عرفات و منا آماده پذیرایی از ۸۶ هزار زائر ایرانی+ فیلم

مسئول محور‌ عرفات گفت: بهترین سرانه اسکان درعرفات و منا را داریم؛ اما همچنان محدودیت هست و زائران کشورمان بعد از ورود به سرزمین عرفات با حفظ آرامش و نظم در خیمه‌ها‌ی در نظر گرفته شده مستقر می شوند. تدارک لازم متناسب با شرایط برای اقامت آنان در عرفات فراهم شده است.

به گزارش ایسکانیوز، هزاران چادر جمعی، بزرگ و به رنگ سفید، سراسر صحرای سنگی عرفات و منا را فرا گرفته است و هفته آینده مصادف با هشتم ذی‌حجه، نزدیک به 3 میلیون زائر خانه خدا و به همراهش 83 هزار زائر ایرانی راهی عرفات و منا می شوند.
عرفات و منا دو منطقه در حومه شهر مکه، فضای محدودی از نظر شرعی دارند و دولت عربستان مجبور است همه 3میلیون زائر را در همان فضای تعیین شده در مدت شرعی جای دهد.
در این میان وضع ایرانی ها به مراتب بهتر از سایر کشورهاست، به‌طوری که مسئولان ذی‌ربط گفته اند، سرانه متراژ جا برای زائران ایرانی در عرفات به ازای هر نفر یک متر و 32 سانتی متر و در منا به ازای هر نفر 98 سانتی متر است، این درحالی است که متوسط سرانه اعلام شده توسط متولیان سعودی حج 60 سانتی متر است.
با این حال، سرانه اعلام شده برای زائران ایرانی نشانگر محدودیتی است که همچنان در عرفات و منا همچون سال های قبل با آن روبهرو هستیم.
محسن نظافتی مدیر واحد مسکن ستاد حج در مکه گفت: در عرفات و منا امکانات اردویی و اسکان در چادرهاست؛ به طوری که توالت ها صحرایی هستند و بعضا دوش حمام در داخل توالت ها قرار دارد، ضمن آنکه در منا امکانات به مراتب ضعیف تر و فضای اسکان تنگ تر است.
نظافتی در تشریح اقدامات صورت گرفته، گفت: قطعه های زمین مکان برپایی چادرهای زائران ایران را تحویل گرفتیم و بر حسب محاسبات مهندسی کار تقسیم چادرها را انجام دادیم و پس از نصب و تجهیز چادرها، تحویل مدیران کاروان ها شد تا آنان اقدام به علامت گذاری و نصب تابلو کنند.
وی با اعلام اینکه آخرین تست ها و بررسی ها روی چادرهای محل اسکان زائران ایرانی انجام و چادرها فرش شده اند، گفت نیروهای تاسیساتی موسسه المطوفی حجاج ایرانی ، موسسه متولی کار برپایی چادرزائران ایرانی در عرفات، مشعر و منا، در حال انجام آخرین تست ها و چک برق، کولرها و تاسیسات سرویس های بهداشتی هستند.


خیمه ها یا چادرهای عرفات از حالت سنتی در آمده و کیفیت مطلوبی دارد

مسئول محور‌ عرفات در ایام تشریق گفت: زائران کشورمان بعد از ورود به سرزمین عرفات با حفظ آرامش و نظم در خیمه های در نظر گرفته شده برای آنان مستقر می شوند و تدارک لازم متناسب با شرایط برای اقامت آنان در عرفات فراهم شده است.
اکبر رضایی مسئول محور عرفات در حج تمتع 97 گفت: نخستین نقطه ای که زائران کشورمان در ایام تشریق از مکه مکرمه به آنجا منتقل می شوند، عرفات است.
وی افزود: کار انتقال 86 هزار زائر کشورمان به صورت حمل و نقل ترددی و عصر روز هشتم ذی الحجه، مطابق با برنامه از پیش تعیین شده و زمانبندی دقیق صورت می گیرد.
مسئول محور عرفات در حج تمتع تصریح کرد: زائران عزیز باید در زمان تعیین شده و مطابق برنامه ریزی صورت گرفته در هتل حضور داشته باشند تا به‌وسیله اتوبوس های حمل و نقل ترددی به عرفات منتقل شوند و هر گونه تاخیر موجب اختلال در فرآیند اعزام زائران به عرفات خواهد شد.

