احزاب انگلیس خواستار استعفای وزیر خارجه این کشور شدند

همه احزاب سیاسی انگلیس استعفای وزیر خارجه این کشور را به علت سوء مدیریت بحران افغانستان و تفریح در یونان در روزهای بحرانی خواستار شدند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری ایسکانیوز؛ به نقل از نشریه انگلیسی دیلی ریکورد گزارش داد همه احزاب سیاسی انگلیس از جمله حزب کارگر و حزب ملی اسکاتلند از دومینیک راب، وزیر امور خارجه دولت محافظه کار این کشور خواسته اند به علت سوء مدیریت بحران افغانستان و بی اعتنایی به اتفاقات این کشور با سپری کردن روزهای بحران در یک تفرجگاه پنج ستاره در جزیره‌ای در یونان از سمت خود استعفا کند.

در این گزارش آمده است: دومینیک راب به این ادعا که وی در زمان شکل گیری بحران افغانستان تمام مدت را در تعطیلات به سر می‌برده واکنش نشان داد.

وزیر امور خارجه انگلیس بر اساس همین ادعا مورد انتقاد قرار گرفته و برخی از او خواسته اند که به دلیل نحوه مدیریت اوضاع در افغانستان و روی کار آمدن طالبان، از سمت خود کناره گیری کند.

راب به اسکای نیوز گفت: «مطالبی که می‌گوید من تمام روز را در ساحل در تعطیلات بوده ام، صرفاً بی معنی است. مطالب در مورد موج سواری من، مزخرف است، دریا در واقع بسته بود، وضعیت قرمز اعلام شده بود. من تمرکز خود را بر جلسات کُبرا، تیم وزارت خارجه، مدیر و مدیرکل و مشارکت بین المللی گذاشته بودم.»

این در حالی است که به گفته رسانه‌های انگلیسی، هنگامی که طالبان وارد کابل، پایتخت افغانستان شدند، راب در حال سپری کردن تعطیلات در یک اقامتگاه پنج ستاره در جزیره کرت در یونان بود.

بر اساس گزارش ها، یک مقام ارشد دفتر نخست وزیری انگلیس روز جمعه یعنی دو روز قبل از ورود طالبان به کابل، به او گفته است که از تعطیلات خود بازگردد.

بر اساس گزارش روزنامه تایمز، اما راب به نحوی رضایت نخست وزیر را گرفت و نخست وزیر هم موافقت کرد که وی تا یکشنبه گذشته در این اقامتگاه لوکس بماند و به جای حضور شخصی در جلسات مهم کبرا از طریق برنامه زوم «Zoom» در آن شرکت کند.

حزب ملی اسکاتلند (اس ان پی)، حزب کارگر و حزب لیبرال دموکرات همگی خواستار اخراج راب به خاطر نحوه مدیریت بحران افغانستان شده اند، اما او قاطعانه از استعفا خودداری کرده است.

در عین حال، راب گفت که انگلیس دوست دارد فرودگاه کابل به حالت اولیه بازگردد و کار کند.

وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا می‌توان فرودگاه کابل را به پرواز غیرنظامیان و نه پرواز هواپیماهای نظامی اختصاص داد و همچنین در پاسخ به اینکه آیا انگلیس در مورد این امکان با طالبان گفتگو کرده یا خیر گفت: ما در میدان، با طالبان درگیری نظامی (منظور مشارکت نظامی) و در دوحه با نمایندگان سیاسی آن‌ها (مشارکت دیپلماتیک) داریم. ما مایل هستیم که فرودگاه کابل به حالت اولیه بازگردد. این امر مستلزم وجود امنیت در آنجاست، خود این کار مستلزم اقدام ایمن است و البته طالبان هم باید به ضمانت‌های خود درباره اجازه عبور ایمن افراد به خارج عمل کنند.»

گروه طالبان در ۸ اوت (۱۷ مرداد) وارد کابل، پایتخت افغانستان شدند و با فرار رئیس جمهور قدرت را در دست گرفتند که این امر موجب هراس و خروج اتباع خارجی و برخی افغان هابه ویژه آن‌ها که با شرکت‌ها و سفارت‌های خارجی کار می‌کردند، شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر: 1108309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =