ماجرای جغد تنهای میدان مشق/صحنه‌های جنگ مار و لک لک که دیگر تهرانی‌ها نمی‌بینند

یک فعال حوزه میراث فرهنگی به همزیستی حیوانات با انسانها در دوران تهران قدیم و باورهای مردم پرداخت و گفت: تهران قدیم روایات و تاریخ شفاهی بی‌نظیری دارد که در دانشگاهها فقط به صورت نظریه به آن پرداخته شده است.

به گزارش ایسکانیوز، ​مهدی یساولی با اشاره به اینکه قبل از "جعفرشهری" مفهوم تهران قدیم در دانشگاهها در حدود نظریه مطرح بود،گفت: ولی به همت "جعفر شهری" و "مرتضی احمدی" تاریخ شفاهی تهران قدیم پررنگ تر شد.

مدیر روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک ادامه داد: مرحوم مرتضی احمدی در کتاب (من و زندگی) به ناگفته‌های تهران قدیم از جمله بیماری کچلی در تهران پرداخته است.

یساولی گفت: مرحوم احمدی فقط یک بازیگر تئاتر و سینما نبود، افزود:‌ او یک تاریخ نگار تهران بود.

وی به آخرین دیدار خود با مرتضی احمدی قبل از فوت او پرداخت و گفت: او کسی بود که خاطرات ویژه ای از صحنه‌های تهران قدیم با تشریح جزئیات آن داشت که امروزه دیگر تهرانی‌ها چنین صحنه‌های را نمی‌توانند رویت کنند که یکی از این صحنه‌ها - جنگ مار و لک لک بود.

یساولی در توضیح بیشتر درباره جنگ مار و لک لک گفت: مرتضی احمدی چنین جنگی را در حرم عبدالعظیم حسنی دیده بود، و چون لک لک به گوشت مار علاقه دارد طی جنگی که با مار می‌کند و در نهایت با ضربه به سر مار و بلند کردن مار و پرتاب آن به زمین - بر این جنگ پیروز می‌شود.

وی همچنین به پرواز و وجود جغد در تهران نیز پرداخت و گفت: در تهران قدیم - مردم و به خصوص زن ها این رسم را داشتند که به محض مشاهده جغد، آیینه می‌آوردند تا تصویر جغد بر آب منعکس شود و شومی جغد که معتقد به آن بودند به جغد برگردد، رسوماتی که دیگر در تهران مشاهده نمی‌شود زیرا جغد در تهران بسیار کم شده است کما اینکه هنوز یک جغد در محوطه میدان مشق زندگی و پرواز می‌کند.

تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 990924

وب گردی

وب گردی