افزایش ۳ برابری مقالات نمایه شده دانشگاه در اسکوپوس

معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی گفت: بر اساس داده‌های پژوهشی، تعداد مقاله‌های نمایه شده دانشگاه در اسکوپوس از ۵۲۴ مقاله در سال ۱۳۸۷ به ۱۶۸۸ مقاله در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران(ایسکانیوز)؛ بابک شکری درباره عملکرد معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی و مدیریت‌های تابعه آن را در سال ۱۳۹۹ گفت: ایجاد شورای راهبری ارتباط با صنعت و جامعه در دانشگاه، و ایجاد پنج کارگروه ذیل آن، تدوین و تصویب دستورالعمل پایش طرح‌های ارتباط با صنعت دانشگاه شهید بهشتی، پیشنهاد تغییر شیوه امتیازدهی برخی از موارد بخش پژوهشی آئین‌نامه‌های ترفیع و ارتقا و اعتبار ویژه پژوهشی، تدوین و تصویب دستورالعمل تأسیس و راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی، تدوین و تصویب آئین‌نامه بازاریابی طرح‌های ارتباط با صنعت و جامعه و ایجاد بستر نرم‌افزاری جهت تسهیل فرایند کارآموزی دانشجویان و ارتباط آنها با صنعت و انجام پروژه‌های عملی دروس از جمله اقدامات مدیریت همکاری‌های پژوهشی و ارتباط با صنعت و جامعه معاونت پژوهشی و فناوری است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، از «تأسیس مرکز تحقیقاتی مشترک در زمینه ذخیره‌سازی انرژی»، «تدوین اطلس توانمندی‌های اعضای هیأت علمی دانشگاه با هدف بازاریابی مناسب برای این توانمندی‌ها در صنعت و جامعه و نیز نگاشت نیازهای ملی به این توانمندی‌ها»، «ایجاد یک راهکار نرم‌افزاری برای ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه با هدف پایش وضعیت اشتغال» و «اخذ مصوبه خرید تجهیزات برای دانشگاه شهید بهشتی تا سقف ۱۰ میلیون دلار از محل فاینانس از شورای اقتصاد» در آینده نزدیک خبر داد.

شکری، با اشاره به میزان و توزیع فراوانی مقالات منتشر شده در دانشگاه شهید بهشتی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ اظهار کرد: بر اساس داده‌های پژوهشی، تعداد مقاله‌های نمایه شده در اسکوپوس از ۵۲۴ مقاله در سال ۱۳۸۷ به ۱۶۸۸ مقاله در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است. مقاله‌های نمایه شده در WOS نیز با سیر صعودی از ۴۱۸ مقاله در سال ۱۳۸۷ به ۱۵۵۸ مقاله در سال ۱۳۹۹ رسیده است همچنین مقاله‌های مشترک با دانشگاه / مؤسسه‌های خارج کشور در سال ۱۳۸۷ تعداد ۸۷ مورد بود که رقم در سال ۱۳۹۹ به ۵۸۰ مورد افزایش یافته است.

عضو هیأت علمی پژوهشکده لیزر و پلاسما، با بررسی و تشریح برون‌دادهای پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی در بازه زمانی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ افزود: مبلغ طرح‌های برون سازمانی از ۹ میلیارد تومان در سال ۸۷ به ۳۷ میلیارد تومان در سال ۹۹ رسیده است. طرح‌های برون سازمانی دانشگاه در سال ۸۷، تعداد ۵۷ طرح بود که این رقم در سال ۹۹ به ۱۱۶ طرح افزایش یافته است. در سال ۸۷، تعداد ۱۵۷ مقاله چارک Q۱ منتشر شده است که در یک روند صعودی در سال ۱۳۹۹، تعداد ۷۸۰ مقاله منتشر شده است.

شکری از طراحی و پیاده‌سازی سامانه خیام و سامانه علم‌سنجی در سال ۱۳۹۹ خبر داد و افزود: در سامانه علم سنجی، وضعیت پژوهش اعضای هیأت علمی رصد می‌شود. در سامانه خیام، اطلاعات رسته‌بندی نشریه‌های خارجی برای مراجعه‌کنندگان وب سایت به نمایش می گذاشته می‌شود. این عنوان سیستم تحت وب فعالیت می‌کند و محدود به کاربران و اعضا نمی‌شود بلکه تمام بازدیدکنندگان سامانه خیام در هر نقطه از جهان، بدون نیاز به اطلاعات کاربری خاص یا عضویت در آن، می‌توانند آخرین نتایج تغییرات ایجاد شده در رسته‌بندی نشریه‌ها و مجلات علمی و تخصصی الکترونیکی را مشاهده کنند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، در پایان با اشاره به مهم‌ترین دستاوردهای مرکز نشر آثار علمی دانشگاه در سال ۱۳۹۹ خاطرنشان شد: در سال جاری تعداد ۲۳ عنوان کتاب چاپ اول توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و ۳۵ عنوان کتاب نیز در دست چاپ است. مرکز نشر آثار علمی دانشگاه در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضور یافت و طی ۱۰ روز ۲۴۷۱ نسخه از کتاب‌های مرکز (چاپ ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹) به فروش رسید. همچنین بیش از ۸۰ شماره از نشریات علمی دانشگاه در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1091559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =