15روز مانده به پایان دولت روحانی / آخرین موضع گیری‌ها و اقدامات دولتمردان تدبیر و امید

آخرین موضع گیری‌ها و اقدامات دولتمردان تدبیر و امید در روزهای پایانی را اینجا بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری ایسکانیوز، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر،گفت: مردم فکر می‌کند در کشاورزی آب فقط مهم است اما در بحث کشاورزی خاک هم جایگاه بسیار مهمی دارد.

اینجا بخوانید:

16روز مانده به پایان دولت روحانی / آخرین موضع گیری‌ها و اقدامات دولتمردان تدبیر و امید

وی ادامه دارد: دولت در این ۸ سال تلاش خوبی برای کشاورزی داشته است. در برخی محصولات در سال‌ نرمال خودکفا هستیم. در برنج، گندم و شکر در شرایط نرمال خودکفا هستند و کشور می‌تواند روی پای خود باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: امسال ما شرایط سختی را بخاطر خشکسالی می‌گذرانیم و در ۵۰ سال گذشته هم بی نظیر است. برای همین هم در زمنیه اب و برق دچار مشکل شدیم و دامشان و کشاورزیشان دچار مشکل شد. مردم هر چه ناراحت باشند حق دارند تا آدم کشاورزی و دامداری نکرده باشد نمی‌داند چقدر سخت است.

وی اضافه کرد: دولت لحظ‌ه‌ای نیست به فکر مردم نباشد. ما با همه توان در خدمت مردم هستیم. برای ما هیچ فرقی نمی‌کند که در هفته آخر هستیم و یا هفته اول؛ ما تا لحظه آخر مسئول هستیم و بعد از آن مسئولیت با دولت بعدی است و همه باید دولت بعدی را کمک کنیم.

 ستاری: استارتاپ‌های حوزه صنایع خلاق و مهارت‌محور حمایت می‌شوند

ستاری

آیین افتتاح مرکز نوآوری وخلاق مد و لباس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این مراسم گفت: پیش از این  فرایندشکل گیری استارت اپ و شرکت خلاق  برای دانشجویان مراکز فنی و حرفه‌ای چندان شفاف نبود، اما بسیار خوشحال هستم که در حال حاضر این فرایند تسهیل شده است و دانشجویان فنی و حرفه‌ای به راحتی می‌توانند ایده خود را در قالب استارتاپ و سپس شرکت خلاق دنبال  کنند.

رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق در ادامه افزود: در حال حاضر هم‌افزایی مراکز دانشگاهی و نهادهای آموزش محوری همچون فنی و حرفه‌ای و کلیه بازیگران زیست‌بوم نوآوری کشور، در نهایت می‌تواند به توسعه هر چه بیشتر محصول و خدمت نوآورانه منتهی شود.

اهمیت اقتصاد آموزش

صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیز با اشاره به همکاری این دانشگاه با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: یکی از مهمترین مسائل برای هر سیستم آموزشی بهره‌وری اقتصادی و نتایج اقتصادی آن سیستم آموزشی است. اقتصاد آموزش نیز از جمله مسائلی است که در دانشگاه مهارت محوری مانند دانشگاه فنی و حرفه‌ای تبلور پیدا می‌کند.

وی افزود: با همکاری نهادی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و تاسیس مراکز نوآوری، امیداور هستیم که شاهد تجاری‌سازی هر چه بیشتر ایده‌ها و نوآوری‌های دانشجویان فنی و حرفه‌ای باشیم.

اهمیت نیروی انسانی در صنایع خلاق

سعید جلالی قدیری رئیس  اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نیز در این نشست، بیان کرد: فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در این چند سال تاثیر بسیار مثبتی بر همه صنایع خلاق  از جمله صنعت پوشاک و نساجی کشور گذاشته است. با توجه به اهمیت نقش نیروی انسانی برای صنعت پوشاک و لزوم تربیت طراح مد و لباس، تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه فنی و حرفه‌ای منعقد شد تا رابطه صنعت و دانشگاه هر چه بیشتر تقویت شود.

در این مراسم روسا و مسئولین ۱۸۰ دانشکده فنی و حرفه‌ای کشور به صورت آنلاین حضور داشتند. مرکز نوآوری و خلاق  مد و لباس، شامل چندین کارگاه طراحی، دوخت و دوز و نمایش لباس است، در این مرکز تیم‌های خلاق این حوزه، آخرین محصولات و ایده‌های خود را با معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در میان گذاشتند.

