آیین اختتامیه جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش نواحی

آیین اختتامیه «بخش نواحی» دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، جمعه شب دوم شهریورماه با معرفی برگزیدگان در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی دوازدهمین جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان؛ مراسم اختتامیه‌ این دوره از جشنواره با حضور سید محمد مجتبی حسینی معاون اموری هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی، محمدرضا درویشی،حسین علیزاده، علی اکبر شکارچی، داریوش پیرنیاکان، حمیدرضا اردلان، آلما جوقی، محمد خوشرو، علیرضا سلیمانی، علی ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و هیأت دواران در بخش های مختلف و دبیر جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائتی از آیات قرآن مجید، نماهنگی از روند برگزاری بخش نواحی دوازدهمین جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان پخش شد.

سپس سیدعباس سجادی در مقام مجری این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و ضمن خوشامدگویی به هنرمندان و شرکت‌کنندگان این دوره از جشنواره، از هومان اسعدی دبیر جشنواره برای ایراد سخنرانی دعوت کرد.

اسعدی ضمن تبریک به هنرمندان موسیقی به‌واسطه‌ی برگزاری جشنواره‌ی جوان گفت: امسال دوازدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش نواحی برگزار شد و در ادامه بخش های کلاسیک و موسیقی دستگاهی برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: امسال بیش از 1600 اثر به دبیرخانه ارسال شد که بیش از 600 اثر مربوط به موسیقی نواحی بوده و در نهایت بیش از 600 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد. 300 اثر از موسیقی نواحی بود. امشب شاهد اسامی 150 برگزیده در این بخش خواهیم بود. نیمی از این جشنواره نواحی و نیمی دیگر مربوط به موسیقی دستگاهی و کلاسیک است. می دانیم تعداد شرکت کنندگان بیشتر از این باید باشد. امیدواریم در آینده شاهد حضور آنها باشیم.

اسعدی همچنین گفت: در این 4 دوره که موسیقی نواحی اضافه شده است هرسال شاهد ارتقای کیفی و کمی بودیم. وضعیت موسیقی نواحی در ایران وضعیتی خاص است، کمتر کشوری وجود دارد که از نظر تنوع قوام و فرهنگ مانند ایران باشد. امشب شاهد بخش هایی از این تنوع و تکثر هستیم. این بسیار امیدوار کننده است که شرکت کنندگانی از طیف های سنتی داریم که علاوه بر مشکلات به فعالیت خود ادامه داده و استمرار این فرهنگ به وضوح دیده می شود.

دبیر دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان اضافه کرد: موسیقی که هویت ایران را می سازد و این تنوع نتیجه جهان بینی است. استمرار این چند دوره اثرات مثبتی داشته و توانسته است تا حد زیادی انگیزه ای برای جوانان و نوجوانان باشد تا حضور در صحنه داشته و فرهنگ نیاکان خود را زنده کنند.

او در پایان تاکید کرد: ضمن تشکر ویژه از شرکت کنندگان و تبریک به برگزیدگان اگرچه این جشنواره ظاهرا ماهیتی رقابتی دارد اما اول یا دوم شدن مسئله اصلی نبوده و حضور پررنگ یک منطقه است که باعث ایجاد هویتی جمعی می شود. هر اقلیمی نماینده ای دارد و نمایندگی به بهترین وجه انجام می شود. محدودیت های مالی جشنواره باعث این رتبه بندی شده چون در غیر اینصورت به نظر ما هر 600 نفر برگزیده هستند.

سپس برخی شرکت کنندگان موسیقی نواحی که گلچینی از موسیقی اقوام ایرانی را در بر می گرفتند به روی صحنه حاضر و اجرای بی نظیری را به نمایش گذاشتندکه با تشویق بی پایان حضار روبه‌رو شدند.

در بخش بعدی آیین اختتامیه این جشنواره به دعوت مجری برنامه محمدرضا درویشی برای سخنرانی به روی سن خوانده شد، او طی سخنانی کوتاه گفت: جشنواره ملی موسیقی جوان امروز بی تردید بزرگترین رویداد هنری کشور است. آنچه موسیقی نواحی می نامیم زیربنای کل موسیقی این سرزمین است.

