بیش از 50 درصد از اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان فاقد پروانه صلاحیت حرفه ای هستند

مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تا خرداد ماه امسال جمعا ۴۸۴ هزار و ۷۶۹ نفر عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان‌ هستند که از این تعداد ۲۳۴ هزار و ۷۱ نفر یعنی کمتر از نصف آن‌ها دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی هستند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، منوچهر شیبانی اصل، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی و رئیس دستگاه نظارت هشتمین دوره انتخابات هیات مدیره‌های سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها در نشستی خبری در ارتباط با نحوه برگزاری این انتخابات گفت: ثبت نام انتخابات هیات مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان استان‌ها از ۲۹ خرداد ماه سال جاری یعنی چهار ماه قبل از اتمام زمان تصدی مسئولیت دوره جاری شروع شده و در حال حاضر بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات های اجرایی و دستگاه های نظارتی استان در حال انجام است.

او ادامه داد: در هفته‌های آینده فهرست داوطلبان حائز شرایط و صلاحیت در هر استان آگهی خواهد شد.

شیبانی اصل درباره تعداد داوطلبان گفت: تا خرداد ماه امسال جمعا ۴۸۴ هزار و ۷۶۹ نفر عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان‌ها در رشته‌های معماری، عمران، برق، مکانیک، ترافیک، نقشه‌برداری و شهرسازی هستند که از این تعداد ۲۳۴ هزار و ۷۱ نفر یعنی کمتر از نصف آن‌ها دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی یا پروانه صلاحیت حرفه‌ای هستند.

منوچهر شیبانی‌اصل 2 روز پس از مصاحبه مطبوعاتی احمد خرم رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران که گفته بود بخشنامه آئین‌نامه کنترل ساختمان که وزیر راه و شهرسازی آن را ابلاغ کرده به زودی از سوی دولت لغو خواهد شد، امروز در جمع خبرنگاران با یک متن از پیش تعیین شده و در قالب یک جوابیه بلندبالا در دفاع از این اظهارات برآمده و برخی تخلفات این سازمان را برشمرد.

شیبانی در پاسخ به این سؤال که چرا دو روز بعد از اظهار نظر رئیس سازمان نظام مهندسی تهران این مطالب عنوان می‌شود و چرا در این دو سال گذشته که به این سمت منصوب شده‌اید در این خصوص، اظهارنظر نکرده‌اید، گفت: هر بار که در جلسات بحث تخلف و یا اختلاس و فساد مطرح می‌شود مدام گفته می‌شد که فعلا این مطالب بازگو و رسانه‌ای نشود.

در رابطه با لغو پروانه اشتغال به کار رئیس سازمان نظام مهندسی تهران با احتمالات نباید صحبت کرد

مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات احمد خرم رئیس سازمان مهندسی استان تهران مبنی بر دخالت وزارت راه و شهرسازی در امور داخلی سازمان و اینکه بخشنامه وزیر راه و شهرسازی در خصوص آئین‌نامه کنترل ساختمان به زودی از سوی دولت لغو خواهد شد، آیا پروانه اشتغال به کار رئیس جدید سازمان نظام مهندسی ابطال خواهد شد یا خیر،‌گفت:‌بنده ترجیح می‌دهم با احتمالات صحبت نکنم اما باید بگویم که تا کنون چنین چیزی مطرح نشده است.

شیبانی اصل با اشاره به تعلیق رئیس سابق نظام مهندسی ساختمان استان تهران،‌گفت: این اقدام وزیر به دلیل عدم توجه به ابلاغیه‌های وزیر راه و شهرسازی بوده که یک ابلاغیه هم نبوده است. رئیس قبلی به دلیل عدم توجه به 30 ابلاغیه و اطلاعیه وزیر راه و شهرسازی در 12 موضوع تعلیق شد.

نهادی که مراقب چک‌های خود نیست، چگونه می‌تواند نهادی برای کنترل ساختمان تلقی شود

شیبانی‌اصل با تاکید بر اینکه نهادی که (سازمان نظام مهندسی استان تهران) مراقب چک‌های خود نیست، چگونه می‌تواند نهادی برای کنترل ساختمان تلقی شود گفت:در جلسه ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم اعلام کرد که به موضوع تخلف مالی نظام مهندسی ساختمان تهران وارد شده و امروز یا فردا در این رابطه دستورات لازم در خصوص تخلفات و فساد در این سازمان را ابلاغ می‌کند.

او با اشاره به اینکه آئین نامه کنترل ساختمان کماکان در دستور کار دولت است ادامه داد: اینکه گفته می شود این آییننامه بدون مطالعه تدوین شده است صحت ندارد چرا که این آییننامه در هفت عنوان آسیب شناسی شده است.

خرم دو روز پیش گفته بود که طرح جامع مسکن و آیین‌نامه کنترل ساختمان بدون مطالعه تدوین شده است.

مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد:بسیاری از کشورها دارای قوائد و قوانین کنترل ساختمان هستند و حتی در یک کشوری در آفریقا در سال ۲۰۱۲ ویراییش دوم آن انجام شده است؛ اما در ایران با سابقه بالای ساخت و ساز و مهندسی پنج هزار ساله عده ای مخالف آییننامه کنترل ساختمان هستند و اظهارنظرهای آنها با واقعیت فاصله دارد.

شیبانی با بیان اینکه در کجای دنیا کارفرما یا مالک با مهنس ناظری که انتخاب نکرده قرارداد می بندد گفت: مهندس ناظر نباید توسط سازمان نظام مهندسی انتخاب شود.

همچنین ادامه داد:اینکه ادعا می شود اختلاس ۷،۶ میلیارد تومانی از داخل نظام مهندسی تهران کشف شده صحت ندارد؛ بنابراین اگر وزارت راه و شهرسازی این موضوع را پیگیری نمی کرد شاید مبلغ اختلاس اضافه تر می شد.

شیبانی با بیان این‌که این برداشت غیرقانونی بلافاصله به مراجع ذی‌صلاح گزارش شد و از ادامه آن جلوگیری به عمل آید، اظهار کرد:‌ برخی ادعا می‌کنند این تخلف را به صورت داخلی کشف کرده‌اند که خلاف واقع است. اگر وزارت راه و شهرسازی مداخله نمی‌کرد چه بسا این روند همچنان ادامه داشت.

او با اشاره به این موضوع که این 7.6 میلیارد تومان به حساب 2 نفر واریز شده بود، ادامه داد: دوره برداشت حدود 25 روز و در قالب 14 فقره چک صورت گرفته است. این چک‌ها دو امضا داشته که ظاهرا یکی از چک‌ها با یک امضا پرداخت شده است.

شیبانی اصل به اظهارات رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران در خصوص تخلف مالی توسط کارکنان اشاره کرده و افزود: این‌که گفته شده تخلف مالی در حد کارکنان بوده، واقعیت ندارد. مگر می‌شود رئیس نظام مهندسی یا خزانه‌دار سازمان از این موضوع بی‌خبر باشد.

او تاکید کرد:‌ بر اساس اعلام سازمان نظام مهندسی استان تهران در 5 ماه اول امسال خزانه دار 100 میلیون تومان و رئیس سازمان 70 میلیون تومان دریافتی داشته اند. همچنین سال قبل خزانه‌دار سازمان نظام مهندسی 110 میلیون تومان و رئیس وقت 230 میلیون تومان دریافتی داشته‌اند.

شیبانی در ادامه گفت: این مسئله را بررسی می‌کنیم که این مبالغ در قالب چه عنوانی پرداخت شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 967796

وب گردی

وب گردی