همچنین در حاشیه این مراسم نمایشگاهی با عنوان دستاوردهای کانون‌‎های شکوفایی و خلاقیت فنی و حرفه‌ای برگزار شد. خودرو تفریحی کارتینگ، برخی محصولات کامپوزیتی، روش نوین پرورش گیاهان دارویی و چند نرم‌افزار طراحی مد و لباس، از جمله محصولات عرضه شده در این نمایشگاه بود.

صالحی: ارائه آیین‌نامه‌ای برای تولیدات نمایش خانگی به شورای انقلاب فرهنگی

عباس صالحی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مهمترین کارهای انجام شده برای سامان دادن به سریال‌ها و تولیدات شبکه نمایش خانگی را ارائه آیین نامه‌ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست تا این وزارتخانه آسان‌تر در این زمینه اقدام و قانون‌گذاری کند.

سید عباس صالحی روز دوشنبه با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال سیدمجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مورد فقدان کنترل، نظارت و رعایت شئونات اسلامی و تبلیغ ناهنجاری های اجتماعی در شبکه نمایش خانگی توضیح داد: موضوع سریال های خانگی از زاویه های مختلفی فرصت ها و مخاطراتی دارد. در حوزه فرصت ها و بسترهایی که سریال های خانگی داشته و دارد در فضای اقتصاد فرهنگ و هنر بخش قابل توجهی از ا قتصاد فرهنگ و هنر معطوف به این حوزه است.

درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری آمریکا از سریال های خانگی

صالحی در فرصت اولیه پاسخ به سوال نماینده مردم آبادان اظهار داشت: در همین سال های اخیر در آمریکا به طور میانگین هر سال ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد این حوزه است. در حوزه کشورهای همسایه خودمان ترکیه امروز بعد از آمریکا بزرگترین تولیدکننده سریال های خانگی و تلویزیونی است به گونه ای که ۱۵۰ سریال ترکی به بیش از ۱۰۰ کشور جهان صادر شده است. شاید یک شهر کوچکی که نامی از آن شنیده نمی شد مثل سوگوت با ۱۲ هزار نفر جمعیت به خاطر مطرح شدن در سریال قیام ارطغرل که ۱۵۰ قسمت دارد و هر قسمتی دو ساعت تا دو ساعت و نیم، به یک شهر آشنا در فضای جهانی تبدیل شد.

وی افزود: بنابر این بحث سریال های تولیدی خانگی هم از منظر اقتصادی و هم از منظر فرهنگی جایگاه مهمی در جهان پیدا کرده است. کشور ما هم نمی تواند نسبت به این روند و فرایند هم از منظر اقتصادی و هم از منظر فرهنگی بی تفاوت باشد. یعنی اگر ما نتوانیم تولید داخلی خودمان را در فضایی قرار دهیم، طبیعتا مصرف کننده روزافزون تولیدات منطقه ای یا غربی خواهیم بود.

صالحی ادامه داد: به این مسائل شرایط کرونایی را اضافه کنید که در یک و نیم سال اخیر در آن قرار داریم و شرایط قرنطینه ای ایجاب کرده که مردم بیشتر در خانه بمانند کمتر در محیط های پرتجمع باشند و طبعا در چنین شرایط سریال های خانگی اهمیت مضاعفی پیدا کرده است.

وی افزود: در کنار این بسترها، فرصت ها، ضرورت ها و الزام ها نگاه آسیب شناسانه و توجه به مخاطرات نیز باید باشد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این دو نگاه را با هم پیش برده و پیش می برد.

سه مخاطره اصلی در سریال های خانگی وجود دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه مخاطرات، سه مخاطره اصلی در فضای سریال های خانگی می تواند مطرح باشد. مخاطره اول شامل مخاطرات محتوایی است. ضعف مضمون، مضامین سطحی و مبتذل و نیز احیانا نابهنجاریها و عدول از مقرارت اخلاقی، دینی، سیاسی و اجتماعی. موضوع دوم توجه به حقوق مصرف کننده است. اگر سریالی آنقدر کشش نداشته باشد و با آب بستن به آن بخواهد طولانی تر شود؛ همانطور آب در شیر ریختن ضایع کردن حقوق مصرف کننده است، سریالی هم که محتوا، مضمون، قصه و فرم لازم را نداشته باشد و فقط بخواهد برای درآمد ادامه پیدا کند، ضایع  کردن حقوق مصرف کننده است.