او ادامه داد: موسیقی دستگاهی که به آن موسیقی رسمی و ملی می گویند با زبان فرق می کند، موسیقی ملی شامل موسیقی همه اقوام ایران است. موسیقی نواحی اساس موسیقی کشور است که هر قسمت آن قدمتی چند صد یا چند هزارساله دارد. این موسیقی است که باید از آن حمایت و مراقبت کرد، من از مسئولان و نهادهایی که در زنده نگاه داشتن این جشن فرهنگ ایران دخیل بوده اند کمال تشکر را دارم. باور کردم که تا وقتی عشق و عرق به ایران وجود دارد این فرهنگ علیرغم خواست کسانی که به دنبال نابودی آن هستند، زنده می ماند.

سپس گروه دیگری از جوانان و نوجوانان هنرمند شرکت کننده در جشنواره برای اجرا روی صحنه آمدند که در این بین اجرای پارسا باجلاوند 5 ساله با تشویق و استقبال حاضران در تالار وحدت روبه‌رو شد.

با پایان اجراهای شور انگیز این هنرمندان، سیدمحمد مجتبی حسینی با دعوت مجری به روی صحنه آمد و در سخنانی گفت: اگر زبان را ظرفیت برقراری ارتباط به‌وسیله نشانه ها بدانیم، بیان، پیدا و روشن سخن گفتن است. یعنی گفتن به آدابی و ترتیبی به شیوه و منشی می پندارم که همانگونه که اشعار حافظ و سعدی و مولانا بیان ممتازی از زبان فارسی است، نغمه های برگذشته از قرن ها که هنوز و همچنان در زندگی اقوام و شهروندان جای جای کشور عزیزمان جاری هستند و با شنیدنشان یاد و خاطره ای از تاریخ جعفرافیایی در خاطر ما جان می گیرد همان بیان بلیغ است که معنا را روشن می کند و جان می بخشد. بنابراین ما می توانیم در بیان نغمه ها خود را ببینیم. خودی خالص و بی نقاب، از این روست که می گویند برای دانستن و شناخت حال می توان به اثر هنری نگریست.

او ادامه داد: هر چه آثار هنری پخته تر و سخته تر باشند به مخاطبان از قوام فرهنگ خبر می دهند و اگر آثار لرزان باشند یا سست و خدای ناکرده یک بار مصرف، همان تصویر را ارائه می کنند. چنین است که کارشناسان و خبرگان موسیقی بر این باورند که باید برای موسیقی ارزشمند، برنامه ها داشت و کارها کرد، چرا که بازتاب تصویری از ماست.

حسینی همچنین گفت: جشنواره موسیقی جوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای هنری است، مهم است چون نشانه فرداست (همه کارها کار امروز است جز آنچه برای نوجوانان و جوانان) و چون خبر از آینده می دهد اما ملتی آینده ای بشکوه و فرازمند خواهند داشت که ره توشه و سرمایه از گذشته بگیرند. امشب که مراسم پایانی بخش موسیقی نواحی از جشنواره موسیقی جوان است می بینیم که چطور و با چه ظرافتی، طرایف موسیقی نواحی ایران را نوجوانان و جوانان اجرا می کنند. آنچه امروز می بینیم بی تردید حاصل شوق این عزیزان، اهتمام خانواده ها، دلسوزی مربیان و نیز همین جشنواره است که با تدبیر هومان اسعدی عزیز موسیقی دان نامدار و به دستیاری 90 داور کم نظیر دوازده دوره را پشت سر گذاشته است.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: جشنواره موسیقی جوان به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای هنری کشور با قوت تمام ادامه خواهد یافت و با پایان جشنواره دوازدهم، کار جشنواره سیزدهم آغاز خواهد شد. امیدوارم در دوره های آتی بخش های نظری نظیر کارگاه هایی برای شناخت بیشتر سنت ها برای جوانان عزیز شرکت کننده و فرصت آموختن از محضر استادان طراز اول کشور فراهم شود و بتوانیم گام هایمان را استوارتر برداریم.

آیین اختتامیه بخش نواحی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، با دعوت از مسئولان، استادان و هیأت داوران حاضر در تالار وحدت به روی صحنه برای معرفی برگزیدگان پایان یافت.

انتهای پیام/

کد خبر: 966446

وب گردی

وب گردی