مغزهای میلیون دلاری/ واکنش نخبگان به شیوه برگزاری کنکور چیست؟

خیلی از نخبه های ایران قصد دارند برای ادامه تحصیل از کشور خارج شوند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، هستند کسانی در ایران که با علاقه شدیدی که به درس و علم دارند به نخبه‌ای واقعی تبدیل می شوند؛ اما تعداد این افراد در کشور زیاد نیست.

خیلی از دانش آموزان با تلاش و پشتکار و هوش خدادادی با شرکت در المپیاد های علمی کشوری و جهانی مدال های خوشرنگ کسب کرده و نام نخبه را به خود اختصاص می دهند.

خیلی از این دانش آموزان پس از کسب نتایج برتر طی فرآیندی برای ادامه تحصیل با این امید از کشور خارج می شوند؛ اما دیگر به ایران بازنخواهند گشت.

نخبه های ایران معتقدند که مسئولان کشور توجه و نگاه خاصی به آنها ندارند و با کمک همین غفلت، کشورهای خارجی برای ضربه زدن به ایران نخبه های ایرانی را جذب می‌کنند.

براساس گفته محققان و مسئولان المپیاد هر دانش آموز نخبه که برای ادامه تحصیل و زندگی به خارج از کشور می رود یک میلیون دلار به ایران خسارت وارد می شود.

باید دید مسئولان آموزشی کشور در ادامه و سال های آینده برای پرورش و توسعه علم و نخبه ها چه کاری انجام می دهند.

در این گزارش با تعدای از نخبه های کشور صحبت کردیم که ماحصل آن به شرح ذیل است: رتبه های 1 تا 100 کنکور دانش آموز نخبه هستند.

دارنده مدال طلا شیمی: شیوه کنکور باید تغییر کند/صنعت دارو را متحول می کنم

علیرضا دانشور، دارنده مدال طلای المپیاد علمی کشوری گفت: دلیل اصلی اینکه المپیاد را انتخاب کرده‌ام این بود تا درسی که دوست داشتم را دنبال کنم، به همین خاطر رشته شیمی را انتخاب کردم.

وی افزود: المپیادی‌ها در مباحث علمی با کسانی که در کنکور شرکت می کنند متفاوت هستند. چون ما برای رسیدن به هدفمان تلاش مستمرتری داریم و مباحث علمی بسیار سنگین‌تری را دنبال می کنیم.

دانشور ادامه داد: امیدوارم بتوانم صنعت دارو را متحول کنم تا بیماران سرطانی بهبودی خودشان را به‌دست آورند.

دارنده مدال طلا کشوری اظهار داشت: شرکت در المپیاد های علمی باعث می شود تا در کشور تعداد نخبه ها افزایش یابد. اگر از ایران بروم به احتمال خیلی زیاد مجددا بازخواهم گشت. برای اینکه می خواهم از امکانات دانشگاه های مطرح جهان استفاده کنم تا به کشورم خدمت کنم. در حال حاضر با دانشگاه بیریتیش کلمبیا و چند دانشگاه در انگلستان و امریکا مکاتباتی را انجام داده ام.

کنکور تا سطحی می تواند خوب باشد؛ اما این مدل کنکور صنعتی شده و باید به این موضوع رسیدگی شود؛ اما کنکور روش بدی برای سنجش دانش آموزان نیست.

دارنده مدال نقره شیمی: به دانشگاهی در آلمان می روم/ کنکور فضای رقابتی دارد

محمد رضا طغیانی دارنده مدال نقره شیمی کشوری گفت: هدفم پزشکی است؛ چون بازار کار رشته های دیگر خوب نیست قصد دارم پزشکی بخوانم و هدفم این است تا پزشک موفقی در آینده شوم.

وی افزود: موافق حذف کنکور نیستم چون باید فضا برای رقابت برای همه داوطلبان وجود داشته باشد. یکسری المپیادی ها بدون کنکور به دانشگاه می روند و بقیه باید به رقابت بپردازند و کاری به نحوه برگزاری کنکور ندارم.

طغیانی ادامه داد: فعلا برنامه‌ای برای رفتن از ایران ندارم و شاید در آینده تصمیم بگیرم. فعلا جایی هم پذیرش نشدم و اگر شرایط مهیا شود به دانشگاهی در آلمان خواهم رفت.البته پس از پایان دوران تحصیلم به ایران بازخواهم گشت.

دارنده مدال طلای شیمی: در ایران برنامه ای برای نخبه ها وجود ندارد/ روش جایگزین مناسبی برای حذف کنکور وجود ندارد

نگار احمدی دارنده مدال طلای شیمی کشوری گفت: بسیار به پژوهش در ایران علاقه مند هستم و امیدوارم از این علمی که دارم به درستی استفاده کنم.

وی افزود: به عنوان نخبه برنامه ای برای ما وجود ندارد که آن را انجام بدهیم و طبیعتا هرکسی بخواهد فعالیت ویژه ای داشته باشد باید برای ارتقای سطح علمی خود به خارج از کشور برود. متاسفانه در ایران امکانات لازم را نداریم.

احمدی اظهار داشت: هنوز تصمیمی برای رفتن نگرفتم؛ اما جزو برنامه هایم هست و احتمال دارد در آمریکا پذیرش شوم.

دارنده مدال طلای شیمی ادامه داد: روش جایگزین مناسبی برای حذف کنکور وجود ندارد و قطعا با توجه به این موضوع حذف کنکور روش خوبی نیست.

دارنده مدال نقره فیزیک: احتمال دارد از ایران بروم/ نظری در مورد حذف کنکور ندارم

محمد سراج قاسمی دارنده مدال نقره فیزیک گفت: دوست دارم فیزیک بخوانم و احتمال دارد که از کشور برای ادامه تحصیل بروم. اصلا برنامه ای ندارم و دغدغه خاصی هم وجود ندارد. شاید اگر شرایط مهیا شود و از ایران رفتم دیگر بازنگردم.

وی افزود: به احتمال زیاد به دانشگاه صنعتی شریف بروم و درسم را تکمیل کنم.

سراج ادامه داد: نظری در مورد حذف یا برقراری کنکور ندارم.

دارنده مدال طلا و نقره فیزیک: موافق حذف کنکور هستم/ دوست دارم به دانشگاه استنفورد بروم

امیرحسین بریری دارنده مدال طلای کشوری و نقره جهانی گفت: در حال حاضر در مقطع کارشناسی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف درس می خوانم و دوست دارم در مجاور هم رشته فیزیک را ادامه دهم. در ادامه هم قصد دارم برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس به کشور آمریکا یا کانادا بروم. دوست دارم در دانشگاه ام آی تی یا استنفورد ادامه تحصیل بدهم.

وی افزود: مسئولان کشور بهتر است بیشتر به نخبه ها اهمیت بدهند و امکانات خوبی دراختیارشان قرار دهند. دوست دارم پس از بازگشت به کشورم در ایران از تجربیاتم استفاده کنم .

بریری ادامه داد: موافق حذف کنکور هستم و باید به درس های اختصاصی توجه شود تا در یک آزمون غربال نشوند و دانشجویان از پایه قوی باشند.

دارنده مدال طلا فیزیک: شرایط مهیا شود از ایران می روم/ کنکور باید حذف شود

البرز امیری فر دارنده طلای فیزیک کشوری گفت: برنامه خاصی برای آینده ام ندارم و هنوز دانشگاه خود را انتخاب نکرده ام. به احتمال زیاد با توصیه هایی که به من شده به دانشگاه صنعتی و شریف می روم.

وی افزود: صددرصد موافق حذف کنکور هستم.

امیری فر ادامه داد: اصلا برنامه ای برای آینده ندارم و دوست دارم اگر شرایط مهیا شد در دانشگاه های خارجی ادامه تحصیل بدهم.

خبرنگار: صفر حسن زاده

انتهای پیام/

کد خبر: 977614

وب گردی

وب گردی