وی افزود: مساله سوم اقتصاد سریال سازی است. این که منابع مالی سریال سازی منابع شفاف مالی و حداقل قابل اطمینان نسبی باشد. با توجه به این سه مساله اصلی در فضای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقداماتی را در یکی دوسال گذشت و کار بنیادی تری را انجام داده است که ارائه آیین نامه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه هایی است که اختیارات وسیع تری می خواهد و نیاز به مقررات‌گذاری دارد.

نماینده مردم آبادن در ادامه گفت: چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه توجهی به فرهنگ دارد و نه هرگونه برنامه ای برای ارشاد اسلامی؟ آیا وزارت متبوعه برنامه ای برای مهار ولنگاری فوق تصور شبکه ی نمایش خانگی که در حال حاضر اقدام به اشاعه و عادی سازی فحشا و ترویج و تبلیغ فرهنگ غرب گرایانه است برنامه ای هم متصور است یا این وزارت می‌پندارد این مهم جزء وظایفش نیست؟ وزارتی که هیچگونه مسمایی برای نام و عنوانش ندارد.

تاکید بر دریافت کامل فیلمنامه‌ سریال‌ها

صالحی در بخش دوم در پاسخ به سوال محفوظی به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: دو شورای «پروانه ساخت» و «پروانه نمایش» در حوزه شبکه نمایش خانگی وجود دارد و نخست اینکه هر فیلم نامه‌ای که باید پروانه ساخت بگیرد ابتدا باید موافقت اصولی دریافت کند، یعنی طرح اولیه آن تصویب و در مرحله دوم لزامی شده که فیلمنامه کامل سریال به شورای پروانه ساخت ارائه شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: پیش از این، باید ایده کلی سریال یا فیلم در حد یک مرور گذرا ارائه می شد اما  اکنون کل فیلمنامه باید به شورای پروانه ساخت ارائه شود و اعضای شورا می بینند و در طول فیلم نامه نویسی که جوهره اصلی سری  ساخت فیلم و سریال است، در مدت ساخت و ساز آن هم مشاورانی به کمک فیلمنامه‌نویس می آیند تا مشکلات هر چه بیشتر حل شود.

تمرکز اولیه بر این است که یک فیلمنامه خوب وجود داشته باشد و این فیلم نامه خوب با خواندن دقیق مورد توجه شورای پروانه ساخت قرار بگیرد.

صالحی خاطرنشان کرد: پیش از این گاهی یک نسخه یا یک حلقه اول که به شورای پروانه نمایش می آوردند مسیر ادامه پیدا می کرد، اما  اکنون باید حداقل پنج یا ۶ حلقه از سریال را بیاورن د تا مسئله مجوز اکران و نمایش دریافت کنند علاوه بر این هم باید در هر مرحله هم حداقل باید سه نسخه پیشاپیش در شورای نمایش ارائه شود که اگر اصلاحاتی نیاز دارد فرصت اصلاحات وجود داشته باشد.

وی به سوابق اصلاحی در سریال های نمایش خانگی اشاره کرد و افزود: معمولاً سریال‌ها هفتگی نمایش داده می شوند که  اگر در همان هفته که اصلاحی داشته باشد فرصت تا دو یا سه هفته بعد برای اصلاح وجود داشته باشد،  بنابراین وقتی بتدا از پنج یا ۶ حلقه در ابتدا و دریافت حداقل سه حلقه از نمایش را دریافت می کنیم، در این مسیر کمک کننده است تا اطمینان بیشتری داشته باشیم.

بعد از توضیحات محفوظی و پاسخ های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نکاتی که درباره مسائل فرهنگی و آسیب های سریال های شبکه خانگی مطرح شد، به حق و بجا بود. آقای محفوظی اعلام کرد سوال را به رای نمی گذارد چون در این باره مسئولیت از وزارت فرهنگ گرفته شده و به صدا و سیما داده شده، انتظار می رود صدا وسیما توجه جدی داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1103672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =