مردم سالاری دینی فقط به معنای آمدن مردم پای صندوق های رای نیست

حجت الاسلام پناهیان گفت: مردم سالاری دینی فقط به معنای آمدن مردم پای صندوق های رای نیست بلکه به معنی حضور جدی مردم در اداره جامعه است. اداره کشور نباید به هیچ نهادی واگذار شود بلکه باید به دست خود مردم باشد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ اولین روز هفدهمین دوره آموزشی تشکیلاتی جهاد اکبر که در مشهد مقدس برگزار شد، حجت الاسلام علیرضا پناهیان در این مراسم گفت: اگر کسی مومن و حزب الهی شد نباید احساس کند که در یک نقطه امنی در جایگاه معنوی قرار گرفته است و در جامعه هم در آن نقطه امن وجود دارد و انتظار احترام از مردم جامعه را داشته باشد.


وی افزود: در تشکیلات مردمی فراز و فرود هست و در هر زمانی مسئولیت بر عهده شخصی گذاشته می شود.ما ممکن است در تشکیلات همیشه انتصاب شویم و انتخاب نشویم، بلکه افراد باید براساس توانایی خود انتخاب شوند و کرامت این است که اگر کسی در زمینه ای شایسته تر و توانا تر است او را انتخاب کرده و به او کمک کنیم. مثلا گاهی لازم است برخی مسئولیت ها را به افرادی که مهارت ویژه دارند سپرده تا خود نیز درکنار انها رشد کنیم. گفت و گو با برادران دینی باعث تقویت دین و اصلاح تفکر می شود.


وی در باب اهمیت کار تشکیلاتی تشریح کرد : مومنین وقتی در فضای تشکیلاتی قرار میگیرند ازنظر تربیتی و اجتماعی و رشد معرفتی بهره هایی میبرند که در فضاهای دیگر بدست نمی اید؛ حتی در جایی مانند مسجد نیز امام جماعت باید مردم را تشکیلاتی اداره کند. زمانی رسول خدا برای اداره کردن شهرمدینه همه مردم را در مسجد جمع کرده و به گروه های ده نفره تقسیم کرده و برایشان رهبر منصوب کرده تا بدینوسیله مردم مستقیما با شورای ده نفره اصلی مرتبط باشند، یعنی از ابتدا پیامبر مردم را به صورت تشکیلاتی اداره می‌کردند.


حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: اگر اعضای هیئت علمی دانشگاه ها هم ثبات دائمی نداشتند و مثل فضای تشکیلات متغیر بودند رشد بهتری در فضای تشکیلات رخ میداد، اگر برخی سازمان های کشور به جای ساختار اداری و استخدامی ،ساختاری تشکیلاتی داشت، زمینه رشد مضاعف افراد فراهم می شود. باید انقلاب در ساختارهای کشور وارد شود و آنها را تغییر دهد.

پناهیان بیان کرد: تظاهرات مردم فرانسه به خاطر نظام سرمایه داری است نه به خاطر مشکلات اقتصادی آنها راهی که برای تامین منافع دارند با نظام سرمایه داری طاغوت صفت و با برده کشی کارگران است.حرف ما این است همه ملت ها آزاد باشند و همه ی انسان ها به استقلال برسند و باهم تعامل کنند تا مشکلات حل شود.

وی اظهار کرد: اصل44 قانون اساسی حرکت به سمت اسقلال است که هنوز در جامعه ی ما کاملا اجرا نشده است. استقلال انسان ها و جمع ها و ملت ها در کنار هم باعث اجرای بهتر امور در جوامع می شود که تا الان این مدل اجرا نشده است و فقط مدل کارمندی و اداری و حقوق گیری اجرا شده است که احساس مسئولیت را از افراد می گیرد و درجهت آن رانت،فسادمالی و ... هم به وجود می آید.

وی ادامه داد : اولین قدم تشکل سیاسی برای پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی کشور، تلاش برای کم کردن تاثیر دولت در امور جامعه است. دولت در جامعه نباید همه کاره باشد. صنعت و تجارت و کشاورزی و مسکن از نظر امام خمینی باید خصوصی باشد نه دولتی.حتی امام می گفتند نان هم باید در بخش خصوصی باشد. امام می فرمودند کار مردم را دست کارمند ندهید. برای مطالبه گری باید علاوه بر انتقاد بر عملکرد دولت این را بگوییم که دایره ی دخالت دولت در اداره جامعه کم شود و دولت داوری و مواظبت از عملکرد مردم را داشته باشد تا قوانین به خوبی در جامعه اجرا شود ولی کارهای اصلی دست بخشهای خصوصی و خود مردم باشد.

حجت الاسلام پناهیان عنوان کرد: در آغاز 40 سالگی انقلاب به این تجربه می رسیم که راه نظام سرمایه داری که غرب طی کرده و چنانچه ساختار آن در کشور ما هم دیده می شود بسیار غلط و رانت خیز است.

وی تشریح کرد:مردم سالاری دینی فقط به معنای آمدن مردم پای صندوق های رای نیست بلکه به معنی حضور جدی مردم در اداره جامعه است. اداره کشور نباید به هیچ نهادی واگذار شود بلکه باید به دست خود مردم باشد به عنوان مثال اگر اداره آموزش و پرورش بر عهده مردم گذاشته شود و حمایت و نظارت بر عهده دولت باشد اوضاع آموزش کشور بهبود پیدا می کند. دانشجویان باید چشم اندازی و آینده نگری کنند و جامعه باید بالاتر از شیوه امروزی اداره شود. اینکه چند مسئول خوب به جای این مسئولین بیایند تاثیرگذاری زیادی ندارد. باید ساختار نظام دولت سالاری تغییر کند و کشور به صورت مردمی اداره شود و کارها به دست ارکان خصوصی سپرده شود.

برهمین اساس وی تاکید کرد: اگر بنا به این باشد که برای رسیدن به منافع خود طرح نداشته باشیم غیر انقلابیون بدون واقع بینی و بدون روش صحیح با شعارهای غلط می توانند عوام فریبی کنند و نظر مردم را به سمت خود جلب کنند.ما باید مردم را بیدار کنیم. دانشجویان باید مثل معلمان در سراسر کشور برای مردم روشنگری کنند و سبک درست زندگی را برای مردم تببین کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 995094

وب گردی

وب گردی