واکاوی نقش زنان در 40 سالگی  انقلاب

رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: زنان در دوران انقلاب و پس از آن دستاوردهای خوبی در بخش های مختلف داشته اند؛ از این رو، نقش آنان در چهار دهه انقلاب مورد بازخوانی و واکاوی قرار می گیرد.

به گزارش ایسکانیوز،مینو اصلانی افزود: در چهارمین دهه از انقلاب اسلامی چون این انقلاب هویت بخش زن بود و زنان به جایگاه و شأنیت خود رسیدند، ضرورت دارد نقش آنان در چهار دهه انقلاب مورد بازخوانی و واکاوی قرار گیرد تا بتوانیم از وضعیت موجود زنان هم مطلع شویم.
وی تصریح کرد: به همین دلیل از ابتدای سال ویژه برنامه هایی برای معرفی جایگاه زن و اینکه زنان در این 40 سال چه پیشرفت هایی داشته و چه الگوهایی را ارائه داده اند، برنامه ریزی شده، البته همه می دانند که جایگاه زنان در این دوران بسیار رشد داشته است.
اصلانی ادامه داد: دوران 40 ساله انقلاب اسلامی در واقع منشا حرکت و تحول در زمینه توجه به خانواده و شأنیت و کرامت زن بوده است، بانوان باید قدر این جایگاه را بدانند و در جهت ارتقای آن تلاش های بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: امروز در سراسر دنیا شاهد شکل گیری حرکت هایی با رویکرد خانواده محور هستیم؛ بنابراین یکی از برنامه هایی که در سالگرد چهلمین سال انقلاب شروع شد، شنبه های انقلاب بود که یکی از آنها به زنان اختصاص داده شد. نتیجه های خوبی از این برنامه به دست آمد چون آمار رشد یافته در حوزه زنان زیاد بوده اما شاید به آن خیلی توجه نداشته ایم.
اصلانی ادامه داد: به عنوان نمونه قبل از انقلاب تعداد نویسندگان زن به اندازه انگشتان یک دست هم نمی رسید اما اکنون 12 هزار نویسنده زن در سطح بسیار عالی، تراز ملی و بین المللی فعالیت دارند.
به گفته وی، واکاوی و بازخوانی نقش زنان در چهار دهه انقلاب می تواند به تاثیرگذاری این نقش کمک کند که امیدواریم در این دوره با برگزاری نشست های تخصصی این موضوع محقق شود.
به گزارش ایرنا، پیش از این دستاوردهای 40 ساله انقلاب در حوزه زنان و خانواده، توسط کمیته زن و خانواده کمیته مردمی پاسداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی منتشر شد که نشان از رشد و توسعه همه جانبه بانوان در عرصه های علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد. به طوری که به عنوان نمونه در سال 1357 تنها 35 درصد زنان کشور باسواد بودند اما امروز نزدیک به 90 درصد آنان باسواد هستند.
همچنین تعداد دانش آموزان دختر از 2 میلیون و 777 هزار و 724 نفر در سال 1355 به 6 میلیون و 956 هزار و 34 نفر در سال 1396 رسیده و تعداد دانش آموختگان دانشگاهی زن از 6 درصد در سال 1355 به 44 درصد در زمان حاضر افزایش یافته است. تعداد طلاب زن از چند ده نفر در قبل از انقلاب به 80 هزار طلبه و 40 هزار دانش آموخته رسیده است، پیش از انقلاب تنها 6،13 درصد اساتید دانشگاه ها زن بودند اما امروز زنان 20 درصد اساتید دانشگاه ها را شامل می شوند، امروز هفت هزار نفر از استادان دانشگاه ها و 2 هزار و 700 نفر از استادان حوزه علمیه، زن هستند.
کل مدال های جهانی ورزشی بانوان در سال 1357 نیز پنج مورد و طی 40 سال پس از انقلاب به 160 مورد رسیده است. نهاد ورزشی بانوان پس از انقلاب اسلامی تاسیس شد و تعداد بسیار ناچیزی ورزشکار حرفه ای زن به 540 هزار نفر رسید. پس از انقلاب بزرگترین تشکل مردمی زنان با 9 میلیون نفر عضو و 16 هزار پایگاه بسیج زنان ایران است، همچنین هفت هزار شهید و 5 هزار جانباز زن، نماد مقاومت و نقش آفرینی ممتاز زنان در انقلاب و دفاع مقدس است. مشارکت فعال 23 هزار امدادگر و 2 هزار و 300 پزشک زن در جبهه های دفاع مایه افتخار و نماد مقاومت جامعه زنان است.
پزشکان عمومی زن با رشد 16 برابری از سه هزار و 500 نفر در سال 1355 به 60 هزار نفر در سال 1395 رسیده است. بانوان پزشک متخصص در سال 1395 از 597 نفر به 30 هزار نفر رسید. افزایش تعداد نشریات ویژه بانوان به 45 عنوان در سال 96، وجود 6 میلیون نفر از زنان به عنوان مخاطبان 11 هزار موسسه قرآنی کشور و افزایش تعداد شاغلان آموزش و پرورش زنان به 532 هزار نفر رسیده است.
ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 991919

وب گردی

وب گردی