توان محاسبه برای حل یک مسئلهٔ بزرگ در کم‌ترین زمان. این سیستم اغلب می‌تواند مسئلهٔ را با حجم و پیچیدگی که هیچ کامپیوتر دیگری نمی‌تواند حل کند حل نماید. اما محاسبهٔ ظرفیت یعنی استفاده از توان محاسبهٔ مقرون به صرفه و کارآمد برای حل مسائل کم و بیش بزرگ یا تعداد زیادی مسائل کوچک یا آمادگی برای اجرا روی سیستم توانایی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 963085

وب گردی

وب گردی