موشن گرافی آمادگی حجاج برای عزیمت به عرفات


مسئول محور عرفات در حج تمتع افزود: اسکان زائران کشورمان در عرفات به صورت مجموعهای است در صورتی که در سال‌های گذشته این اسکان به صورت کاروانی و در خیام یا چادرهای کوچک و سنتی انجام می گرفت.
رضایی افزود: در حال حاضر وضعیت چادرها به مراتب نسبت به گذشته بهتر شده است یعنی ارتفاع چادرها بلند تر شده و گرمای هوا به آنها نفوذ پیدا نمی‌کند؛ ضمن اینکه داخل چادرها نیز کولرهای گازی تعبیه شده و امکانات برای استقرار یک مجموعه وجود دارد.
وی تصریح کرد: چادرهای آقایان و خانم های یک مجموعه جدا از یکدیگر؛ اما در کنار هم تعبیه شده است که باید در این خصوص ضمن آگاهی رعایت حال یکدیگر را کنند و زائران عزیز از فضای معنوی مشاعر مقدسه به بهترین نحو استفاده کنند.
مسئول محور عرفات در حج تمتع گفت: با توجه به اینکه اسکان زائران به صورت مجموعه ای است و قطعا تعداد نفرات حاضر در یک چادر بیشتر از گذشته است، بنابراین باید زائران عزیز رعایت حال یکدیگر را کنند و زندگی جمعی و اردویی را تجربه کنند.
رضایی افزود: ضمنا به زائران توصیه می کنیم که بعد از انتقال و استقرار در چادرهای عرفات، از تردد غیر ضرور تا پایان عملیات حمل و نقل ترددی در خیابان های عرفات پرهیز کنند.
وی توضیح داد: در حال حاضر خیمه ها یا چادرهای عرفات از حالت سنتی در آمده و کیفیت مطلوبی را داراست و زائران نیز در زمان حضور خود رعایت نکاتی همانند نظم، بهداشت و آداب زندگی جمعی را داشته باشند.
مسئول محور عرفات در حج تمتع گفت: زائران عزیز در زمان حضور خود در چادرها به هیچ عنوان به کولرهای گازی و تنظیمات آنها دست نزنند و موضوعاتی از این دست را به مسئول مربوطه انتقال دهند.
رضایی توضیح داد: برای استفاده از برق برای شارژ تلفن همراه نیز تمهیداتی اندیشیده شده و سه راهی برای این منظور تهیه شده تا رفاه حال زائران عزیز تامین شود.
وی با بیان اینکه زائران حتی الامکان نباید در روز عرفه به جبل الرحمه بروند، گفت: متاسفانه در سال های گذشته تعدادی از زائران در مسیر برگشت از جبل الرحمه راه خود را گم کرده اند که باعث بروز مشکلاتی شد.
مسئول محور عرفات در حج تمتع توضیح داد: زائران کشورمان تا غروب روز نهم در عرفات حضور خواهند داشت و پس از آن به ترتیب از این سرزمین به مشعر (مزدلفه) یا منا به تناسب وقوف های اضطراری یا اختیاری رهسپار می شوند.
رضایی ادامه داد: خانم ها و معذورین پس از سوار شدن بر خودروهای حمل و نقل ترددی راهی مشعر الحرام می شوند که بعد از وقوف اضطراری در مشعر به سمت منا راهی خواهند شد اما آقایان بعد از عزیمت به سمت مشعر، شب را در این محل وقوف خواهند کرد.
وی تاکید کرد: مدیران مجموعه ها، کاروان ها و زائران باید دقت داشته باشند که عملیات انتقال زائران از عرفات به مشعر یا منا مطابق برنامه زمانبندی و توسط سیستم حمل و نقل ترددی انجام می گیرد و به هیچ عنوان نباید تعجیل در این رابطه انجام گیرد؛ مدیران نیز طبق زمانبندی دقیق زائران را به ایستگاه رهسپار کنند و هر گونه تعجیل نیز باعث بروز مشکل برای انتقال زائران خواهد شد.
مسئول محور عرفات در حج تمتع درباره متراژ تعیین شده برای حجاج ایرانی در عرفات گفت: متراژ زمینی که در اختیار ایران قرار گرفته 17 هزار و 500 متر مربع است ؛ حدود 408 خیمه در عرفات وجود دارد و امکانات لازم برای رفاه زائران مدنظر قرار گرفته است.
رضایی درباره خدمات پزشکی در عرفات نیز اظهار کرد: به غیر از درمانگاه پزشکی که خدمات لازم را به زائران ارائه می دهد؛ درمانگاه های سعودی مستقر در عرفات نیز خدمات را ارائه می دهند. وی درباره بهداشت در عرفات نیز تاکید کرد: تعداد محدودی سرویس بهداشتی در کنار چادرهای مجموعه ها وجود دارد اما به دلیل تکثر جمعیت توصیه می شود که زائران ضمن آگاهی به این مهم توجه داشته و رعایت حال یکدیگر را کنند و نظافت و بهداشت را نیز داشته باشند.
مسئول محور عرفات در حج تمتع به برخی محدودیت ها مانند تنگی جا در عرفات و منا اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه سرزمین عرفات و منا از نظر شرعی محدود است و ضمنا خیل عظیم زائران از اقصی نقاط جهان حضور می یابند، بنابراین امکان گسترش این محدوده جغرافیایی وجود ندارد و بر همین اساس میانگین متراژ حجاح نیز محدود است.
رضایی افزود: با توجه به محدودیت مکان زائران عزیز نیز باید توجه به این موضوعات داشته باشند و با سعه صدر به برگزاری اعمال و مناسک خود بپردازند.
وی تصریح کرد: اسکان در عرفات به صورت مجموعه ای و در منا به صورت کاروانی است تا زائرین عزیز از برنامه های فرهنگی برنامه ریزی شده و فضای معنوی نهایت استفاده را ببرند.

انتهای پیام/

کد خبر: 965805

وب گردی

وب گردی